Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Džounss atsakās no UFC pussmagā svara titula, pieļauj pāreju uz smagsvariem

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Džounss atsakās no UFC pussmagā svara titula, pieļauj pāreju uz smagsvariem
Džons Džounss. Foto: AP/Scanpix

Ilggadējais UFC pussmagā svara čempions Džons Džounss (26-1) savā "Twitter" kontā paziņojis, ka brīvprātīgi noliek savas čempiona pilnvaras, atstājot titulu vakantu.

Savu iepriekšējo pussmagā svara titula aizstāvības cīņu Džons Džounss aizvadīja šā gada februārī, ''UFC 247" šovā sīvā cīņā izraujot uzvaru pēc punktiem pār Dominiku Reijesu. Pēc tam Džounss ziņu virsrakstos nonāca ar vairākiem skandāliem - auto vadīšanu alkohola reibumā, kā arī strīdu ar UFC vadību par nepietiekamo cīkstoņu atalgojumu, par ko ziņoja arī Sportacentrs.com.

Tagad amerikāņu cīkstonis izšķīries par lēmumu atteikties no sev piederošā pussmagā svara titula, par ko paziņoja savā "Twitter" kontā. "Tas bijis lielisks ceļojums, paldies visiem konkurentiem, UFC un it īpaši - faniem,'' paziņojumā raksta Džounss.

33 gadus vecais Džounss ieņem pirmo vietu UFC cīkstoņu reitingā, neatkarīgi no svara kategorijas. Astoņstūrī amerikānis izdarījis teju visu, lai tiktu uzskatīts par visu laiku labāko MMA cīkstoni, taču karjeras laikā Džounss iekūlies dažādos skandālos, kas saistīti ar diskvalifikācijām par aizliegto vielu lietošanu, kā arī alkohola un narkotiku lietošanu.

UFC pussmagā svara čempiontitulu Džounss pirmo reizi izcīnīja pirms deviņiem gadiem, pieveicot Maurisio Rua un uzstādot vēl šodien nepārspētu UFC rekordu, 23 gadu un 242 dienu vecumā kļūstot par visu laiku jaunāko čempionu. Karjeras turpinājumā Džounss savu titulu aizstāvēja 11 reizes, pieveicot tādus cīkstoņus kā Deniels Kormjē, Aleksandrs Gustafsons, Vitors Belforts, Rašads Evanss un citus.

Tiesa, cimdus kārt uz nagliņas Džounss, šķiet, vēl netaisās, dodot mājienu par pārcelšanos uz smagsvaru divīziju. Šādas spekulācijas amerikāņa karjerā bijušas jau iepriekš, taču šobrīd, ļoti iespējams, Džounss tam ir tuvāk kā jebkad. Cīkstonis apgalvo, ka sarunas ar UFC pavirzījušās uz priekšu, pats sāks uzņemt svaru, trenēties un palikt antidopinga kontroles testu sistēmā.

Šobrīd maz ticams ir scenārijs, ka Džounss varētu ielēkt rindā uz cīņu pret pašreizējo UFC smagsvaru čempionu Stipi Miočiču - pēc nupat aizvadītās Miočiča cīņas pret Denielu Kormjē UFC prezidents Deina Vaits jau paudis, ka nākamo titulcīņu smagsvaros nopelnījis kamerūnietis Fransiss Nganū. Jāatzīmē, ka Džounsa publiskais strīds ar UFC par atalgojumu sākās tieši pēc tam, kad neizdevās panākt vienošanos par potenciālo dueli ar Nganū.

Pussmagā svara divīzijas UFC oficiālajā reitingā pirmo vietu ieņem jau pieminētais Reijess, kamēr otrais ir Tjagu Santoss, kuru Džounss smagā cīņā pārspēja pagājušajā vasarā. Tiesa, brazīlietim jau priekšā duelis ar tautieti Gloveru Tešeiru, tāpēc ticamākais solis no UFC puses būtu cīņā par vakanto titulu savest kopā Reijesu un reitinga trešo numuru Janu Blahoviču, kurš pēc uzvaras savā iepriekšējā cīņā pār Koriju Andersonu meta izaicinājumu Džounsam.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/8/...
https://www.ufc.com/rankings

     [+] [-]

, 2020-08-19 17:28, pirms 4 gadiem
Reyes vs Blahovics jau apstiprinats oficiali?

ko Jones daris smagsvaros, es nezinu, ja jau kategoriju zemak pedejaas cinjaas nepietika jaudas nevienu izsleegt.

     [+] [-]

, 2020-08-20 07:47, pirms 4 gadiem
Reijess un Santoss būtu īstais pāris,abi ļoti līdzvērtīgi nocīnījās ar Džonsu. Blahovičs lai slāna Teikšeiru,ja var.
Par Džonsu smagsvaros esmu skeptisks,viņa labākie gadi ir aiz mugurus,manuprāt. Te būs gabarītos ne tikai līdzīgi,bet arī pārāki,kā Volkovs,tur ir daudz dzīvnieku,kuri izslēgs gaismu acumirklī ar pilnīgi citu stiena jaudu