Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Arlovskis: "Esmu ierindots pasaules top pieciniekā"

Arlovskis: "Esmu ierindots pasaules top pieciniekā"
Andrejs Arlovskis
Foto: sherdog.com

Bijušais UFC čempions smagajā svarā, 29 gadus vecais baltkrievu atlēts Andrejs Arlovskis, kuram 24. janvārī cīņu šova „Affliction & M1 Global : Day of Reckoning” ietvaros jātiekas ar šī brīža pasaules spēcīgāko MMA cīkstoni, krievu Fjodoru Jemeļjaņenko, portālam allboxing.ru intervijā stāstīja par savu gatavību šim mačam, kā arī par nākotnes plāniem.

Pēdējā laikā parādījusies informācija, ka tu pēc cīņas ar Fjodoru Jemeļjaņenko pāriešot uz profesionālo boksu. Vai tā ir taisnība? Ja jā, tad kāpēc tāds lēmums?

Saistībā par pāriešanu uz profesionālo boksu es īsti vēl neko nezinu, tāpēc neko konkrētu nevaru atbildēt. Visa informācija būs pēc mača ar Fjodoru. Šobrīd es esmu sakoncentrējies tikai uz šo cīņu.

Spriežot pēc internetā izvietotajiem video materiāliem, kuros redzama tava gatavošanās cīņai ar Jemeļjaņenko, akcents likts tieši uz sitienu tehniku...

Īstenībā es pavadu vienādu laiku gan boksa, gan dži-džitsu zālē. Nu varbūt nedaudz vairāk trenējos boksa zālē...Lai arī man tāpat kā Fjodaram pamatspecialitāte ir sambo un džudo, vairāk man tomēr patīk cīņas aizvadīt stāvus pozā, kā arī pabeigt tās ar nokautu. Pie tam, līdzjutēji dod priekšroku skaistiem nokautiem nevis žņaugšanai un laušanas tehnikai.

Sitiena tehnika MMA un boksā stipri atšķiras?

Lielas atšķirības nav. Boksā, it īpaši čempionu līmeņa boksā, sitieni ir ļoti akurāti, organizētāki. Bet vispār bez boksa nevar. Ja agrāk MMA pārsvarā valdīja cīņas tehnika un džiu-džitsu, tad tagad visi māk arī boksēt. Sportisti taču saprot, ka trenēšanās boksā ir nepieciešama, jo mūsu sportā sitiena tehnika ir ļoti no svara.

Tev ir bijusi iespēja sparingot un trenēties kopā ar augstākās klases bokseriem kā Huans Karloss Gomezs un Fress Okendo. Ko vari pastāstīt par šo pieredzi?

Jā, esmu trenējies kopā ar šiem bokseriem. Viņi ir ļoti augsta līmeņa sportisti. Man bija interesanti pārbaudīt savu līmeni vai tas atbilst tik augstas klases bokseru līmenim kādi ir Gomezs un Okendo. Varu pateikt, ka ar šiem treniņiem esmu ļoti apmierināts. Pie mums uz Čikāgu brauca trenēties arī citi augstas klases bokseri kā Timurs Nergadze, Antons Novikovs, Murads Halidovs u.c. Lai arī esmu pieredzējis atlēts, es vēl joprojām treniņos mācos un uzzinu ko jaunu. Ar savu boksa treneri Maiku Garsiju mēs atstrādājam visdažādākās sitienu kombinācijas, viņš man parāda kaut ko jaunu, un tas viss man liek trenēties vēl centīgāk, jo jūtu, ka es attīstos kā cīkstonis. Kā izteicās viens profesors – ja tu neattīsties, tad tu paliec vājāks. Tāpēc esmu ļoti apmierināts strādājot kopā ar tādiem profesionāļiem kā Maiks Garsija un Fredijs Roučs.

Izstāsti, lūdzu, kā sanācis, ka tevi trenē Fredijs Roučs? Viņš taču ir viens no pasaules labākajiem treneriem... Lai trenētos pie viņa ir jāizstāv ļoti gara rinda.

Jā, patiešām pie Rouča trenēties gribētu ļoti daudz profesionālo bokseru, nerunājot par MMA cīkstoņiem. Vienkārši tā sanāca, ka viens no maniem draugiem sapazīstināja ar Rouču un cilvēkiem ar, kuriem tas kopā strādā. Mēs sākām runāt par boksu un nolēmām pamēģināt kopā patrenēties. Tā arī tas viss sākās...

Andrej, tu jau laikam saproti, ka tavu gaidāmo maču ar Fjodoru lielākā daļa Krievijas līdzjutēju uzņem ar dalītām jūtām, jo tie jūt līdzi gan tev, gan viņam.

To pašu arī varu pateikt par baltkrievu līdzjutējiem, kuri vienmēr fano arī par krievu sportistiem. Bet tajā pašā laikā mēs ar Fjodoru nodarbojamies ar profesionālo sportu un atrodamies pavisam citā līmenī. Gan viņam, gan man ir ģimenes un atbildība pret tām, un kauties mēs ejam ne tāpat vien. Un, protams, tajā visā nav nekā personīga. No sportiskā viedokļa – ja tu vēlies gūt panākumus un kļūt par labāko, tev jācīnās ar labākajiem. Fjodors šobrīd ir labākais smagsvars pasaulē, bet es esmu ierindots pasaules top pieciniekā. Un tāpēc mūsu savstarpējais duelis priekš manis ir ļoti liela iespēja kāpt pa karjeras kāpnēm. Bet priekš viņa – iespēja pārbaudīt sevi un savas spējas.

Izmantotie resursi:
allboxing.ru


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sportists-amatieris
, 2009-01-19 17:25, pirms 15 gadiem
Esports.lv sākuma lapā skatoties uz šī cīkstoņa bildi, var mierīgi šo noturēt, par Chuck Noriss..
, 2009-01-19 23:28, pirms 15 gadiem
Izskataas peec spartiesha
, 2009-01-20 13:56, pirms 15 gadiem
Paldies par rakstu! Biežāk šādus.
Emiljaņenko esmu daudz redzējis. Baigi labs.
Jāuzliek atgādinājums lai nenoguļu
, 2009-01-22 12:00, pirms 15 gadiem
ja kāds zin, tak ieliek, jopcik !
, 2009-01-23 01:39, pirms 15 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: kur to varēs redzēt ???
Pa НТВ-Плюс!
, 2009-01-23 11:54, pirms 15 gadiem
Andrejam būs ko pasvīst !!!
, 2009-01-23 23:41, pirms 15 gadiem
nasha russia!
, 2009-01-24 18:58, pirms 15 gadiem
abi ir baigi labie - arlavskim es teiktu ir ideaals kjermenis, optimaalaa vecumaa un fiziskajaa formaa uz patreizeejo laiku +/- gads, bet nu fjodoram psihologiskaa paarlieciiba ir vienkaarsi monstriska - vinjs ir pirmais, tas ari teikts vairakkart, ka vinja psihologiskaa sagatavotiiba ari ir galvenais kas vinju padara par patreizejo cempionu! it ka simpatizee vairaak arlavskis, bet nu te veiksme abiem jaanoveel!
, 2009-01-26 00:00, pirms 15 gadiem
pagruuda kaa mazais
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.