Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC noslēdz jaunus ilgtermiņa līgumus ar prezidentu Vaitu un ESPN

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

UFC noslēdz jaunus ilgtermiņa līgumus ar prezidentu Vaitu un ESPN
UFC prezidents Deina Vaits. Foto: AP/Scanpix

Pasaules vadošā MMA sporta organizācijas Ultimate Fighting Championship (UFC) prezidenta amatā arī turpmākos septiņus gadus atradīsies tās ilggadējais stūrmanis Deina Vaits. Tāpat organizācija noslēgusi jaunu sadarbības līgumu ar Ziemeļamerikas ietekmīgāko sporta mediju platformu ESPN.

Amerikāņu biznesmenis Deina Vaits UFC sāka strādāt 2001. gadā, kad organizācijas vadībā atradās Vaita ilggadējie draugi, brāļi Lorenzo un Frenks Fertitas un viņu dibinātā kompānija "Zuffa". Vaits toreiz bija UFC līdzīpašnieks, kad kļuva par organizācijas prezidentu. 2016. gadā "Zuffa" par četriem miljardiem dolāru pārdeva UFC amerikāņu uzņēmēja Eri Emanuela vadītajam uzņēmumam "Endeavor".

''Man ir vīzija tam, kur šis sports varētu attīstīties, ko mēs kā organizācija darīsim, kādas cīņas organizēsim. Mūsu attiecības [ar Emanuelu] ir perfektas. Eri ir tāds cilvēks, kurš vienmēr paceļ telefonu un vienmēr spēj piedabūt kādu pie telefona. Šādi viņš var nest lielu peļņu,'' izteicies Vaits.

"Neviens netic šim biznesam vairāk par mani. Pēc UFC pārdošanas es paliku šeit, un pēdējos divus gadus esam strādājuši, lai šo lietu paceltu jaunā līmenī. Tāpēc esmu šeit. Nevis naudas dēļ - man tās lietas ir vienaldzīgas,'' visai apšaubāmu apgalvojumu pauda UFC boss. ''Man patīk uzvarēt. Gribu pacelt šo visu arvien augstākā līmenī. To esam darījuši līdz šim un turpināsim darīt arī turpmāk.''

Tāpat UFC nupat noslēgusi jaunu darījumu ar Ziemeļamerikas ietekmīgāko sporta mediju ESPN. Uz pieciem gadiem noslēgto līgumu par cīņu šovu pārraidīšanu ESPN un ESPN+ platformās UFC pagarinājusi vēl par diviem gadiem - līdz 2025. gadam. Jaunā vienošanās paredz arī to, ka turpmāk ESPN tiks pārraidīti ne tikai regulārāk notiekošie "Fight Night" šovi, bet arī "pay-per-view'' šovi, no kuriem pirmais ESPN platformā tiks pārraidīts ''UFC 236''. Šovs norisināsies 13. aprīlī Atlantā, tā galvenajā cīņā par UFC vieglā svara pagaidu čempiona statusu cīnīsies Makss Holovejs (20-3) un Dastins Porjē (24-5).

Vaits atzina, ka, viņaprāt, noslēgtais darījums ar ESPN ir lielākais, ko UFC organizācija 26 pastāvēšanas gadu laikā iespējusi. ''Ar mums pēdējo gadu laikā ir notikušas daudzas lielas lietas, bet nokļūšana ESPN ir rādītājs tam, ko sasniedzis sports. Šobrīd, paskatoties uz mūsu noslēgto līgumu, uz to, kur šobrīd esam un ko darām, mēs esam sporta veidu TOP 4 Amerikā.''

''Viss noticis īstajā laikā. Tas ir lieliski, ka kompānija, kas savulaik mūs negribēja pārraidīt, tagad mūs tā mīl. Kādam kā man, kurš UFC ir bijis kopš pirmās dienas, tā ir sirreāla sajūta, bet par to esmu sapņojis vienmēr. Tas ir viss, par ko esmu sapņojis es un UFC. Un arī katrs cīkstonis,'' jauno vienošanos ar ESPN komentēja Deina Vaits.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2019/3/...

     [+] [-]

, 2019-03-20 08:50, pirms 5 gadiem
Kurš skatīsies boksu pēc gadiem 20-30