Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Habibs trīs nedēļas pirms cīņas salauzis kājas īkšķi, tiesneši pirmo raundu atdeva Geičī

Habibs trīs nedēļas pirms cīņas salauzis kājas īkšķi, tiesneši pirmo raundu atdeva Geičī
Habibs Nurmagomedovs. Foto: UFC

Otrajā raundā pieveicot Džastinu Geičī, par karjeras beigām vakar paziņoja UFC leģenda Habibs Nurmagomedovs. Viņš aiziet neuzvarēts - 29 uzvaras 29 cīņās. Viņam atzinīgus vārdus veltīja pat Konors Makgregors, kamēr pēc cīņas noskaidrojās, ka Habibam nācies saskarties ar veselības problēmām.

“Mums paveicies, ka vispār redzējām viņu cīnāmies,” pēc pasākuma beigām preses konferencē teica Deina Vaits, UFC prezidents. “Acīmredzot viņš salauza kāju. Jā, trīs nedēļas pirms cīņas. Viņam bija lauzti abu kāju īkšķi un kauls kājā, kas arī bija salauzts, vai kaut kas tāds… Tā viņa komanda man teica. Viņš nevienam neko neteica un mierīgi staigāja apkārt. Viņš ir viens no skarbākajiem cilvēkiem uz šīs planētas.”

Tiesa, vēlāk Habiba treneris Havjers Mendess precizēja, ka cīkstonis salauzis tikai kājas īkšķi. Taču viņš norādīja uz pavisam citu detaļu, kas traucējusi gatavoties - septembra vidū Dagestānas sportists ticis pie cūciņu infekcijas, kas liegusi divas nedēļas trenēties. Kā izteicās Mendess, tā bijusi sliktākā Habiba treniņnometne. Astoņstūrī pret Džastinu Geičī tas gan nebija redzams - cīņai tika pielikts punkts jau otrajā raundā.

Tomēr jāatzīmē, ka pret Geičī Habibs tikai otro reizi karjerā zaudēja raundu. Pirmā reize bija pret Konoru Makgregoru, kad visi trīs tiesneši trešo raundu atdeva īram. Ceturtajā raundā Habibs cīņu pabeidza. Šoreiz pret Geičī divi no tiesnešiem pirmajā raundā deva 10:9 priekšroku Geičī, bet viens ar 10:9 par uzvarētāju uzskatīja Habibu. Cīņa beidzās otrajā raundā. Tādējādi Nurmagomedovs karjeru beidzis ar 29-0 bilanci, zaudējot tikai divus no 60 raundiem.

Karjeras laikā Habibs iesaistījās plašās diskusijās ar mutvārdu daiļrades zvaigzni Makgregoru. Taču pēc Nurmagomedova paziņojuma par karjeras beigām īrs izteica Habibam līdzjūtību par tēva zaudēšanu.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/khabib-nur...
https://sports.yahoo.com/second-tim...


, 2020-10-25 10:04, pirms 3 gadiem
Nevis kāju, bet pēdu! Brožem atkal kārtējais slinkais raksts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2020-10-25 17:57, pirms 3 gadiem
lol, par tiesnešiem!
, 2020-10-27 12:14, pirms 3 gadiem
A kāpēc jāraksta ka salauzis īkšķi...?? Vispār tas bija tas pirksts, kurš blakus mazajam pirkstiņam.

Šitie cirvji vispār tēmā nieiedziļinās, tikai skricelē kaut ko nebūt!
, 2020-10-29 11:12, pirms 3 gadiem
gregoram gadijuma nebija kaukada atmaska, kad vins cinijas pret habibu ka salauzis kajai pirkstu vai kas tads? habibam taa nav atmaska, vins ar visu lauzto uzvar haha
, 2020-10-31 10:16, pirms 3 gadiem
Tūlīt jau nedēļa apkārt, raksts joprojām nav izlabots

Laikam arī vadība nerubī par ko viņu lapele īsti raksta
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.