Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Bleidss otrajā raundā nokautē bijušo UFC čempionu Dos Santošu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bleidss otrajā raundā nokautē bijušo UFC čempionu Dos Santošu
Kērtiss Bleidss. Foto: AFP/Scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījis UFC smagā svara cīkstonis Kērtiss Bleidss (13-2), kurš aizvadītās nakts cīņu šova ''UFC Fight Night 166'' galvenajā duelī otrajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva brazīlieti Žunioru Dos Santošu (21-7).

28 gadus vecajam amerikāņu smagsvaram tā bija lielākā uzvara līdzšinējā karjerā. Bleidsa rēķinā ir arī uzvaras pret tādiem cīkstoņiem kā Alisters Overīms, Marks Hants un citiem. Pēc šonakt izcīnītās uzvaras pār Dos Santošu amerikānis darīja zināmu, ka nākamajā cīņā vēlas pirmo reizi karjerā cīnīties par UFC titulu.

''Man bija gods dalīt šo astoņstūri ar Žunioru, viņš ir šī sporta veida leģenda,'' pretinieku paslavēja Bleidss. ''Nākamo cīņu vēlos par titulu. Esmu pierādījis, ka varu cīnīties parterā, pierādījis, varu izdarīt ar rokām stājā. Nezinu, kas vēl man jāizdara - gribu titulcīņu.'' Pašlaik UFC smagā svara josta ir Stipes Miočiča īpašumā.

Uz papīra pret septiņus gadus vecāko brazīlieti Bleidsam priekšrocības bija tieši parterā, ko amerikānis cīņas sākumā arī centās īstenot. Tomēr krietni pieredzējušākais Dos Santošs, kurš pirms deviņiem gadiem kļuva par UFC čempionu, apturēja pretinieka mēģinājumus pārvest cīņu parterā. Stājā brazīlietis bija pacietīgs un gaidīja brīdi, kad neuzmanības rezultātā radīsies brīvas vietas pretinieka aizsardzībā, kā arī izpildīja vairākus asus spērienus pa pretinieka kāju.

Tiesa, pirmajam raundam tuvojoties beigām, krietni labāk stājā sāka veikties Bleidsam, kuram pāris reižu izdevās Dos Santošam trāpīt. Brazīlietis pēc piecām aizvadītajām cīņas minūtēm bija manāmi pagurušāks, bet amerikānis otrajā raundā to izmantoja, kāpinot tempu. Bleidsam tuvcīņā padevās teicams māņu manevrs, kas pavēra robu Žuniora aizsardzībā - amerikānis to nekavējoties izmantoja, triecot labo roku pa pretinieka žokli. Dos Santošs gan noturējās kājās, tomēr tika piespiests pie astoņstūra žoga un pēc vēl vairākiem Bleidsa sitieniem un rokām un ceļgaliem ringa tiesnesis apturēja cīņu.

Arī pasākuma otrajā galvenajā cīņā kāds no amerikāņu cīkstoņiem pieveica bijušo UFC čempionu no Brazīlijas - Maikls Kiesa (17-4) ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakāva bijušo UFC vieglā svara čempionu Rafaelu Dos Anjosu (29-13). Kiesa karjeru sāka kā vieglā svara cīkstonis, bet kopš pārcelšanās uz pusvidējā svara kategoriju izcīnījis trīs uzvaras trīs cīņās. Tikmēr veterāns Dos Anjoss piedzīvoja ceturto neveiksmi pēdējo piecu cīņu laikā.

Kiesa lieliski izmantoja sitienu kombinācijas, lai pārvestu cīņu parterā. Tur amerikānis mēģināja izkārtot vairākus sāpju un žņaugšanas paņēmienus, taču labi aizsargājās arī brazīlietis. Tiesa, par labu aizsardzību Dos Anjosam uzvara, protams, netika piešķirta, kaut arī brīžiem visai bīstamās situācijās parterā nonāca arī Kiesa. Amerikānis, kuram šī bija karjeras lielākā uzvara, pēc cīņas darīja zināmu sev vēlamā nākamā pretinieka vārdu, izaicinot nupat cīņā par UFC titulu zaudējušo Kolbiju Kovingtonu.

UFC Fight Night 166, main card

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Curtis BlaydesJunior Dos SantosTKO (punches)2 (1:06)
2.Michael ChiesaRafael Dos AnjosDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Alex PerezJordan EspinosaSubmission (arm-triangle choke)1 (2:33)
4.Angela HillHannah CifersTKO (elbows and punches)2 (4:26)
5.Jamahal HillDarko StosicDecision (unanimous)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

     [+] [-]

, 2020-01-31 12:22, pirms 4 gadiem
nu nu stājā, divreiz ngannu šo pieveica ja nemaldos pirmaja raunda