Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC sāk jauno gadu ar trim pirmā raunda nokautiem un Holoveja meistarklasi

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

UFC sāk jauno gadu ar trim pirmā raunda nokautiem un Holoveja meistarklasi
Makss Holovejs (pa kreisi) un Kelvins Keiters. Foto: twitter.com/UFC

Pirmo cīņu šovu šogad aizvadījusi pasaules vadošā MMA sporta organizācija UFC (''Ultimate Fighting Championship"). ''Etihad'' arēnā, UFC ''Cīņu Salā'' Abū Dabī nevainojamu sniegumu nodemonstrēja bijušais UFC pusvieglā svara čempions Makss Holovejs (22-6), kurš ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakāva Kelvinu Keiteru (22-5). Jāatzīmē, ka šis bija pirmais UFC šovs kopš ''UFC 248'' pērnā gada martā, kuru varēja apmeklēt ierobežots skaits skatītāju.

Makss Holovejs divas reizes pēc kārtas bija pēc punktiem piekāpies pašreizējam pusvieglā svara divīzijas čempionam Aleksandram Volkanovskim, taču šovakar atgādināja pasaulei, ka joprojām ir čempiona kalibra cīkstonis. Holovejs pilnu piecu raundu garumā pamatīgi sadauzīja divīzijas reitinga sesto numuru Kelvinu Keiteru, un Maksa pārsvaru apliecināja arī tiesnešu saskaitītie punkti - 50-43, 50-43 un 50-42.

Gan Holovejs, gan Keiters ierasti dod priekšroku cīņai stājā, un arī šī reize nebija izņēmums. Holovejs, kuram pieder UFC rekords visvairāk trāpīto sitienu skaitā, aizvadīja lielisku pirmo raundu, uzbrūkot ar lielu intensitāti. Bijušā čempiona kombinācijas regulāri sasniedza mērķi, un Holovejs spēja arī dažādot uzbrukumus ar spērieniem. Keiteram īsti neatradās atbildes uz Holoveja kombinācijām, bet Holovejs turpināja uzturēt augstu cīņas tempu visā tās garumā.

Otrā raunda vidū Holovejam izdevās arī nosūtīt pretinieku nokdaunā, bet Keiters ātri bija kājās un spēja atbildēt ar pāris labiem trāpījumiem tuvcīņā, apliecinot to, ka viņa sitiens ir spēcīgāks - tiesa, noteicošāka gan bija intensitāte un sitienu biežums, kur pārliecinoši labāks bija Holovejs. Minūti pirms raunda beigām Holovejs izdarīja vairākus lieliskus sitienus ar elkoni, kas atstāja Keitera pieri asiņu peļķē. Makss turpināja uzņemt apgriezienus un trāpīja arī spērienu pretiniekam galvā, tomēr Keiteru izglāba raunda beigu signāls.

Pa retam ar kādu labu trāpījumu atzīmējās arī Keiters, taču Holovejs turpināja rādīt meistarklasi, dažādojot savus uzbrukumus un pārliecinoši laužoties cauri pretinieka aizsardzībai - mērķi sasniedza gan sitieni galvā, gan ķermenī. Ceturtajā raundā Holoveja spiediens piespieda Keiteru piespiesties pie astoņstūra žoga, kamēr Holovejs turpināja Kalvinu apstrādāt ar sitieniem. Keiters nodemonstrēja apbrīnojamu izturību, ar grūtībām noturoties kājās, izspļaujot asinis un turpinot. Noslēdzošajā raundā Holovejs jau sāka runāt ar pretinieku un UFC komentētāju brigādi, apliecinot savu pārākumu un novedot cīņu līdz spilgtai uzvarai.

Vakara otrajā galvenajā cīņā [co-main event] astoņstūrī tikās divi UFC veterāni - amerikāņu cīkstoņi Mets Brauns (22-18) un Karloss Kondits (32-13). Abi UFC pusvidējā svara divīzijā cīnās jau kopš 2009. gada un savulaik bijuši tās elitē, taču savā starpā cīņu aizvadīja tikai tagad. Trīs raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja Kondits, kurš savulaik bijis UFC pagaidu čempiona godā un cīņā par pilnvērtīgo UFC pusvidējā svara titulu piekāpies leģendārajam Žoržam Senpjēram. No 2016. līdz 2018. gadam zaudējot piecas cīņas pēc kārtas, karjeras norietā esošais Kondits pagarināja savu uzvaru sēriju līdz diviem panākumiem, savukārt Braunam šī bija otrā neveiksme pēc kārtas.

