Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Miočičs piecu raundu divkaujā sakauj Kormjē pēc punktiem

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Miočičs piecu raundu divkaujā sakauj Kormjē pēc punktiem
Stipe Miočičs uzbrukumā. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

UFC smagsvaru triloģiju ar uzvaru noslēdzis Stipe Miočičs (20-3), kurš Lasvegasā cīņu šova ''UFC 252'' galvenajā duelī nosargāja sev piederošo titulu, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Denielu Kormjē (22-3) - bijušajam divu UFC divīziju čempionam tā bija pēdējā cīņa karjerā.

Stipe Miočičs sagādāja sev lielisku dāvanu jaunnedēļ gaidāmajā 38. dzimšanas dienā - lieliskā cīņā izcīnīta uzvara pār Denielu Kormjē, nosargāts UFC smagā svara čempiontituls un pielikts trekns punkts aizraujošajai abu smagsvaru triloģijai. Ja pirmajā cīņā virsroku ar nokautu pirmajā raundā guva Kormjē, tad pārējās divās triumfēja Miočičs - vispirms izdevās revanšēties ar tehnisko nokautu ceturtajā raundā, bet triloģijas noslēdzošā cīņa pirmoreiz ievilkās pilnu piecu raundu garumā.

Lai gan Kormjē pirms aizvadītās cīņas teica, ka vairāk koncentrēsies uz savu sniegumu parterā, cīņa līdz tam tā arī nenonāca. Miočičam gan izdevās piepildīt savu solījumu cīņu sākt ātrākā tempā - pirmā raunda ievadā pārsvars piederēja tieši čempionam, tomēr arvien labāk cīņā iejutās arī 41 gadu vecais Kormjē, kuram pietrūka pavisam nedaudz, lai pirmā raunda izskaņā nosūtītu pretinieku nokdaunā. Kas neizdevās Kormjē, to otrā raunda beigās paveica Miočičs. Horvātu izcelsmes amerikānim izdevās piespiest pretinieku atkāpties līdz astoņstūra žogam, kur Kormjē izlaida divus spēcīgus sitienus ar labo roku. Miočičs bija gatavs cīņai likt punktu, tomēr par labu Kormjē nospēlēja atlikušais laiks - amerikānis spēja pārdzīvot sitienu gūzmu un sagaidīt raunda beigas.

Uzņemto sitienu atstātā ietekme bija jūtama arī turpmākajās Kormjē darbībās, taču Miočičs notikumus neforsēja un sāka arvien biežāk strādāt klinča pozīcijā, piespiežot pretinieku ar muguru pret žogu. Tiesa, lielus bojājumus Kormjē tas nenodarīja un ļāva nedaudz atgūties. Zīmīgs moments notika trešā raunda beigās, kad Miočiča pirksts gana dziļi trāpīja Kormjē acī - astoņstūra tiesnesis Marks Godards gan to bija noturējis par sitienu un nepamanīja, tomēr, kā pārtraukumā Kormjē atzina saviem treneriem, redzamības kreisajā acī vairs nebija. Šeit gan jāpiebilst, ka iepriekšējās cīņās tieši Kormjē bijis tas, kurš vairākas reizes izcēlies ar šādu pārkāpumu - pēc otrās cīņas Miočičam nācās izlaist teju gadu, lai atkoptos no gūtā acs savainojuma.

Noslēdzošajos divos raundos abi cīnījās pēdējiem spēkiem. Svaru kausus par labu Miočičam nosvēra spēja kontrolēt cīņu klinčā, kā arī izturība pret vairākiem smagiem Kormjē sitieniem. Pēc spriedzes pilnām 25 minūtēm Miočičs bija tik iztukšots, ka uz jautājumu, kāda ir sajūta, kad esi kļuvis par visu laiku labāko smagsvaru, atbildēja īsi: "Esmu noguris. Gribu braukt mājās pie ģimenes."

