Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Dilašovs atteicies no UFC titula uzrādītu pozitīvu dopinga analīžu dēļ

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Dilašovs atteicies no UFC titula uzrādītu pozitīvu dopinga analīžu dēļ
Tīdžejs Dilašovs. Foto: AFP/Scanpix

UFC vieglākā svara [bantamweight] divīzijas čempions Tīdžejs Dilašovs (16-4) brīvprātīgi nolicis čempiona pilnvaras. Iemesls ir atrastās aizliegto vielu pēdas cīkstoņa dopinga analīzēs, kas ņemtas iepriekšējā aizvadītajā cīņā.

33 gadus vecais Tīdžejs Dilašovs UFC vieglākā svara kategorijas čempiona statusā atradās kopš 2017. gada 4. novembra, kad ''UFC 217'' šovā pieveica Koudiju Garbrantu (11-3). Pēc nepilna gada Dilašovs vēlreiz nosargāja titulu, nokautējot Garbrantu pirmajā raundā. Tiesa, pirmoreiz Dilašovs par čempionu kļuva 2014. gadā, kad izcīnīja šokējošu uzvaru pār Renanu Barao (34-8), bet divus gadus vēlāk cieta sakāvi pret Dominiku Kruzu (22-2).

Pēc otras sekmīgas titula aizstāvības cīņas pret Garbrantu Dilašovs piekrita duelim ar mušas svara [flyweight] divīzijas čempionu Henriju Sehudo (14-2) par viņam piederošo titulu. Pirms cīņas Dilašovs nekautrējās pat izteikt ambīcijas, ka pēc Sehudo sakaušanas ir gatavs cīnīties arī par trešo jostu ar pusvieglā svara [featherweight] čempionu Maksu Holoveju (20-3). Dzīvē gan viss izvērtās pavisam savādāk - Sehudo nokautēja Dilašovu vien pēc 32 aizvadītām sekundēm.

Pozitīvā dopinga prove amerikānim bijusi ņemta tieši no cīņas pret Sehudo. Nav zināms, kādas tieši aizliegtās vielas Dilašovs lietojis, tāpat - kādos daudzumos. Cīņa pret Sehudo notika Ņujorkas štatā, un Ņujorkas Štata Atlētu Komisija (NYSAC), pēc ESPN žurnālista Eriela Helvani rīcībā esošās informācijas, piespriedusi čempionam viena gada diskvalifikāciju. ASV Antidopinga Aģentūras (USADA) paziņojums gan vēl sekošot. Diskvalifikācijai paredzēts sākties kopš cīņas datuma - 19. janvāra.

Amerikāņu cīkstonis pirms oficiāla paziņojuma ar sava "Instagram'' konta starpniecību pirmais vērsies pie publikas. Dilašovs raksta: ''Vārdos nav iespējams izteikt, cik šobrīd jūtos vīlies, lūdzu jūs saprast, ka es un mana komanda darām visu, lai saprastu, kas ir noticis un kā šo situāciju pēc iespējas ātrāk atrisināt. Godīguma un cieņas apsvērumos pret savu divīziju, esmu informējis UFC, ka brīvprātīgi atteikšos no savas jostas, kamēr tiekam galā ar šo situāciju.''

Interesanti, ka abu pirmajā cīņā Dilašovu aizliegto vielu lietošanā apvainoja Garbrants. Abi iepriekš bija komandas biedri "Team Alpha Male" rindās. ''Tu esi tas, kurš visiem komandā parādīja, kā to [aizliegto vielu lietošanu] darīt. Tas čalis [domāts Dilašovs] ir izmēģinājis visu un lieto visu,'' 2017. gadā pauda Garbrants.

Papildināts: NYSAC komisija piespriedusi Dilašovam viena gada diskvalifikāciju un 10 tūkstošu dolāru lielu soda naudu, ziņo E. Helvani. Sašutis par jaunumiem ir Henrija Sehudo galvenais treneris Eriks Albarasins, kurš sarunā ar žurnālistu atklājis, ka viņa audzēkņa plānos bija cīnīties par Dilašovam piederējušo titulu.

Izmantotie resursi:
Dillashaw gives up belt, suspended by NYSAC
https://mmajunkie.com/2017/11/cody-...