Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Ilgi gaidītā Fergusona un Nurmagomedova divkauja notiks UFC 223 šovā

Ilgi gaidītā Fergusona un Nurmagomedova divkauja notiks UFC 223 šovā
Habibs Nurmagomedovs, UFC prezidents Deina Vaits un Tonijs Fergusons
Foto: AP/Scanpix

Kā vēsta ietekmīgais MMA žurnālists Ariels Helvani, šā gada 7. aprīlī astoņstūrī kāps divi no pēdējā laika aprunātākajiem cīkstoņiem UFC rindās - vieglā svara pārstāvji Tonijs Fergusons (25-3) un Habibs Nurmagomedovs (25-0). Jāatzīmē, ka jau trīsreiz potenciālais duelis izjucis abu veselības problēmu dēļ.

Amerikānis Tonijs Fergusons ir pašreizējais UFC vieglā svara divīzijas pagaidu čempiona jostas īpašnieks, jo, kā zināms, čempiona godā šobrīd joprojām ir Konors Makgregors (21-3), kurš gan nav aizvadījis MMA cīņu jau gandrīz divus gadus. Fergusons kļuva par pagaidu čempionu 2017. gada oktobrī, kad uzveica Kevinu Lī (16-4). Tas arī ir 33 gadus vecā cīkstoņa pēdējais iznāciens līdz šim.

Krievijas pārstāvis Habibs Nurmagomedovs ir, iespējams, nenovērtētākais UFC cīkstonis jo, neskatoties uz nevainojamo cīņu bilanci un dominanci pret jebkuru pretinieku, nekad vēl nav ticis pie iespējas cīnīties par titulu. Tiesa, šķēršļus ceļā uz mērķi nereti Habibs licis sev pats, pirms cīņas neiekļaujoties pieļaujamā svara rāmjos, vai gūstot savainojumu. Pēdējā cīņā nepilnu mēnesi atpakaļ dagestānis pārliecinoši sakāva Edsonu Barbosu (19-5) un pēc cīņas apgalvoja, ka Fergusonu un Makgregoru varētu uzvarēt vienā naktī.

Abi cīkstoņu sakarā par divkauju tiek runāts jau kopš 2015. gada, potenciālajam duelim izjūkot veselas trīs reizes. Pirmajā reizē savainojumu guva krievs, taču vēlāk jau amerikānis. Fergusona un Nurmagomedova cīņai vajadzēja notikt arī UFC 209 ietvaros, kad uz spēles tika likta pagaidu čempiona josta, tomēr divas dienas pirms cīņas krievs nespēja iekļauties svara kategorijas rāmjos un pat nonāca slimnīcā.

Radio raidījumā ''Toucher and Rich'' organizācijas prezidents Deina Vaits atklāja, ka cīņa notiks 7. aprīlī Bruklinā. Tomēr oficiāls paziņojums no UFC vēl nav sekojis. Tāpat neskaidrs joprojām ir jautājums, kas tiks likts uz spēles - Fergusonam piederošā pagaidu josta, vai arī dīkstāvē sēdošajam Makgregoram piederošā čempiona josta.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2018/1/...


, 2018-01-18 21:22, pirms 6 gadiem
Par lielu Fergusonu
, 2018-01-18 23:48, pirms 6 gadiem
Fergusons dabús ríklé. 1st round TKO. Ámen Nurmis valdís ilgi sajá svará,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-19 09:35, pirms 6 gadiem
DiamondAce rakstīja: Fergusons dabús ríklé. 1st round TKO. Ámen Nurmis valdís ilgi sajá svará,
Jā, dagestānis izskatās iespaidīgi.
, 2018-01-22 19:54, pirms 6 gadiem
Par lielu Dagestanu.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.