Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Jungs savu skatītāju priekšā pirmajā raundā droši tiek galā ar Edgaru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Jungs savu skatītāju priekšā pirmajā raundā droši tiek galā ar Edgaru
Čans Sungs Jungs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pēdējā 2019. gada UFC cīņu vakarā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja pusvieglā svara cīkstonis Čans Sungs Jungs (16-5), savā dzimtenē Dienvidkorejā pārliecinoši sakaujot veterānu Frenkiju Edgaru (23-8-1), kuram tā bija trešā neveiksme iepriekšējās četrās cīņās.

32 gadus vecais Čans Sungs Jungs, MMA vidē plašāk pazīstams pēc iesaukas ''korejiešu zombijs'', visu nokārtoja jau ātri. Sešus gadus vecākais Frenkijs Edgars bija krietni kustīgāks, taču amerikānim tas priekšrocības nedeva. Korejietis bija pacietīgs, apturēja pretinieka mēģinājumu pārvest cīņu parterā un trāpīja taisno sitienu ar kreiso roku, kas lika Edgaram pamatīgi sagrīļoties.

Pēc tam veterāns izlaida vēl vairākus sitienus un nonāca uz astoņstūra dēļiem. Jungs viegli ieguva kontroli pār pretinieku, no muguras izdarot daudz sitienu pa Edgara galvu. Ringa tiesnesis Marks Godards gan cīņu vēl neapturēja un Frenkijam pat izdevās vairākas minūtes neapskaužamā pozīcijā izturēt, līdz abi atkal bija kājās. Tomēr amerikānis no uzņemtajiem sitieniem ne tuvu nebija atguvies, un pēc pāris Junga sitieniem un otrā nokdauna cīņa tika apturēta.

''Biju gatavs cīnīties visas 25 minūtes, bet mani treneri teica, ka tā nenotiks,'' pēc uzvaras atzina Jungs, ''iepriekšējoreiz, kad uzvarēju, man teica, ka tā bija veiksme, bet ne šoreiz.'' Korejietis arī pauda, ka savu nākamo cīņu vēlas aizvadīt par UFC pusvieglā svara čempiontitulu un izaicināja jauno čempionu Aleksandru Volkanovski (21-1). Jungs par titulu vienreiz savā karjerā jau ir cīnījies, 2013. gadā ciešot sakāvi pret tā brīža čempionu Žuzē Aldo.

Jāatzīmē, ka sākotnēji korejietim bija plānots cīnīties ar Braienu Ortegu (14-1), taču ceļgala savainojuma dēļ Ortega bija spiests no cīņas izstāties. Aizvietotājs tika sameklēts Edgara personā, kas gan izraisīja neizpratni, jo UFC veterāns jau iepriekš bija vienojies savu nākamo cīņu aizvadīt 25. janvārī, debitējot vieglākā svara kategorijā pret Koriju Sendheigenu (12-1). Šī cīņa joprojām ir spēkā, tomēr diezin vai pēc šādas sakāves veterāns spēs aizvadīt nākamo cīņu, turklāt nometot vēl vairāk svara.

Vakara otrā galvenajā cīņā šveicietis Volkans Ozdemirs (17-4) ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja Aleksandaru Rakiču (12-2). Austrietim tas bija pirmais zaudējums piecās līdz šim aizvadītajās UFC cīņās. Ozdemirs pēc tam uz dueli izaicināja citu bijušo pussmagā svara titula pretendentu Entoniju Smitu (33-14), kuram piekāpās pagājušogad.

UFC Fight Night 165, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Chan Sung JungFrankie EdgarTKO (punches)1 (3:18)
2.Volkan OezdemirAleksandar RakicDecision (split)3 (5:00)
3.Charles JourdainDoo Hoo ChoiTKO (punches)2 (4:32)
4.Da Un JungMike RodriguezKO (punches)1 (1:04)
5.Jun Yong ParkMarc-Andre BarriaultDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Kyung Ho KangPingyuan LiuDecision (split)3 (5:00)

Citi jaunumi

Nu jau bijušais divu vieglāko svara kategoriju čempions Henrijs Sehudo (15-2) atteicies no mušas svara titula, ko izcīnīja pagājušā gada augustā, pieveicot leģendāro Demetriusu Džonsonu, taču ne reizi tā arī jostu neaizstāvēja. Par vakanto titulu cīnīsies amerikānis Džozefs Benavidezs (28-5) un brazīlietis Deivesons Figuereido (17-1), ko gan oficiāli izziņojusi UFC vēl nav.

''UFC 248'' šovā Lasvegasā tiksies divi no labākajiem UFC vidējā svara cīkstoņiem - bijušais čempions Roberts Vitakers (20-5) un Džareds Kenonīrs (13-4). Vitakers savu titulu zaudēja šā gada oktobrī, piekāpjoties esošajam čempionam Izraelam Adesanjam, bet Kenonīrs pēc pārnākšanas uz vidējā svara divīziju izcīnījis trīs uzvaras trīs cīņās.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/