Titulētajam Denielam Kormjē karjeras noslēdzošajā cīņā gan nākas samierināties ar zaudējumu. Uz jautājumu, vai pēc šāda cīņas iznākuma varbūt tomēr ir vēlme cīnīties vēl, amerikānis atbildēja noliedzoši: "Mani šobrīd neinteresē nekas cits, kā vien cīnīties par tituliem, un neizskatās, ka tāda iespēja šobrīd varētu rasties, tāpēc man tas būs viss. Man ir bijusi gara karjera. Tas bija lieliski. Tikko cīnījos par pasaules smagsvaru čempiontitulu. Tā bija lieliska cīņa.''

"Viņš ir varens cīkstonis. Vēlu viņam visu to labāko. Viņš ir lielisks čempions un sīksts čalis," pēc cīņas pretinieku paslavēja Miočičs. Taujāts par nākotnes plāniem, Stipe neko konkrētu solīt nevarēja: "Šobrīd izbaudīšu dzīvi. Sadziedēšu sevi un izdomāsim."

"UFC 252" otrajā galvenajā cīņā par pārsteigumu parūpējās ekvadoriešu vieglākā svara cīkstonis Marlons Vera (16-6-1), kurš sagādāja pirmo zaudējumu karjerā vienai no uzlecošajām UFC zvaigznēm, Šonam O`Melijam (11-1). 25 gadus vecais amerikāņu cīkstonis pirmajā raundā guva kājas savainojumu un Vera nekavējoties to izmantoja. Viens no O`Melija galvenajiem ieročiem bija asi spērieni pa Veras kāju, taču, gūstot savainojumu, amerikānim nācās pamainīt savu stratēģiju, kas Veram ļāva samazināt distanci. Tuvcīņā O`Melijs nokrita uz muguras un Vera metās pretiniekam virsū - O`Melijs izlaida divus spēcīgus Veras sitienus pa galvu, ar ko pietika, lai tiesnesis cīņu apturētu jau pirmajā raundā. 27 gadus vecais ekvadorietis vieglākā svara divīzijā uzkrājis sešu uzvaru sēriju - otru garāko aiz pašreizējā čempiona Pjotra Jana.

No pārējām cīņām jāizceļ Žairzinju Rozenstreika (11-1) uzvara pār bijušo UFC smagsvaru čempionu Žunioru Dos Santošu (21-8). Surinamiešu smagsvars savas karjeras lielāko uzvaru izcīnīja ar tehnisko nokautu otrajā raundā, sagādājot pieredzējušajam brazīlietim trešo zaudējumu pēc kārtas. Cīņas ievadā abi smagsvari notikumus neforsēja un vairāk izlūkoja viens otru - Dos Santošs centās izkārtot sitienu ar kreiso āķi, bet Rozenstreiks tikmēr vairāk centās uzbrukt pretinieka labajai kājai, tādējādi apgrūtinot Dos Santoša kustības.

Tomēr brīdī, kad Rozenstreikam izdevās kārtīgi samazināt distanci, Dos Santošs bija nonācis uz astoņstūra grīdas. Bijušais UFC čempions izlaida divus spēcīgus sitienus un tika nosūtīts nokdaunā, bet Rozenstreiks ievainotajam pretiniekam atgūties vairs neļāva, izpildot lērumu sitienu pa pretinieku un liekot tiesnesim cīņu apturēt. 32 gadus vecais Surinamas cīkstonis savā iepriekšējā duelī ar ātru nokautu pret Fransisu Nganū cieta savu līdz šim vienīgo sakāvi karjerā, un intervijā pēc cīņas atzina, ka tas licis trenēties arvien vairāk un ka revanšs ar kamerūnieti joprojām ir Rozenstreika plānos.

"UFC 252" rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds (min.)
11.Stipe MiocicDaniel CormierDecision (unanimous)5 (5:00)
10.Marlon VeraSean O’MalleyTKO (elbows and punches)1 (4:40)
9.Jairzinho RozenstruikJunior dos SantosTKO (punches)2 (3:47)
8.Daniel PinedaHerbert BurnsTKO (elbows)2 (4:37)
7.Merab DvalishviliJohn DodsonDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Vinc PichelJim MillerDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Virna JandirobaFelice HerrigSubmission (armbar)1 (1:44)
4.Daniel ChavezT.J. BrownDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Livinha SouzaAshley YoderDecision (unanimous)3 (5:00)
2.Chris DaukausParker PorterTKO (punches and knee)1 (4:28)
1.Kai Kamaka IIITony KelleyDecision (unanimous)3 (5:00)

