Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Portāls: Nākamais UFC cīņu turnīrs 9. maijā notiks Floridā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Portāls: Nākamais UFC cīņu turnīrs 9. maijā notiks Floridā
Tonijs Fērgusons un Donalds Serone ir divi no lielākajiem vārdiem ''UFC 249'' cīņu sarakstā. Foto: AFP/Scanpix

Cīņas sportu medijs "mmafighting.com", atsaucoties uz UFC tuvu stāvošiem avotiem, ziņo, ka pasaules vadošā MMA sporta organizācija savu pirmo paredzēto cīņu šovu Covid-19 pandēmijas laikā rīkos Floridas štatā. 9. maijā paredzētajā ''UFC 249'' šovā gan norisināsies divas, nevis trīs titulcīņas, kā bija paredzēts iepriekš.

Florida kā reāls variants cīņu rīkošanai tika piesaukts pēc tam, kad štata gubernators Rons Desantiss deva atļauju rīkot profesionālā sporta turnīrus tukšu tribīņu priekšā, pārraidot tos televīzijā. ""Nav publikas, līdz ar to iesaistīts maz cilvēku. Viena lieta, ko es atbalstu, ir tā, ka cilvēki ir izsalkuši pēc jauna satura televīzijā. Šāds periods modernās Amerikas vēsturē nav bijis, kad ir tik maz kā jauna. Nenotiks fanu pulcēšanās, bet, piemēram, ja NASCAR var uzrīkot sacīkstes, tās pārraidīt televīzijā bez lielas cilvēku drūzmēšanās, tad tā ir laba lieta. Es, piemēram, gribētu redzēt Taigeru Vudsu un Filu Mikelsonu spēlējam golfu, jo tā ir sociālā distancēšanās,'' savu lēmumu komentēja Desantiss.

''UFC 249'' šovs pēdējā mēneša laikā piedzīvojis (un joprojām piedzīvo) lielas izmaiņas ne tikai cīņu sarakstā, bet arī tā lokācijā - sākotnējā norises vieta bija Bruklina, pēc tam notika mēģinājums to pārcelt uz kazino kūrortu Kalifornijā, tāpat UFC prezidentam Deinam Vaitam bija plāns tieši ar šo pasākumu atklāt paša izveidoto "Cīņu salu". Šobrīd viss liecina par to, ka ''UFC 249'' tiešām notiks 9. maijā Floridā, taču sīkākas detaļas par norises vietu izpaustas netiek.

Nesen izziņotajā ''UFC 249'' cīņu sarakstā bija atrodamas pat trīs titulcīņas - Tonijs Fērgusons (25-3) un Džastins Geičī (21-2) cīnīsies par vieglā svara pagaidu čempiona titulu, Henrijs Sehudo (15-2) pirmo titula aizstāvības cīņu vieglākajā svarā aizvadīs pret savainojumu vajāto bijušo čempionu Dominiku Kruzu (22-2), savukārt kā trešā titulcīņa bija paredzēta divu UFC divīziju čempiones Amandas Nunjesas (19-4) cīņa ar Felišu Spenseru (8-1). Tiesa, savu pusvieglā svara titulu brazīliete tomēr neaizstāvēs: ''Nedomāju, ka šis man būtu labākais laiks, kad cīnīties. Lai koronavīruss nedaudz pierimst un es varu aizvadīt normālu treniņnometni. Varbūt varu cīnīties jūnijā, bet vēl redzēsim. Katrā ziņā 9. maijā vēl necīnīšos.''

''UFC 249'' šova pašreizējais cīņu saraksts

Nr.CīņaSvara kategorija
1.Tony Ferguson vs. Justin GaethjeLightweight
2.Henry Cejudo vs. Dominick CruzBantamweight
3.Francis Ngannou vs. Jairzinho RozenstruikHeavyweight
4.Jeremy Stephens vs. Calvin KattarFeatherweight
5.Donald Cerrone vs. Anthony PettisWelterweight
6.Greg Hardy vs. Yorgan de CastroHeavyweight
7.Alexei Oleinik vs. Fabricio WerdumHeavyweight
8.Carla Esparza vs. Michelle WatersonStrawweight
9.Ronaldo “Jacare” Souza vs. Uriah HallMiddleweight
10.Vicente Luque vs. Niko PriceWelterweight
11.Charles Rosa vs. Bryce MitchellFeatherweight

Līdz šim nebija zināms par oficiālajiem gadījumiem UFC cīkstoņu vidū, kad kāds būtu saņēmis pozitīvu Covid-19 testu, bet vakar sarunā ar ESPN par saslimšanu ar Covid-19 ziņoja UFC pusvidējā svara cīkstonis Laimens Guds (21-5). Arī Gudam bija paredzēts cīnīties ''UFC 249'', tomēr amerikānis traumas dēļ no cīņas atteicās - tiesa, tagad Guds atklāja, ka patiesais iemesls šādam solim bija inficēšanās ar Covid-19. "Kā cīkstoņi, esam gatavi iet cauri jebkam. Ja gadās saaukstēties vai gūt kādu nelielu traumu, cīnāmies tam par spīti. Domāju, ka tā man ir arī šoreiz, taču vienu dienu patiešām bija slikti. Uztaisīju testu, jo man rūp manu apkārtējo cilvēku drošība,'' atzina cīkstonis. Slimošana Gudu skārusi vieglā formā, un cīkstonis atklāja, ka vīrusu pārslimojis veiksmīgi, saņēmis negatīvu atkārtoto testu un vēlas atgriezties ''UFC 249'' dalībnieku vidū, kur amerikānim bija paredzēts duelis ar Belalu Muhamedu (16-3).

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/4/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://www.mmafighting.com/2020/4/...

  -1 [+] [-]

, 2020-04-22 12:33, pirms 4 gadiem
Nu neticu, ka notiks! Jau iepriekšējais card nenotika, jo ESPN neļāva. Šim nevajadzētu būt izņēmumam. Card jau, protams, ļoti naidīgs, bet nezinu, ko Vaits mēģina apmānīt. Dodu 90%, ka nenotiks arī šis pasākums. Fighteri arī nevar pienācīgi uztaisīt treniņnometnes, lai būtu fiziski gatavi cīņai.

     [+] [-]

, 2020-04-22 15:16, pirms 4 gadiem
Ja ESPN pateiks nē, Dana uztaisīs FightPass, teica ka šito viņš neatcels.

     [+] [-]

, 2020-04-23 08:11, pirms 4 gadiem
Varbūt viņš visu šo izmanto UFC popularizēšanai un reāli nemaz necer uz izdošanos. Skat cik daudz rakstu par un ap UFC