Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Masvidalam lielisks nokauts uzvarā pret Tilu un kautiņš arēnas gaitenī

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Masvidalam lielisks nokauts uzvarā pret Tilu un kautiņš arēnas gaitenī
Horhe Masvidals nokautē Darenu Tilu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Londonā aizritējis cīņu šovs ''UFC Fight Night 147 - Till vs. Masvidal'', kura galvenajā cīņā par pārsteigumu parūpējās Horhe Masvidals (33-13), otrajā raundā izslēdzot mājinieku cerību Darenu Tilu (17-2-1).

Bukmeikeru vērtējumā pirms cīņas par favorītu divu pusvidējā svara [welterweight] cīkstoņu tika uzskatīts 26 gadus vecais Tils, tomēr realitāte izvērsās pavisam savādāka. Teicamu sniegumu nodemonstrēja par astoņiem gadiem vecākais Masvidals, kurš cīņu apritē atgriezās pēc pusotra gada pārtraukuma.

Cīņas pirmajā raundā gan tuvu uzvarai nonāca Tils, pēc tam kad Masvidals izlaida pretinieka sitienu pa žokli. Tiesa, mājiniekam neizdevās cīņu pabeigt, amerikānis izturēja pretinieka sitienus un vēlāk bija atpakaļ uz kājām. Jau pirms cīņas gan viens, gan otrs sportists solīja faniem sagādāt aizraujošu, aktīvu cīņu, ko arī realizēja.

Pirmais raunds aizritēja dinamiskā tempā, abiem izdarot gana daudz sitienu, uzbrukumu. Ar otro raundu Masvidals sāka kāpināt tempu un jutās arvien pārliecinošāk. 34 gadus vecais amerikānis mainīja stājas, kas, iespējams, nedaudz sajauca pretinieka plānus.

Raunda vidū Masvidals atrada pamatīgu robu Tila aizsardzībā, ar milzīgu spēku raidīja kreiso roku pa pretinieka galvu, kas pilnībā izslēdza gaismas britam. Tils nokrita zemē, galvai vairākas reizes atsitoties pret grīdu, un, pirms ringa tiesnesis paspēja apturēt cīņu, Masvidals paspēja izdarīt vēl vienu sitienu pa guļošo pretinieku.

Iespaidīgā uzvara ļāva Masvidalam pārtraukt divu zaudējumu sēriju, kā arī saņemt 100 tūkstošu dolāru bonusu no UFC. Tilam savukārt šis bija otrais zaudējums pēc kārtas.

Masvidals bija licis visai cīņu sporta pasaulei par sevi runāt jau ar sniegumu cīņā, taču pēc cīņas, turpat arēnā atgadījās incidents, kas arī izpelnījās ļoti plašu rezonansi. Masvidals sniedza interviju UFC, un tās laikā caur blakus esošo gaiteni gāja cits UFC pusvidējā svara cīkstonis, šova otras galvenās cīņas uzvarētājs Leons Edvardss (17-3). Edvardss veltīja pāris replikas Masvidala virzienā, amerikānis pārtrauca interviju un devās aprunāties ar Edvardsu. Brīdī, kad abi cīkstoņi nonāca aci pret aci, Masvidals pēkšņi izdarīja ātru sitienu kombināciju pa Edvardsu, taču apkārt esošie cilvēki iejaucās un abus izšķīra. Edvardss kautiņā tika arī pie asiņojošas brūces galvā.

''Sniedzu interviju, bet garām iet tas huligāns. Viņš man saka ''jūlijā sadošu tev pa pakaļu'' vai kaut ko tādu. Aizgāju pie viņa un teicu, lai viņš to pasaka man acīs, nevis ejot prom - kā vīrietis vīrietim. Ejot pie Edvardsa, manas rokas bija aiz muguras, es negāju meklēt problēmas. Tomēr tad viņš pacēla rokas, aicinot kauties un provocējot. Tur, no kurienes nāku es, par tādiem izgājieniem jādod pa purnu,'' savu versiju izstāstīja Masvidals.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +3 [+] [-]

, 2019-03-17 17:23, pirms 5 gadiem
Anglis varbūt vairs nemētāsies ar fakučiem😄

  +1 [+] [-]

, 2019-03-17 18:21, pirms 5 gadiem
Masvidalam diezgan daudz kas notika tajā vakarā. No sākuma pats dabūja pa galvu, tad nokauteja mājinieku par kuru visa O2 arēna kliedza, tad arī publiju apklusinaja un nostādīja savā pusē ar pēc cīņas tekstu, tad vēl sameta pa muti savam iespējams nākamajam pretiniekam... Jāsaka malacis,ko vēl vairāk... Ja nu vienīgi vēl kādas 3 vecenes vakarā uzcelt.

     [+] [-]

, 2019-03-17 18:40, pirms 5 gadiem
Pēc cīņas ar kovboju likās būs kaut kas liels,bet realitātē nekas nav sanācis.Pēdējās divās cīņās to vien darīja,kā boksēja.Izgājis brazīļu jiu jitsu,bet ar to neko nav izdarījis.
Masdival reāls čalis

Kāds zin vai Gracie jau ir ticis pie otrā pretinieka UFC?

  -1 [+] [-]

, 2019-03-17 22:54, pirms 5 gadiem
Tills (nevis "tils") jau arī dabūja bonusu 50000,- $ un vismaz vēl viens džeks, tikai sportaluņi par to laikam nezin

"Masvidals izdarīja sitienu kombināciju pa Edvardsu" Tā uzrakstījuši, it kā viņš būtu šāvis ar ieroci Īstenībā bija sitieni pa seju. Un brūce bija zem acs, nevis "galva". Kaut kā slimi uzrakstīts

     [+] [-]

, 2019-03-17 23:26, pirms 5 gadiem
Galvenā cīņa izcila! Pa ilgākiem laikiem īsta drāma,man no paša sākuma Masvidals šķita ļoti uzlādēts,ceru,ka ne ar ko aizliegtu.
Tills tāpat uzleca augstāk par galvu,nu nevar UFC ilgi spīdēt bez partera augstā līmenī,vairs nevar! Būtu interesanti viņu redzēt pret Askrenu,bet gan jau vismaz pusgadu tagad izlaidīs,savikārt tepiķis tik ilgi negaidīs,gan atradīs citu kam uzkrist

     [+] [-]

, 2019-03-18 07:36, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pēc cīņas ar kovboju likās būs kaut kas liels,bet realitātē nekas nav sanācis.Pēdējās divās cīņās to vien darīja,kā boksēja.Izgājis brazīļu jiu jitsu,bet ar to neko nav izdarījis.
Masdival reāls čalis

Kāds zin vai Gracie jau ir ticis pie otrā pretinieka UFC?
Tuvākie fight card jau aizpildīti, pusgada laikā varētu būt. Gribu Greisiju pret Askrenu