Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Sehudo: ''Cīņa nav par mani, bet par visu divīziju - tas būs Pelnrušķītes stāsts''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Sehudo: ''Cīņa nav par mani, bet par visu divīziju - tas būs Pelnrušķītes stāsts''
Henrijs Sehudo pirmscīņas atvērtajā treniņā. Foto: AFP/Scanpix

Naktī no sestdienas uz svētdienu Bruklinā tiks aizvadīts cīņu šovs ''UFC Fight Night 143'', kur vakara galvenajā duelī vieglākā svara čempions Tīdžejs Dilašovs (16-3) centīsies papildināt titulu krājumu ar Henrijam Sehudo (13-2) piederošo mušas svara čempiona jostu. Sehudo gan pirms cīņas uzsvēra, ka likmes ir augstākas par vienas jostas vērtību.

Šis cīņu šovs ieies UFC vēsturē neatkarīgi no cīņu iznākuma, jo būs pirmais, kas tiks pārraidīts Ziemeļamerikas ietekmīgākā sporta medija ESPN platformā. Tomēr tas nebūt nav vienīgais iemesls. Jau kopš ilggadējā mušas svara čempiona Demetriusa Džonsona (27-3-1) aizmainīšanas uz Āzijas cīņu organizāciju ''ONE FC'' klīst runas, ka UFC varētu likvidēt šo svara kategoriju. Pašreizējais čempions Henrijs Sehudo tic, ka uzvaras gadījumā viņam būs izdevies nodrošināt divīzijas nākotni zem UFC karoga.

''Ar uzvaru pret Dilašovu es iedošu divīzijai otru dzīvību. Tas notiks sestdienas naktī. Padomājiet par to - tas ir perfektais stāsts. Cīnāmies pirmajā ESPN+ šovā, Sehudo pieveic Dilašovu un mušas svara divīzija ir dzīva. Godīgi sakot, nezinu, kas ir prātā UFC, bet vienkārši iešu un darīšu savu darbu. Tās priekš manis ir kā mazas kāzas. Jūs jokojat? Šī divīzija nekur prom neies. Tīdžejs būs mans upuris, un man tas patīk,'' pirms cīņas izteicās Sehudo, kurš ir arī 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļnieks brīvajā cīņā.

''Ceru, ka šajā cīņā katrs mušas svara cīkstonis būs mana aizmugure un jutīs man līdzi. Šī būs cīņa, kurā cīnos par divīzijas nākotni, par visiem tās cīkstoņiem un viņu ģimenēm. Tas būs Pelnrušķītes stāsts, un pateicos Dilašovam par iespēju to īstenot un tēvocim Deinam Vaitam par publicitāti. Pēc tam, kad būšu uzvarējis, tad iešu runāt ar UFC. Gribu nopelnīt vienalga, kur es cīnos,'' atzina Sehudo.

Lai cīnītos par mušas svara titulu, Dilašovam nācās nomest desmit mārciņas svara jeb 4,5 kilogramus. Lai arī no Sehudo nometnes bieži izskan šaubas par to, vai vieglākā svara čempions spēs iekļauties 56,7 kilogramu svara rāmjos, Dilašovs šādu iespēju noliedza. ''Jūtos lieliski, svars ir tieši tāds, kā vajag, manī ir daudz enerģijas. Vispirms Sehudo gribēja kāpt augstāk pats, taču nobijās, tāpēc mēs piedāvājām cīnīties viņa svarā. Tagad viņš pats raustās un svara nomešanu izmanto kā attaisnojumu,'' pārliecināts bija amerikānis.

Dilašovs atklāja, ka mušas svara divīzijas nākotne viņam īsti nerūpot, taču duelī pret Sehudo Tīdžejs saredz iespēju pietuvoties visu laiku labākā MMA cīkstoņa statusam. Gan pats cīkstonis, gan Dilašova treneris Dveins Ludvigs jau paspējuši izteikties, ka Tīdžejam būtu pa spēkam sasniegt ko vēl nebijušu - būt par trīs svara kategoriju čempionu vienlaicīgi. Proti, pēc uzvaras pār Sehudo Dilašovs būtu gatavs mest izaicinājumu pusvieglā svara čempionam Maksam Holovejam (20-3).

''Redzēsim, kādas būs iespējas tikt pie lielām cīņām, lielajiem vārdiem. Kur visvairāk tiktu apdraudēts mans tronis? Vieglākajā svarā? Mušas svarā? Varbūt kāpt uz augšu un cīnīties ar Maksu? Man ir daudz iespēju. Gribu pamest šo sportu kā visu laiku labākais MMA cīkstonis, un, lai to paveiktu, man jācīnās ar tiem cīkstoņiem, par kuriem uzdos jautājumu ''vai viņš [domāts Dilašovs] spēs uzvarēt?'','' ambīcijas neslēpa Dilašovs.

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.com
https://www.mmafighting.com

     [+] [-]

, 2019-01-17 13:57, pirms 5 gadiem
TJ’s ir ļoti labs pēdējās cīņās,bet pret Haloveju gan viņam variantus neredzu... un vēl jau ar mušu čempionu nav pat ticis galā!😄

     [+] [-]

, 2019-01-17 14:08, pirms 5 gadiem
wow wow rakstīja: TJ’s ir ļoti labs pēdējās cīņās,bet pret Haloveju gan viņam variantus neredzu... un vēl jau ar mušu čempionu nav pat ticis galā!😄
Šī noteikti varētu būt ļoti garlaicīga,un tajā pat laikā jautra cīņa.Ja Sehudo dominēs uz grīdas tad es visticamāk aizmigšu