Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Porjē un Holovejs cīnīsies par pagaidu UFC titulu vieglajā svarā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Porjē un Holovejs cīnīsies par pagaidu UFC titulu vieglajā svarā
Makss Holovejs
Foto: AFP/Scanpix

Laikā, kad deviņu mēnešu diskvalifikācija jāizcieš UFC vieglā svara čempionam Habibam Nurmagomedovam (27-0), organizācija izlēmusi saorganizēt dueli par pagaidu [interim] titulu starp pusvieglā svara čempionu Maksu Holoveju (20-3) un vienu labākajiem vieglā svara cīkstoņiem Dastinu Porjē (24-5).

Holoveja un Porjē duelis risināsies 13. aprīlī ''UFC 236'' šova ietvaros ASV pilsētā Atlantā. Abiem cīkstoņiem tā būs otrā tikšanās reize karjerā. Tālajā 2012. gadā, kad Holovejam bija vien 20 gadi, bet Porjē - 23, uzvaru pirmajā raundā ar sāpju paņēmienu pirmajā raundā izcīnīja Dastins. Maksam tā bija debijas cīņa UFC rindās.

Kopš tā laika Holoveja karjera attīstījusies ar augšupejošu līkni. Gadu vēlāk havajietis piedzīvoja vēl divus zaudējumus pret Denisu Bermudezu un Konoru Makgregoru, taču pēc tam Holovejs uzkrājis 13 uzvaru sēriju un atrodas UFC pusvieglā svara [featherweight] kategorijas čempiona godā.

Havajiešu cīkstonis jau ilgāku laiku nav slēpis vēlmi pāriet svara kategoriju augstāk, jo priekš pusvieglā svara limita (65,8 kg) ir gana ražens. Par vienu no labākajiem cīkstoņiem neatkarīgi no svara kategorijas uzskatītais Holovejs to bija gatavs darīt jau pagājušogad, kad pieteicās par Tonija Fergusona aizvietotāju cīņā par pilnvērtīgo UFC vieglā svara titulu pret Nurmagomedovu. Tomēr cīņa tā arī nenotika, jo Makss neiekļāvās pieļautajos svara rāmjos. Pēdējo cīņu Holovejs aizvadīja pagājušā gada decembrī, kad ''UFC 231'' šovā sakāva Braienu Ortegu.

Tikmēr Porjē uzkrājis trīs uzvaru sēriju, pieveicot Ediju Alvarezu, Džastinu Geičī un Enoniju Petisu, kas amerikānim dod trešo vietu UFC vieglā svara kategorijas reitingā. Pēdējo no savām cīņām [pret Alvarezu] Porjē aizvadīja pagājušajā gada jūlijā, izcīnot uzvaru ar tehnisko nokautu otrajā raundā.

Jau toreiz Porjē pieprasīja cīņu par UFC titulu, tomēr viņa vēlme tā arī netika apmierināta. Amerikānis turpināja būt uzstājīgs, pieprasot vai nu titulcīņu, vai jaunu līgumu par ievērojami lielāku summu. Viss aizgāja tik tālu, ka Porjē pat atklāja, ka vēloties pamest UFC. Tomēr tagad nesaskaņas starp cīkstoni un organizāciju varētu būt nogludinājušās. ''UFC 236'' par pagaidu vidējā svara titulu cīnīsies Izreils Adesanja un Kelvins Gastelums.

Neizpratni lielā daļā MMA sabiedrības noteikti raisījis fakts, ka par titulu necīnās pirmais reitinga numurs Tonijs Fergusons (24-3), kurš reiz vieglā svara pagaidu titulu jau izcīnījis. UFC prezidents Deina Vaits iepriekš teica, ka nākamais loģiskais titula pretendents būtu tieši Fergusons, tomēr tagad Vaits atklāja, ka Tonijs pats piedāvājumu cīnīties ar Holoveju. Ticamākais iemesls ir finansiālie nosacījumi, kas nav apmierinājuši Fergusonu.

Ļoti iespējams, ka nākamo cīņu Bubulis [Fergusona iesauka - El Cucy] aizvadīs pret citu vieglā svara divīzijas dūzi Elu Aikvintu (14-4-1) [Al Iaquinta].

Izmantotie resursi:
https://www.bloodyelbow.com/2019/2/...
https://www.bloodyelbow.com/2019/2/...