Pirmajā raundā 40 gadus vecajam Braunam izdevās nogāzt Konditu zemē un pārvest cīņu parterā, taču Kondits aizsargājās veiksmīgi, un tieši viņš bija tas, kurš no aizsardzības pozīcijas izpildīja krietni vairāk sitienu. Brauns bija patērējis daudz spēka un saņēmis brūci uz pieres, un otrajā raundā 34 gadus vecais Kondits pārņēma iniciatīvu. Kondits veiksmīgi dažādoja savu uzbrukumu stājā, bet pēc tam skaists takedown padevās arī viņam.

Arī trešajā raundā iniciatīvu turpināja kontrolēt Kondits, kurš izdarīja lielu spiedienu uz arvien vairāk spēkus iztukšojošo pretinieku. Cīņa atkal nonāca parterā, kur Kondits centās izkārtot žņaugšanas paņēmienu, taču nesekmīgi. Aizvadot pilnas 15 minūtes, krietni redzamāka skāde bija nodarīta Braunam, un par uzvarētāju pārliecinoši tika atzīts Kondits.

Pēc vairāk nekā divu gadu prombūtnes, kas saistīta ar dažādām veselības problēmām, neveiksmīgu atgriešanos cīņu apritē piedzīvoja Argentīnas pusvidējā svara cīkstonis Santjago Ponzinibio (27-4) - argentīnieša uzkrātajai septiņu uzvaru sērijai galu darīja ķīnietis Li Jinlians (17-6), nokautējot pretinieku pirmā raunda izskaņā. Visu cīņas sākumu abi vairāk izlūkoja viens otru un sajuta distanci, taču pamazām meklēja iespējas arī tuvcīņā. Pirmā atklātā sitienu apmaiņa noslēdzās ar nokautu, Jinlianam trāpot teicamu kreiso āķi, kas nolika Ponzinibio uz lāpstiņām.

Laika posmā no 2015. līdz 2018. gadam Ponzinibio bija uzkrājis iespaidīgu septiņu uzvaru sēriju, tās laikā pieveicot tādus cīkstoņus kā Nīls Magnijs, Gunars Nelsons un Maiks Perijs. Jinlians savā iepriekšējā cīņā piekāpās jau pieminētajam Magnijam, kas iepriekš pārtrauca Ķīnas cīkstoņa trīs panākumu sēriju.

Iespaidīgā stilā par pārsteigumu parūpējās Itālijas cīkstonis Alesio Di Kiriko (13-5), kurš pirmajā raundā ar spērienu pa galvu izslēdza gaismas 2020. gada labākā nokauta autoram Voakinam Baklijam (12-4). Amerikāņu cīkstonis kļuva par vienu no pagājušā gada uzlecošajām UFC zvaigznēm, pateicoties savam akrobātiskajam nokautam pret Impu Kasanganeju. Tomēr šovakar Baklijs attapās lieliska nokauta otrā pusē - amerikānis uz brīdi aizmirsa par aizsardzību, un Di Kiriko to izmantoja, trāpot tīru spērienu Baklija galvā un cīņu noslēdzot jau pēc divām minūtēm un 12 sekundēm. 31 gadus vecais itālis, kurš UFC cīnās kopš 2016. gada, pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Arī vakara pirmā main card cīņa noslēdzās ar pirmā raunda nokautu. Havajietis Punahele Soriano (8-0) sodīja serbu Duško Todoroviču (10-1) par zemu roku nolaišanu un vieglprātīgu aizsardzību, taču Todorovičs atguvās pēc nonākšanas nokdaunā. Neilgi pirms pirmā raunda beigām Soriano sitiens izsita arī pretiniekam no mutes zobusargu. Todorovičs tika pie jauna un arī laika nedaudz atgūties, taču Soriano iesākto noveda līdz beigām, Todorovičam vēlreiz nonākot uz oktagona dēļiem un ringa tiesnesim cīņu apturot.

     [+] [-]

, 2021-01-17 02:05, pirms 3 gadiem
Holloway šodien bija next level! Bet nu Kattar cīņasspara priekšā arī cepuri nost.

     [+] [-]

, 2021-01-17 13:27, pirms 3 gadiem
Jā,Holovejs izskatījās satriecoši,tas vairāk izskatījās pēc licenzētas slepkavības,nekā pēc cīņas. Nepatika,ka beigās Makss pārāk aizrāvās un sāka demonstrēt necieņu,Silva šitā beidza čempionēšanu. Ļoti skatāmi,tagad rādās būs triloģija,ja Volkanovski kāds cits nenorakstīs no kroņa.
Ja nākamais nav Volkanovskis ar ko gan viņam cīnīties???

     [+] [-]

, 2021-01-18 13:30, pirms 3 gadiem
Todorovič izskatijas super nesagatavojies un lēns, salidzinoši ar Soriano.
Holovejs super labi izskatijaas