Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Adesanja un Kosta par UFC titulu cīnīsies septembrī

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Adesanja un Kosta par UFC titulu cīnīsies septembrī
Izraels Adesanja. Foto: USA Today Sports/Scanpix

UFC vidējā svara čempions Izraels Adesanja (19-0) savu nākamo titula aizstāvības cīņu aizvadīs 19. septembrī cīņu šova ''UFC 253'' ietvaros pret Paulo Kostu (13-0), ziņo Brazīlijas cīņu sporta medijs ''Combate''.

Jaunumus par gaidāmo cīņu savā ''Twitter'' profilā apstiprinājis arī pats Kosta. Jāatzīmē, ka Adesanjas un Kostas duelis būs tikai otrais gadījums UFC vēsturē, kad cīņā par titulu tiekas divi cīkstoņi, kuri savā karjerā vēl ne reizes nav zaudējuši - 2008. gadā ''UFC 98'' ietvaros UFC Slavas zāles iemītnieks Rašads Evanss aizstāvēja savu pussmagā svara titulu pret brazīliešu leģendu Lioto Mačidu.

''Combate'' ziņo, ka Adesanjam un Kostam izdevies vienoties par cīņas datumu, taču vēl nav skaidra ''UFC 253'' norises vieta. Sākotnēji UFC plānos bijis 19. septembrī rīkot cīņu par vieglā svara titulu starp Habibu Nurmagomedovu un Džastinu Geičī, taču ESPN apskatnieks Ariels Helvani ziņo, ka šī cīņa gaidāma vēlāk rudenī.

30 gadus vecais Jaunzēlandes cīkstonis Adesanja UFC rindas papildināja 2018. gadā, bet gadu vēlāk jau atradās UFC čempiona tronī, šobrīd esot viena no lielākajām MMA sporta zvaigznēm. Adesanjas rēķinā ir uzvaras pār tādiem cīkstoņiem kā Kelvins Gastelums un Andersons Silva. UFC titulu nigēriešu izcelsmes cīkstonis izcīnīja ''UFC 243'' šovā, otrajā raundā nokautējot Robertu Vitakeru, bet savā iepriekšējā cīņā 7. martā aizvadīja pirmo veiksmīgo titula aizstāvības cīņu, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Joelu Romero.

Gadu jaunākais Kosta UFC debitēja gadu agrāk nekā pretinieks, un pasaules vadošajā MMA sporta organizācijā aizvadījis piecas cīņas, četras no tām noslēdzot ar tehnisko nokautu. Savu iepriekšējo cīņu Kosta aizvadīja pirms nepilna gada, aizraujošā duelī pieveicot jau pieminēto Romero.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-19 14:16, pirms 4 gadiem
Beidzot, nevaru sagaidīt. Mana prognoze - and NEW.

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:39, pirms 4 gadiem
Joprojām uzskatu,ka Kosta vs Romero bija ničs!

     [+] [-]

, 2020-07-20 06:22, pirms 4 gadiem
Cīņa līdzīga,bet es pirmos divus raundus dodu Costam, vairāk strādāja, kā pirmais numurs un bija agresīvāks. Par Romero takedown 2.raunda beigās punktus var arī nedot, jo reāli tas bija takedown bez kontroles (raunds beidzās).
Es redzēju 29-28 Costa.