Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Vienmuļā cīņā Blahovicam piešķir uzvaru pēc punktiem

Vienmuļā cīņā Blahovicam piešķir uzvaru pēc punktiem
Epizode no Jana Blahovica un Ronaldo Souzas cīņas. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Sesto uzvaru iepriekšējās septiņās cīņās ieguvis poļu pussmagā svara cīkstonis Jans Blahovics (25-8), kurš Sanpaulu notikušā UFC cīņu šova "UFC Fight Night 164" galvenajā cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja mājinieku Ronaldo Souzu (26-8).

Blahovica un Souzas cīņa uzskatāma par vienu no garlaicīgākajām šogad. Abi cīkstoņi visas 25 minūtes darbojās ļoti piesardzīgi un vairāk izlūkoja viens otru, neiesaistoties atklātās sitienu apmaiņās. Noslēgumā par uzvarētāju tika pasludināts polis Blahovics. Pēc šādām uzvarām gan cīkstoņi parasti netiek pie titulcīņām vai lielajiem algas čekiem, taču tieši to Blahovics vēlējās: ''Gribu kādu no labākajiem cīkstoņiem. Varbūt titulcīņu. Kāpēc ne? Džon, [UFC pussmagā svara čempions Džons Džounss] darām to. Man vairs nav atlicis tik daudz laika, varbūt tikai trīs gadi. Tagad vai nekad!"

36 gadus vecais polis, kurš UFC cīnās kopš 2014. gada, par titulu vēl nav cīnījies. Blahovics izcīnīja savu sesto uzvaru iepriekšējās septiņās cīņās, kā arī otro uzvaru pēc kārtas. Zīmīgi, ka polim par upuri iepriekšējās divās cīņās krituši atlēti, kas pārnākuši no vidējā uz pussmago svaru - jūlijā ar izcilu nokautu Blahovics iznīcināja bijušo UFC vidējā svara čempionu Lūku Rokholdu, bet tagad izrādījās pārāks arī par brazīliešu veterānu Ronaldo Souzu.

Souza, kuram šis bija trešais zaudējums iepriekšējās četrās cīņās, tā arī nespēja pret Blahovicu pielietot savu galveno trumpi - brazīļu džiu-džitsu. Brazīlietiem allaž izdevās piespiest pretinieku ar muguru pret žogu, taču Blahovics apturēja visus pretinieka mēģinājumus pārvest cīņu parterā, arī klinčā Souza nespēja pretinieku apdraudēt. Turpretī Blahovicam neradās iespēja līdz galam demonstrēt sava sitiena spēku - polis raidīja spērienus pa pretinieka ikru un uzbruka arī ķermenī. Piektajā raundā gan Souza izlaida spēcīgu aperkotu, taču cīņu pabeigt priekšlaicīgi Blahovics nespēja.

Cīņas gaitā polis savainoja savu kreiso pēdu, tomēr, kā pēc tam atzina, tas nav bijis nekas ārkārtējs. Mājinieku favorīts Souza, kurš uzskatāms par vienu no labākajiem UFC cīkstoņiem, kas nav bijis organizācijas čempions, pēc zaudējuma pauda neapmierinātību ar tiesnešu lēmumu. "Katru reizi, kad ir grūta cīņa, man nekad nepiešķir uzvaru [pēc punktiem]. Nekad. Desmit dienas pirms cīņas gandrīz nācās no tās izstāties, taču man bija jācīnās Brazīlijā. Man vajadzēja cīnīties mājās.'' Interesanti, ka arī savos iepriekšējos trijos zaudējumos Souza zaudējis tieši pēc punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/ufc/story/...


, 2019-11-18 19:41, pirms 4 gadiem
Kā jau parasti UFC notiek tikai viena cīņa vakarā.
, 2019-11-20 03:05, pirms 4 gadiem
Šis turnīrs bija tik slikts ka jā
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.