Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Vaidmens pussmagajā svarā debitē ar sakāvi, Reijess turpina bez zaudējumiem

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vaidmens pussmagajā svarā debitē ar sakāvi, Reijess turpina bez zaudējumiem
Dominiks Reijess. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Bostonā aizvadīts UFC cīņu šovs ''UFC on ESPN 6'', par kura lielāko zvaigzni kļuva amerikāņu pussmagā svara cīkstonis Dominiks Reijess (12-0), kurš vakara galvenajā cīņā pirmajā raundā nokautēja savu tautieti Krisu Vaidmenu (14-5).

35 gadus vecā Krisa Vaidmena karjera turpina savu lejupslīdi pēc tās virsotnes, kad 2013. gadā amerikānis sakāca leģendāro Andersonu Silvu, kļūstot par UFC vidējā svara čempionu. Tagad pēdējās sešās cīņās Vaidmens piedzīvojis piecus zaudējumus, turklāt visas reizes zaudēts ar nokautu. Cīņa pret vienu no UFC pussmagā svara divīzijas uzlecošajām zvaigznēm Dominiku Reijesu bija pirmā Vaidmenam šajā svara kategorijā, tomēr tā izvērtās par murgu - sakāve ar nokautu pirmajā raundā.

''Tāda ir šī spēle. Atgriezīšos labāks,'' pēc cīņas atzina Vaidmens, vēl netaisoties mest plinti krūmos. Tikmēr sešus gadus jaunākais Reijess apliecināja, ka ir drauds ikvienam pretiniekam, pēc cīņas izaicinot UFC pussmagā svara čempionu Džonu Džounsu. Uzvaru pret Vaidmenu Reijesam izdevās izcīnīt pirmā raunda otrajā minūtē, kad Kriss izlaida spēcīgu Dominika taisno sitienu ar kreiso roku un attapās uz astoņstūra dēļiem. Reijess izdarīja vēl pāris sitienu pa zemē guļošo pretinieku, līdz ringa tiesnesis cīņu apturēja.

''Man bija jautri. Viņš šeit ienāca un es noliku viņu zemē. Viņa zaudējums ir mans nopelns, bet tāds nu ir šis bizness,'' intervijā pēc cīņas pauda uzvarētājs. Līdz ar to Reijess izcīnīja 12. uzvaru 12 profesionālās MMA karjeras cīņās. Zem UFC karoga Reijesam jau sešas cīņas.

Par vakara labāko cīņu tika atzīts pusvieglā svara cīkstoņuDžeremija Stīvensa (28-17) un Jaira Rodrigesa (13-2) duelis. Trīs raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem par uzvarētāju tika pasludināts meksikānis Rodrigess. Jāatzīmē, ka šī bija abu cīkstoņu otrā tikšanās īsā laikā. Pirmā Rodrigesa un Stīvensa cīņa pirms nepilna mēneša tika pasludināta par nenotikušu, jo meksikānis pašā cīņas sākumā iebakstīja amerikānim acī, pēc kā Stīvenss nebija spējīgs cīņu turpināt.

Tikmēr kārtējo reizi uzmanības centrā nonāca arī bijušais amerikāņu futbola spēlētājs, tagad UFC smagsvars Gregs Hārdijs (5-1), kura izcīnītā uzvara pēc punktiem pār Benu Sosoli (7-2) arī tika pasludināta par nenotikušu. Iemesls šādam lēmumam bija tas, ka Hārdijs pārtraukumā starp raundiem izmantoja inhalatoru, kas nav atļauts. Sportists pēc tam gan pauda, ka tas gluži vienkārši viņam ir nepieciešams un ka viņš neesot zinājis, ka tas ir aizliegts.

''Paprasīju atļauju, kas man arī tika sniegta. Šajā sportā es joprojām esmu jauns. Rīkojos tā, kā darītu jebkurā situācijā - lūdzu atļauju, saņēmu un darīju, ko man vajadzēja,'' atzina Hārdijs. Cīkstoņa komanda gan gatavojas iesniegt protestu par šādu iznākumu. UFC prezidents Deina Vaits šādā incidentā vainoja Hārdija trenerus par to, ka ignorējuši noteikumus: ''Viņi šajā sportā ir jau ilgi un tas bija jāzina. Tam pat nevajadzētu raisīt nekādus jautājumus.''

UFC on ESPN 6, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Dominick ReyesChris WeidmanKO (punches)1 (1:43)
2.Yair RodriguezJeremy StephensDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Greg HardyBen SosoliNo Contest-
4.Joe LauzonJonathan PearceTKO (punches)1 (1:33)
5.Maycee BarberGilian RobertsonTKO (elbows and punches)1 (3:04)
6.Darren StewartDeron WinnDecision (split)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/
https://www.sherdog.com