Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Lī piektajā raundā piebeidz Barbosu un izcīna karjeras lielāko uzvaru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Lī piektajā raundā piebeidz Barbosu un izcīna karjeras lielāko uzvaru
Kevins Lī
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Ņūdžersijā aizvadīts UFC cīņu šovs ''UFC Fight Night'', kur vakara centrālajā duelī amerikānis Kevins Lī (17-3) piektajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica brazīlieti Edsonu Barbosu (19-6).

Vienā no visintriģējošākajām UFC svara kategorijām - vieglajā svarā notikumi arvien saasinās. Pirms divām nedēļām par jauno vieglā svara divīzijas čempionu kļuva Habibs Nurmagomedovs (26-0), savukārt nedēļu atpakaļ vienā no iespaidīgākajām cīņām šogad savas pretenzijas uz titulu izvirzīja Dastins Porjē (23-5), kurš pieveica Džastinu Geičī (18-2). Tagad titula pretendentu pulciņam pievienojies arī Kevins Lī.

Jāsaka, ka arī pirms šīs cīņas starpgadījumi neizpalika. Proti, oficiālajā svēršanās procedūrā Lī pārsniedza pieļaujamo svara limitu, uzrādot 70,7 kilogramus pieļaujamo 70,3 vietā. UFC cīkstoni sodīja, atņemot 20% no honorāra. Lī pēc tam līdzjutējiem atvainojās, sakot, ka ''kas tāds notiek pēdējo reizi manā karjerā. Atmaksāšu faniem ar lielisku cīņu un dominanci''.

Brazīlijas sportists Barbosa zināms kā viens no lielākajiem spērienu meistariem neatkarīgi no svara kategorijas, savukārt Lī dod priekšroku cīņai parterā. Jau pirmajā raundā amerikānis nogāza pretinieku zemē un uz grīdas dominēja un izdarīja vairākus spēcīgus sitienus ar elkoņiem. Otrajā raundā atkārtojās tas pats scenārijs, Lī spēja ieņemt vadošo pozīciju un nodarīt pamatīgu skādi Barbosas acij ar precīziem sitieniem.

Tiesa, trešajā raundā Barbosa atgādināja visiem par savām prasmēm un reputāciju, cīnoties stājā. Brazīlietis izpildīja savu firmas sitienu, pagriezienā ar papēdi aizķerot pretinieka galvu. Lī pēc sitiena bija manāmi apdullināts, tomēr spēja noturēties kājās un neatļaut pretiniekam turpināt ofensīvu, vēlreiz pretinieku nogāžot. Amerikāņa sitieni regulāri atrada mērķi, brazīlieša acs pamatīgi asiņoja. Lī brīvās cīņas prasmes šoreiz pārspēja Barbosas kikboksa iemaņas, turklāt pēdējos divos raundos Kevins arī stājā labi strādāja ar savu džebu.

Noslēdzošajos raundos Barbosa centās darīt visu iespējamo, lai cīņu noslēgtu priekšlaicīgi, bet bez panākumiem. Lī dominēja un bija pamatīgi sadaudzījis pretinieka seju, Edsona labā acs bija pilnīgi aizpampusi un asiņoja. Piektā raunda vidū pēc cīņas apturēšanas un ātra ārsta novērtējuma kļuva skaidrs, ka Barbosa cīņu vairs neturpinās. Kevins Lī izcīna lielāko karjeras uzvaru un atkal pieraksta savu vārdu titula kandidātu sarakstā.

''Izdarīju to, ko spēju uz zemes, kā arī biju ļoti labs stājā. Pierādīju, ka varu izturēt piecus raundus, varētu izturēt vēl piecus. Uzveicu Barbosu, kurš, bez šaubām, ir labākais vieglā svara cīkstonis stājā. Esmu cietākais rieksts šajā divīzijā un varu cīnīties ar jebkuru,'' pēc cīņas teica Lī.

Vakara otrajā galvenajā cīņā uz uzvaru takas atgriezās pieredzējušais amerikānis Frenkijs Edgars (22-6-1), kurš pieveica tautieti Kabu Svansonu (25-9) ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. 2014. gadā abi cīkstoņi jau vienreiz cīnījās, arī toreiz uzvarētāja laurus plūcot Edgaram.

UFC Fight Night Atlantic City: Barboza vs. Lee, Main Card, rezultāti

#UzvarētājsZaudētājsSvara kategorijaMetodeRaunds
1.Kevin LeeEdson BarbozaLightweightTKO (doctor's stoppage)5 (2:18)
2.Frankie EdgarCub SwansonFeatherweightDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Justin WillisChase ShermanHeavyweightDecision (unanimous)3 (5:00)
4.David BranchThiago SantosMiddleweightKO (punches)1 (2:30)
5.Aljamain SterlingBrett JohnsBantamweightDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Dan HookerJim MillerLightweightKO (knee)1 (3:00)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja