Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Habibs: ''Pirms beigt karjeru, gribu cīņas ar Fergusonu, Senpjēru un Meivezeru''

Habibs: ''Pirms beigt karjeru, gribu cīņas ar Fergusonu, Senpjēru un Meivezeru''
Habibs Nurmagomedovs. Foto: Reuters/Scanpix

UFC vieglā svara divīzijas čempions Habibs Nurmagomedovs (27-0) paziņojis savu vēlamo pēdējo trīs pretinieku sarakstu.

Šobrīd gan Habibs izcieš pagaidu diskvalifikāciju un nevar cīnīties. Skaidrība šajā jautājumā gaidāma pēc 29. janvārī gaidāmā Nevadas Štata Atlētiskās Komisijas (NSAC) sprieduma. Čempionam sods tika piemērots pēc cīņu šovā ''UFC 229'' notikušā masu kautiņa. Toreiz Nurmagomedovs ceturtajā raundā ar sāpju paņēmienu pieveica MMA superzvaigzni Konoru Makgregoru, kurš arī gaida NSAC spriedumu.

''Godīgi sakot, neko nezinu par savu atgriešanos,'' intervijā ''Submission Raido'' atzina Nurmagomedovs, ''varbūt viņi [NSAC] pagarinās diskvalifikāciju līdz deviņiem mēnešiem vai gadam. Es nezinu.'' Lēmumu par to, ko darīt pēc tam, čempions pieņems pēc apspriedes ar savu komandu, jo viedokļi atšķiras - piemēram, Habiba menedžeris Ali Abdelazizs izteicies, ka viņa klients noteikti necīnīšoties ar svara kategorijas reitingu pirmo numuru Toniju Fergusonu (24-3), savukārt Habiba treneris Havjērs Mendess atzinis, ka labprāt redzētu tūlītēju revanšu ar Makgregoru.

''Man ir liela komanda, jūs zināt - mans tēvs, Havjērs Mendess, menedžements. Un katrs no viņiem domā nedaudz savādāk. Ja jūs man tagad jautājat, protams, Makgregors nav pelnījis cīnīties par titulu. Viņš zaudēja. Viņš padevās. Tā nebija cieša cīņa. Es dominēju visos aspektos. Es viņu pārspēju. Kā solīju, es viņu nodauzīju. Kāpēc vajadzīgs revanšs?'' teica čempions.

Likumsakarīgākais scenārijs pēc lielas MMA sabiedrības daļas domām priekš Nurmagomedova šobrīd būtu cīņa ar Fergusonu. Viens no kolorītākajiem personāžiem UFC tiek uzskatīts par pašu neērtāko pretinieku priekš Habiba. Tiesa, nav tā, ka UFC nebūtu vēlējušies šādu cīņu rīkot - tas ir ticis mēģināts jau veselas četras reizes, taču allaž kaut kas to ir iztraucējis - vai nu veselības problēmas, vai iekļaušanās svara pieļaujamajās robežās.

''Par tuvāko nākotni nezinu. Kāpēc ne Senpjērs, Fergusons un Meivezers? Lai būtu šie trīs čaļi, tad varu beigt karjeru un kļūt par visu laiku labāko cīkstoni,'' pārliecību pauda Habibs. Bijušais UFC pusvidējā un vidējā svara čempions Džordžs Senpjērs (26-2) pēdējo cīņu aizvadīja 2017. gada novembrī. Tieši kanādiešu cīkstonim nereti tiek piedēvēts visu laiku labākā statuss. ''Džordžam Senpjēram ir liels vārds. Man patīk sarežģīti pretinieki, viņš ir arī nedaudz lielāks par mani. Manuprāt, viņš ir izcilākais atlēts, kurš cīnījies UFC, jo viņš ir čempions ne tikai cīņā, bet arī ārpus tās,'' uzslavas kanādietim veltīja Habibs.

Tomēr Nurmagomedovs uzstāja, ka cīņai būtu jānotiek vieglā (lightweight), nevis pusvidējā (welterweight) svara kategorijā: ''Pusvidējais ir viņa svars, Džordžs tad būs lielāks par mani. Man cīnīties ar viņu vieglajā svarā ir gudrs lēmums. Jā, cīņa ar Senpjēru man ir liels izaicinājums. Manam mantojumam, faniem, arī peļņai un visam citam tā ir ideālā cīņa. Nezinu par Džordža nākotni un plāniem, bet es viņu cienu.''

Izaicinājumu boksa leģendai Floidam Meivezeram (50-0) Habibs meta pēc uzvaras pār Makgregoru. Amerikānis atsaucās, tikai uzstāja, ka tam jānotiek boksa ringā - tas apmierina arī Nurmagomedovu. ''Meivezers tagad ir vecs. Bet viņam arī ir liels vārds. Daudzi cilvēki pārvērtē vecuma nozīmi, svarīgi ir tas, kas ir iekšā. Mēs varam paņemt visu, kas viņam ir - Floida 50-0 bilanci, jo viņš ir pārāk vecs un lēns, tas nāks par labu man visādā ziņā. Ja varam nozvejot lielo zivi, tad kāpēc gan ne?''

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.com/2019/01/ufc-k...

Kuru Jūs vēlētos redzēt kā Habiba nākamo pretinieku?

  • 145

  • 21

  • 47

  • 33

  • 5



, 2019-01-21 22:26, pirms 5 gadiem
Džordžs Sent-Pjērs

Nevis "senpjērs"
, 2019-01-22 10:19, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Džordžs Sent-Pjērs

Nevis "senpjērs"
Ko tu vari katrā MMA rakstā piesieties pie uzvārdiem? Gudrinieks atradies. Nu nebūs SenTpjērs, Senpjērs ir pareizi! Tas T burts nav dzirdams izrunājot šo uzvārdu. Marš uz skolu puika!
, 2019-01-22 16:12, pirms 5 gadiem
Saprotu tavu lielo sāpi, taču- ja citi mediji raksta pareizi, bet ienākot te, acis var salauzt, kā sportacentrs kropļo uzvārdus, tad kkas jāsaka ir. Pie tam reizēm viņi izlabo. Ne bieži, bet gadās.

Kāpēc esi aprobežots un uzskati, ka komentēju tikai MMA?
Ja kas, tad- analfabētiem neprasīja.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.