Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Nogalināts slavenais Lietuvas MMA cīkstonis Remigijs Morkevičus

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Nogalināts slavenais Lietuvas MMA cīkstonis Remigijs Morkevičus
Remigijus Morkevičus
Foto: Bushido.lt

Trīsdesmit četru gadu vecumā mūžībā aizgājis viens no Lietuvas pazīstamākajiem MMA un kikboksa cīkstoņiem Remigijus Morkevičus (MMA: 16-5, K1: 9-2-1, 6 KO), kurš trešdienas vakarā atgriežoties mājās no treniņa tika nošauts stāvlaukumā pie savas automašīnas.

Morkevičum bija grūta bērnība. Viņš uzauga bez tēva, bet, zēnam sasniedzot trīspadsmit gadu vecumu, zaudēja arī māti. "Manā dzīvē ne vienmēr gājis gludi. Ļoti agri sāku pieauguša cilvēka dzīvi, es uzaugu bez vecākiem, vecmāmiņas,” savulaik Lietuvas masu medijiem stāstīja bijušais pasaules čempions Taizemiešu boksā un MMA Remigijus Morkevičus.

Profesionālajā MMA Taizemiešu boksā praktizējošais Morkevičus debitēja 2002. gadā, lielāko daļu savu cīņu aizvadot Japānā. Pie uzkrātas vērā ņemamās bilances – sešpadsmit uzvarām un piedzīvotiem pieciem zaudējumiem, kā arī pasaules čempiona jostu ap vidukli, viņš MMA cīņas pameta 2006. gadā.

Paralēli MMA mačiem, viņš aizvadīja arī divkaujas pēc kikboksa noteikumiem. 2005. gadā lietuvietis noslēdza līgumu ar Japānā bāzēto profesionālā kikboksa organizāciju “K-1”. Tolaik pasaules lielākās kikboksa organizācijas rindās viņš aizvadīja astoņas cīņas, taču karjeras pēdējos divus mačus aizvadīja Lietuvā zem vietējās organizācijas “Hero’s” karoga.

Pagājušajā gada pavasarī Remigijus Morkevičus piedalījās TV3 Lietuva organizētajā šovā “Lēciens”, kurā uzvarēja un savā īpašumā ieguva 10, 000 Euro lielo naudas balvu.

Sportists atklāja, ka daļu no šovā iegūtās naudas iztērēja jaundzimušā dēla autiņiem, kurš pasaulē nāca pērnā gada jūlijā, bet pārējo noguldīs puikas nākotnē.

Tomēr Morkeviča dzīvība trešdienas vakarā izdzisa. Pēc treniņa dodoties mājās, pie dzīves vietas auto stāvlaukumā uz sportistu tika atklāta uguns. Remigijus uz vietas no gūtajiem ievainojumiem arī mira.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...