  +2 [+] [-]

, 2020-08-16 08:24, pirms 4 gadiem
Miočič atspēlējās DC ar pirkstiem acī,izskatījās,ka dakterim paša zāles ļoti nepatīk. Godīgi,manuprāt. Miočič pelnīta,bet ļoti grūta uzvara. DC bija gatavāks fiziski,bija mainījis stāju un gatavs sitieniem ķermenī,taču no viņa redzēju tikai 1!!!!! mēģinājumu pārvest parterā. Kur palika plāns par parteru hvz,varbūt tā bija dezinformācija. Sitienu jauda tomēr neatbilst smagsvariem,tā varētu būt arī Džonsa galvenā problēma smagsvaros.
Nu un laikam tas bija 2 raunds - DC izglāba tikai zvans,tur jau varēja visu apturēt.
Miočič ir zvērs,galvenais haips tagad viņš vs Džonss.
Kaut gan pat ja Džonss uzvarētu viņam lai pielīdzinātos jāveic vismaz 3 veiksmīgas aizstāvības,kas ir pilnīgi nereāli smagsvarā viņam

  +3 [+] [-]

, 2020-08-16 08:34, pirms 4 gadiem
Smieklīgākais par to eye poke ir no Rogana un Krūza puses..Tad,kad Kormjē to dara katru cīņu viņi nepievērš/nerunā par to tiešraides laikā..
Staips atriebās ar eye poke,un pēkšņi komentētāji sāk runāt par eye poke..
Neaizmirsīsim to,ka Staips pirmo cīņu tīri zaudēja eye poke dēļ,un vajadzēja taisīt operāciju.Kormjē vēl raud,ka tā dēļ zaudējis cīņu..Būtu paklusējis,jo tevi tulīt visi iepriekšējie pretinieki apēdīs bez sāls.
Karma is a bi*ch.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 08:47, pirms 4 gadiem
Eh O'Malley atkal traumēta kāja..Tam čalim vnk brutāla ''veiksme'' ar tām kājas traumām..
Vera vispār klauns.Priecātos itkā būtu ''izslēdzis'' O'Malley..

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 09:10, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Eh O'Malley atkal traumēta kāja..Tam čalim vnk brutāla ''veiksme'' ar tām kājas traumām..
Vera vispār klauns.Priecātos itkā būtu ''izslēdzis'' O'Malley..
O'Malley kaut kas japamaina taktikā ar tiem spērieniem, pārāk agresīvi un spēcīgi mauc, šajā gādījuma viņš uzrāvas uz Veras "check", kas protams ir daļēji neveiksmīgi, bet tā noteik, ja tos spērienus mauc kā viņš.
Par Stipe uzvaru šaubu nebija, bet DC patīkami pārsteidza ar to cik labi bija sagatavojies tīri Fizo, it kā jau varēja mēģināt wrestlot visu laiku, bet neliekas, ka tas bija plāns.
Santos šķiet, ka būs jaunais gatekeeper, žēl jau, prime Santos bija skatāms, laiks un Cain cīņās darīja savu.
Visā visumā labs card

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 09:51, pirms 4 gadiem
Vispār dienas sāpe bija Santosa zāģis īpaši ar tik stilīgām ūsiņām
Slēpts komentārs: Ulllis

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 10:13, pirms 4 gadiem
Ulllis rakstīja: debilākais no sporta veidiem - debilisma vairošanai...
Tu esi uzskatāms pierādījums tam,ka arī iedzimtais debīlisms ļauj izpausties pietiekami stulbi

  +2 [+] [-]

, 2020-08-16 10:16, pirms 4 gadiem
Ulllis rakstīja: debilākais no sporta veidiem - debilisma vairošanai...
Vienmēr prieks lasīt, tik argumentētus viedokļus, no šādiem domu dižgariem. Un tās daudzpunktes beigās... cik dziļdomīgi, it kā autoram būtu vēl kāda pērle azotē...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 10:38, pirms 4 gadiem
DC karma atnāca atpakaļ visnepiemērotākajā brīdī...

