Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Cirkunovam decembrī pirmā UFC cīņa pēc vairāk nekā gada pauzes

Cirkunovam decembrī pirmā UFC cīņa pēc vairāk nekā gada pauzes
Miša Cirkunovs pēc uzvaras iepriekšējā cīņā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu izcelsmes UFC cīkstonis Mihails Cirkunovs (15-5) atgriezīsies cīņu apritē pēc ilga pārtraukuma, naktī uz 20. decembri pēc Latvijas laika Lasvegasā mērojoties spēkiem ar amerikāni Raienu Spanu (18-6).

33 gadus vecais pussmagā svara cīkstonis Cirkunovs savu iepriekšējo cīņu UFC aizvadīja pagājušā gada 14. septembrī, pirmajā raundā ar retu žņaugšanas paņēmienu pieveicot Austrālijas cīkstoni Džimiju Krutu. Tā bija Latvijā dzimušā cīkstoņa otrā uzvara iepriekšējās piecās cīņās. Tagad Mihails jeb Miša Cirkunovs gatavojas atgriezties, lai 19. decembrī aizvadītu savu desmito cīņu UFC rindās.

Kanādu pārstāvošā Cirkunova pretinieks būs 29 gadus vecais amerikānis Raiens Spans (18-6). UFC pussmagā svara divīzijas cīkstoņu reitingā Spans ieņem 12. vietu, savukārt Cirkunovs noslēdz labāko desmitnieku. Spans UFC rindās cīnās kopš 2018. gada, bet savu pirmo zaudējumu organizācijas rindās piedzīvoja savā piektajā cīņā zem UFC karoga - 19. septembrī Lasvegasā Spanu pirmajā raundā nokautēja brazīlietis Džonijs Volkers. Interesanti, ka toreiz Volkera stūrī kopā ar Konora Makgregora treneri Džonu Kavanu atradās arī Cirkunovs, kurš pērn pats piekāpās Volkeram ar smagu nokautu.

Savu lielāko uzvaru līdzšinējā karjerā Spans izcīnījis savā otrajā UFC cīņā, pagājušā gada pavasarī nokautējot Brazīlijas MMA leģendu Antoniu Rožeriu Nogeiru. Iepriekšējo uzvaru amerikānis svinēja šā gada maijā, ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot savu tautieti Semu Alviju.

Cirkunovs, kurš no Latvijas kopā ar ģimeni uz Kanādu emigrēja 13 gadu vecumā, UFC rindās cīnās kopš 2015. gada. Savu karjeru pasaules vadošās MMA sporta organizācijas rindās pussmagā svara divīzijas pārstāvis uzsāka ar četru uzvaru sēriju, tās ietvaros pieveicot arī šā brīža reitinga astoto numuru Ņikitu Krilovu. Vienīgos trīs zaudējumus līdzšinējās deviņās UFC cīņās Cirkunovs piedzīvojis pret Gloveru Tešeiru un Volkanu Ozdemiru, kas cīnījušies arī par UFC titulu, kā arī pret jau pieminēto Volkeru.

19. decembrī Lasvegasā notiekošais ''UFC Vegas 17" cīņu šovs nokomplektēts ar iespaidīgu cīņu sarakstu. Šova galvenajā duelī viens no pasaules vadošajiem pusvidējā svara cīkstoņiem Līons Edvardss (18-3) mēģinās apturēt uzlēcošās zvaigznes Hamzata Čimajeva (9-0) ieskrējienu. Tāpat oktagonā būs redzami tādi vīri kā bijušais pusvieglā svara čempions Žuzē Aldo (28-7), bijušais pusvidējā svara titula pretendents Stīvens Tompsons (15-4-1), vieglākā svara titula pretendents Marlons Moraiss (23-7-1).

''UFC Vegas 17'' cīņu šova saraksts

Nr.Cīņa
14.Leon Edwards vs. Khamzat Chimaev
13.Stephen Thompson vs. Geoff Neal
12.Marcin Tybura vs. Greg Hardy
11.Marlon Moraes vs. Rob Font
10.Misha Cirkunov vs. Ryan Spann
9.Jose Aldo vs. Marlon Vera
8.Khaos Williams vs. Michel Pereira
7.Alexandre Pantoja vs. Manel Kape
6.Belal Muhammad vs. Dhiego Lima
5.Deron Winn vs. Antonio Arroyo
4.Sijara Eubanks vs. Pannie Kianzad
3.Aiemann Zahabi vs. Drako Rodriguez
2.Tafon Nchukwi vs. Jamie Pickett
1.Rick Glenn vs. Carlton Minus

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/11...


, 2020-11-23 12:46, pirms 3 gadiem
Čimajevs ticis līdz galvenajai cīņai,iespaidīgi! Uz gada beigām jau parasti sarūpē labus eventus,šis nav izņēmums. Veiksmi Cirkunovam
, 2020-11-23 16:48, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Čimajevs ticis līdz galvenajai cīņai,iespaidīgi! Uz gada beigām jau parasti sarūpē labus eventus,šis nav izņēmums. Veiksmi Cirkunovam
čimajevs turpinās nez dominet? jā interesants card. jāpaskatās misha. arī tas pereira. jinteresants stils vinam
, 2020-11-24 07:33, pirms 3 gadiem
ziecha16 rakstīja: čimajevs turpinās nez dominet? jā interesants card. jāpaskatās misha. arī tas pereira. jinteresants stils vinam
Domāju ka ne! Dominēt noteikti nesanāks,tas tomēr ir top 3,lai arī ierūsējis! Šis būs īstais tests Čimajevam,Meršards pa lielam bija tāds pats noneims kā iepriekšējie. Te būs vīrs ar vienlīdz labu cīņu stājā un parterā,vēl jautājums kā Čimajevs izskatīsies vēlajos raundos,kardio nav testēts garā distancē.
Pereira riktīgs spridzeklis,ceru ka būs iekš main card
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).