Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Adesanja UFC titulu aizstāvēs pret Romero, Edvardss beidzot vienojas ar Vudliju

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Adesanja UFC titulu aizstāvēs pret Romero, Edvardss beidzot vienojas ar Vudliju
Izraels Adesanja (pa kreisi) raida spērienu pa Robertu Vitakeru, kuru gāza no čempiona troņa. Foto: EPA/Scanpix

Savu pirmo titula aizstāvības cīņu UFC vidējā svara čempions Izraels Adesanja (18-0) aizvadīs ''UFC 248'' šovā 7. martā Lasvegasā pret veterānu Joelu Romero (13-4). Tikmēr izjukusi šajā pašā šovā paredzētā cīņa starp Džaredu Kenonīru (13-4) un Robertu Vitakeru (20-5), jo bijušais UFC čempions spiests izstāties personīgu iemeslu dēļ.

No ierindas izkrītot savainotajam brazīlietim Paulo Koštam (13-0), pie iespējas cīnīties par Izraelam Adesanjam piederošo UFC vidējā svara čempiona jostu ticis tieši kubietis Joels Romero, kurš savā iepriekšējā cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu piekāpās tieši Koštam. Adesanja un Romero ar laipnībām sociālajos tīklos apmainījušies jau ilgāku laiku, bet beidzot UFC izziņojusi šo dueli kā oficiālu. Cīņa par UFC vidējā svara titulu būs galvenā ''UFC 248'' vakara programmā.

30 gadus vecais nigēriešu izcelsmes jaunzēlandietis Adesanja šobrīd uzskatāms par vienu no UFC spilgtākajām zvaigznēm. Par vidējā svara divīzijas čempionu Adesanja kļuva vien nepilnu divu gadu laikā, debijas cīņu zem UFC karoga aizvadot 2018. gada februārī. Pagājušā gada aprīlī, iespējams, vienā no visu laiku labākajām MMA cīņām Adesanja ''UFC 236'' šovā sakāva Kelvinu Gastelumu (15-5) un kļuva par pagaidu čempionu, bet oktobrī Melburnā ''UFC 243'' šovā otrajā raundā ar nokautu sakāva Robertu Vitakeru (20-5), izcīnot ''pilnvērtīgo'' titulu.

Kubas pārstāvis Romero uzskatāms par vienu no labākajiem cīkstoņiem, kas tā arī nekad vēl nav kļuvis par UFC čempionu. 42 gadus vecais ''muskuļu kalns'' savā iepriekšējā cīņā pret Koštu pierādīja, ka aizvien ir izcilā formā - MMA sabiedrībā gana daudz ļaužu uzvaru atdeva tieši kubietim, tomēr tiesneši lēma savādāk. Iepriekš Romero divas reizes nesekmīgi centās no čempiona troņa gāzt Vitakeru.

''Gribu cīnīties ar to, kurš pēc visu domām var mani uzvarēt,'' iepriekš izteicās Adesanja, ''cilvēki domā, ka tieši viņš ir šis bubulis. Iespējams, tas ir muskuļu dēļ, taču muskuļi vairs neuzvar cīņas. Ne šajā ērā.''

Bijušo vidējā svara čempionu Robertu Vitakeru tikmēr turpina vajāt neveiksmes. Kā ziņoja ESPN apskatnieks Ariels Helvani, Austrālijas cīkstonis personīgu iemeslu dēļ izstājies no cīņas pret amerikāni Džaredu Kenonīru. Vitakers neatklāja precīzu iemeslu, tomēr solīja drīzumā atgriezties. Iepriekš austrālieti daudz vajājušas dažādas traumas. ASV pārstāvis Kenonīrs, kurš UFC karjeru sāka kā smagsvars, divas divīzijas zemāk kļuvis par nopietnu pretendentu uz titulu un šobrīd uzkrājis trīs uzvaru sēriju.

Beidzot par cīņu 21. martā izdevies vienoties diviem no labākajiem UFC pusvidējā svara cīkstoņiem - Jamaikā dzimušajam britam Leonam Edvardsam (18-3) un bijušajam čempionam Taironam Vudlijam (19-4-1). Pārrunas ilgu laiku bija iestrēgušas galvenokārt Vudlija cimperlīguma dēļ - ne velti amerikāni daudzkārt kritizējis arī UFC prezidents Deina Vaits. Tāpat Vudlijs izpelnījies arī krietni daudzumu fanu antipātiju sevis uzsāktās repera karjeras dēļ.

28 gadus vecais Edvardss šobrīd uzkrājis astoņu uzvaru sēriju. Iepriekšējo zaudējumu brits piedzīvoja 2015. gada izskaņā, piekāpjoties nevienam citam kā pašreizējam UFC pusvidējā svara čempionam Kamaru Usmanam (16-1). Jāatzīmē, ka tieši Edvardss bija cīkstonis, kuru Usmans minēja kā, viņaprāt, nākamo, kuram pienāktos iespēja cīnīties par titulu. Iepriekšējoreiz Edvardss astoņstūrī kāpa pagājušā gada jūlijā, sakaujot Rafaelu Dos Anjosu (30-12). Tikmēr Vudlijs savā vienīgajā cīņā 2019. gadā Usmanam zaudēja sev kopš 2016. gada piederējušo UFC titulu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...
https://www.mmafighting.com/2020/1/...
https://www.mmafighting.com/2020/1/...