     [+] [-]

, 2020-08-16 10:57, pirms 4 gadiem
Sava doma tur ir, kas labs var notikt ar smadzenēm, visu laiku uzņemot sitienus, sparigos, cīņā utt, katrs kurš pastudējis fizioloģiju, sapratīs, ka šis sports ir vienkārši izklade skatītājiem

     [+] [-]

, 2020-08-16 11:19, pirms 4 gadiem
Tgd jāgaida Nganou vs Miocic 2 !!!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 11:34, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Smieklīgākais par to eye poke ir no Rogana un Krūza puses..Tad,kad Kormjē to dara katru cīņu viņi nepievērš/nerunā par to tiešraides laikā..
Njā, man ļoti patīk Krūzs kā fighters, bet kā komentētājam viņam vienmēr ir tas neciešamais bias pret kādu no fighteriem. Kad Khabibs dauzīja Makgregoru, čalis teica: ''He is trying to tire out Khabib''. Roganam arī izpaudās tas bias, bet viņš vismaz centās to slēpt. Bija gan uzkrītoši tie klusuma brīži, kad DC nespēja atbildēt Stipē sitieniem. Jācenšas gan baigi nepārmest Roganam, DC ir viņa labs draugs.

Vienam gan es nepiekritīšu, neatceros par Krūzu, bet Rogans pieminēja DC eye poku. Savukārt, kad Stipē iebāza savu pirkstu DC acī, viņu baigi nekritizēja. Nevar arī noliegt, tas noteikti bija visgruesome eye pokes šajā triloloģijā. Tajā pat laikā, man riebjas lasīt, ka cilvēki uzskata, ka tas baigi izmainīja cīņu, saprotu to viedokli, bet Stipē tajā brīdī bija 3-1 pēc tiesnešiem (arī manis) un DC tobrīd nebija parādījis neko, kas liecinātu, ka viņš varētu nokautēt Stipē pēdējā raundā.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 11:37, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Smieklīgākais par to eye poke ir no Rogana un Krūza puses..Tad,kad Kormjē to dara katru cīņu viņi nepievērš/nerunā par to tiešraides laikā..
Staips atriebās ar eye poke,un pēkšņi komentētāji sāk runāt par eye poke..
Neaizmirsīsim to,ka Staips pirmo cīņu tīri zaudēja eye poke dēļ,un vajadzēja taisīt operāciju.Kormjē vēl raud,ka tā dēļ zaudējis cīņu..Būtu paklusējis,jo tevi tulīt visi iepriekšējie pretinieki apēdīs bez sāls.
Karma is a bi*ch.
Staips?

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 11:42, pirms 4 gadiem
Stipe... horvātu vārds.

Savulaik bija labs horvātiem futbola vārtsargs Stipe Pletikosa

  -2 [+] [-]

, 2020-08-16 11:56, pirms 4 gadiem
hantele rakstīja: Staips?
Tur var diskutēt stundu cik vārdos un vārda veidos viņu sauc
Vienam komentētājam viņš ir Stīpei.Otram Staips

