Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Džavadovs: "Makgregors ir šovmenis, taču viņš ir arī ļoti gudrs"

Džavadovs: "Makgregors ir šovmenis, taču viņš ir arī ļoti gudrs"
Zaurs Džavadovs. Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas vadošais kikbokseris Zaurs Džavadovs intervijā „Betsafe Sports” no Taizemes, kurš šobrīd aizvada treniņnometni, pastāstīja, ka viņam nākamā cīņa Latvijā būs ceturtajā aprīlī, kā arī dalījās iespaidos par gaidāmo Konora Makgregora atgriešanos UFC ringā cīņā pret Donaldu Seroni.

„Šobrīd Taizemē trenējos divreiz dienā, aizvadu treniņnometni, taču tā īsti nemaz nezinu, kam tieši trenējos,” smaidīja Zaurs Džavadovs, pastāstot, ka nesen viņam nācās uz vairākām nedēļām palikt bez treniņiem, jo viņam tika veikta acs operācija, un atveseļošanās laikā veikt treniņvingrinājumus nevarēja. Tāpēc arī tagad treniņnometne, lai atgūtu optimālo fizisko kondīciju.

„Ir dažādi varianti par manu nākamo cīņu – februārī, martā, aprīlī. Pagaidām ir 100% skaidrs tikai par to, ka ceturtajā aprīlī man būs cīņa Rīgā. Cerams, ka par WKN pasaules čempiona jostu. Man ir WKN Eiropas josta, tagad cenšamies sarunāt, ka būs par pasaules čempiona titulu,” par saviem tuvākajiem mērķiem pastāstīja Džavadovs. Viņam 2019. gadā bija trīs cīņas un trīs uzvaras, bet šogad viņš vēlas ringā iziet biežāk, tāpēc arī izskata iespējas par februāra un marta cīņām.

Džavadovam tika vaicāts izteikt viedokli par gaidāmo UFC cīņu, kas norisināsies naktī uz svētdienu, proti, slavenā īra Konora Makgregora tikšanos ar UFC rekordistu Donalu Seroni.

„Visi zina, ka Makgregors, pirmkārt, ir šovmenis, taču viņš arī ir ļoti gudrs,” norādīja Džavadovs. „Iepriekšējā cīņā Makgregors zaudēja Habibam vienos vārtos, tur nav, ko diskutēt. Tagad viņam vajag atgriezties ar lielu cīņu un reizē arī ar uzvaru, taču ne tādu, kas ir visiem pašsaprotama, un šajā ziņā „Kovbojs” Serone ir pats labākais pretinieks.”

„Tas tāpēc, ka Kovbojs pats ir šovmenis un viņam pašam ir liels vārds,” skaidroja Džavadovs. „Otrkārt, Serone stila ziņā ir piemērots Makgregoram. Serone nav tik ātrs cīkstonis, turklāt viņš arī nav tas, kurš pārcels cīņu uz ringa dēļiem – Kovbojam vislabāk patīk cīnīties stāvus. Viņš nav tāds kā Habibs, kurš iet uz priekšu un meklē iespējas, kā nogāzt pretinieku.”

„Un, treškārt, ja cīņā pienāks brīdis, kad, lai uzvarētu, ir jāizlieto pēdējie spēki un jāparāda savs raksturs, tad Serone to nedarīs. Viņš nav tāds cīkstonis, kurš pēdējā raundā ies uz visu banku. Tāpēc arī viņš šobrīd ir pats parocīgākais pretinieks Makgregoram,” teica Džavadovs, prognozējot, ka Makgregors uzvarēs ar nokautu otrajā vai trešajā raundā.

Džavadovam tika vaicāts, kādi varētu būt Serones ieroči pret Makgregoru: „Viņš ir garāks, ar garākām rokām. Ja viņš cīnīsies gudri un izvēlēsies pareizo taktiku, varbūt sanāks pārsteigums. Pareizā taktika būtu turēt Makgregoru nostāk, aktīvi izmantot džebu.”

Makgregoram šī būs pirmā oficiālā cīņa vairāk nekā gada laikā, turklāt viņa iepriekšējā UFC uzvara ir aizslīdējusi jau pavisam tālā pagātnē, proti, tā bija 2016. gadā. 36 gadus vecais Serone tikmēr ir piedalījies 50 MMA cīņās, uzvarot 36.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=wTn...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.