Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Dos Anjoss iztur Lī spiedienu un izcīna uzvaru ceturtajā raundā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Dos Anjoss iztur Lī spiedienu un izcīna uzvaru ceturtajā raundā
Rafaels Dos Anjoss. Foto: AFP/Scanpix

Divu zaudējumu sēriju pārtraucis UFC pusvieglā svara cīkstonis Rafaels Dos Anjoss (29-11), kurš Ročestrā šova ''UFC Fight Night 152'' galvenajā cīņā pieveica amerikāni Kevinu Lī (17-5), kuram tā bija debija šajā svara kategorijā.

Cīņas sākumā aktīvāks bija 26 gadus vecais Lī [Kevin Lee], kuram izdevās iegūt iniciatīvu un neļaut pretiniekam realizēt savu cīņas plānu. Amerikānim izdevās nogāzt pretinieku zemē un pārvest cīņu parterā, taču Dos Anjoss [Rafael Dos Anjos] uz zemes teicami aizsargājās, izvairoties pārāk bīstamām situācijām.

Nākamajos raundos pārsvars pamazām pārgāja Brazīlijas cīkstoņa pusē. Dos Anjoss bija gatavs apspēlēt Lī ar viņa paša ieročiem un nevairījās no greplinga cīņas, kur aizsargājoties Lī atdeva ļoti daudz spēku. Arī stājā abi apmainījās ar labām kombinācijām, bet amerikānim nācās uzņemt vairākus trāpīgus pretinieka spērienus pa kājām.

Lī izturības rezerves tukšojās arvien straujāk, kamēr Dos Anjoss spēja turēt augstāku cīņas tempu. Ceturtajā raundā, atkal nogāžot pretinieku uz zemes, brazīlietim izdevās tikt pretiniekam klāt no muguras. Lī centās vienkārši izdzīvot Dos Anjosa sitienus, aizsedzot galvu ar rokām, tomēr brazīlietim izdevās tvērienā paņemt Lī kaklu un roku, amerikānim padodoties. Tādējādi ar žņauģšanas paņēmienu [arm-triangle choke] uzvaru izcīnīja Dos Anjoss.

''Zināju, ka pirmo raundu viņš sāks spēcīgi, bet vēlāk vienkārši izmantoju savu pieredzi. Ceturtajā raundā saņēmu dažus trenera norādījumus, nedaudz pamainīju taktiku. Man šī uzvara bija ļoti vajadzīga,'' pēc cīņas atzina Dos Anjoss.

34 gadus vecajam cīkstonim, kurš joprojām ir vienīgais Brazīlijas pārstāvis, kurš bijis UFC vieglā svara čempions, spēja pārtraukt divu zaudējumu sēriju. Iepriekšējās cīņās Dos Anjoss pēc punktiem piekāpās Kolbijam Kovingtonam (14-1) un Kamaru Usmanam (15-1). Tikmēr Lī šī bija debijas cīņa pusvieglajā svarā pēc pārnākšanas no vieglā svara kategorijas. Amerikānis piedzīvojis trīs zaudējumus pēdējās četrās cīņās.

UFC Fight Night 152: dos Anjos vs. Lee, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Rafael Dos AnjosKevin LeeSubmission (arm-triangle choke)4 (3:47)
2.Ian HeinischAntonio Carlos Jr.Decision (unanimous)3 (5:00)
3.Felicia SpencerMegan AndersonSubmission (rear-naked choke)1 (3:24)
4.Vicente LuqueDerrick KrantzTKO (punches)1 (3:52)
5.Charles OliveiraNik LentzTKO (punches)2 (2:11)
6.Davi RamosAustin HubbardDecision (unanimous)3 (5:00)