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 13:03, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Smieklīgākais par to eye poke ir no Rogana un Krūza puses..Tad,kad Kormjē to dara katru cīņu viņi nepievērš/nerunā par to tiešraides laikā..
Staips atriebās ar eye poke,un pēkšņi komentētāji sāk runāt par eye poke..
Neaizmirsīsim to,ka Staips pirmo cīņu tīri zaudēja eye poke dēļ,un vajadzēja taisīt operāciju.Kormjē vēl raud,ka tā dēļ zaudējis cīņu..Būtu paklusējis,jo tevi tulīt visi iepriekšējie pretinieki apēdīs bez sāls.
Karma is a bi*ch.
Nevis Staips, bet Stipe. Izrunā tāpat kā raksta, tas ir horvātu vārds.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-16 13:26, pirms 4 gadiem
Ulllis rakstīja: debilākais no sporta veidiem - debilisma vairošanai...
Daļēji japiekrīt , K-1 savos ziedu laikos bija daudz skatāmāks un tā laika zvaigznes bija arī personības. Varbūt tapēc , ka japāņi strādaja uz visu pasauli, bet UFC tomer ir lokāls amīsu tesiņš. Diemžēl patiesu zvaigžņu pasakumā ir maz 80 % cīņu garlaiko, sieviešu plūkšanos vispār ir pretīgi skatīties, lai taisa atsevišķus cīņu šovus feministēm un izvirtuļiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 13:49, pirms 4 gadiem
huters rakstīja: sieviešu plūkšanos vispār ir pretīgi skatīties, lai taisa atsevišķus cīņu šovus feministēm un izvirtuļiem.
Lol, nu bet protams - women = bad.
UFC ir viens no tiem retajiem sportiem, kurā izcili iegājušas sievietes. Neviena nečīkst par kkādu nesaderīgu algu ar vīriešiem, nemaz nesalīdzinot ar WNBA marazmu, kur dažas saka ka uzveiktu elites vīriešu basketbolistus 1 on 1. Literally daudzus lielus eventus ir headlinojušas sieviešu cīņas, kas reāli izpārdod arēnas. UFC200 ar Broku Lesnaru, Andersonu Silvu un DC headlainoja Nunesas cīņa. Nesen Weili un Joannas cīņu daudzi uzskatīja ká vienu no visu laiku labākajām cīņām.

Bet davaj turpini raudāt

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 15:45, pirms 4 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Sava doma tur ir, kas labs var notikt ar smadzenēm, visu laiku uzņemot sitienus, sparigos, cīņā utt, katrs kurš pastudējis fizioloģiju, sapratīs, ka šis sports ir vienkārši izklade skatītājiem
Nav veselīgākais sporta veids, jā. Bet, piemēram, bokss ir daudzreiz neveselīgāks smadzenēm. Tāpat kā dzeršana uz dīvāna.

     [+] [-]

, 2020-08-16 16:08, pirms 4 gadiem
Madis rakstīja: Nevis Staips, bet Stipe. Izrunā tāpat kā raksta, tas ir horvātu vārds.
Protams, ka viņš ir Stipe (Stjepan), bet dzimis un audzis ASV, tā ka variācijas vienmēr pastāv. Piemēri daudz un dažādi pa gadiem bijuši, viens no šobrīd aktuālākiem - Masvidals, par Horhe viņu sauc komentētāji/intervētāji, bet draugi utt. par Džordžu.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 17:27, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tur var diskutēt stundu cik vārdos un vārda veidos viņu sauc
Vienam komentētājam viņš ir Stīpei.Otram Staips
Nevienam un nekad viņš nav bijis Staips.

     [+] [-]

, 2020-08-16 20:09, pirms 4 gadiem
blah rakstīja: Protams, ka viņš ir Stipe (Stjepan), bet dzimis un audzis ASV, tā ka variācijas vienmēr pastāv. Piemēri daudz un dažādi pa gadiem bijuši, viens no šobrīd aktuālākiem - Masvidals, par Horhe viņu sauc komentētāji/intervētāji, bet draugi utt. par Džordžu.
Tā nu gan nav. Horhi par Džordžu sauc tikai amerikāņi, kas nezin, kā izrunāt spāņu vārdus. Jo Horhe ir spāņu versija Džordžam un viņš ir nosaukts par Horhi. Nesauks tak Jāni par Džonu tikai tādēļ, ka runā angliski.

     [+] [-]

, 2020-08-16 21:44, pirms 4 gadiem
Būba rakstīja: Tā nu gan nav. Horhi par Džordžu sauc tikai amerikāņi, kas nezin, kā izrunāt spāņu vārdus. Jo Horhe ir spāņu versija Džordžam un viņš ir nosaukts par Horhi. Nesauks tak Jāni par Džonu tikai tādēļ, ka runā angliski.
Nav runa par random amerikāņiem, komandas biedri/treneri viņu sauc par Džordžu jau visu mūžu, bet tas nenozīmē, ka viņš nav Horhe... Tas pats arī ar Stipe, viņu varbūt neviens draugs/paziņa nesauc par Staipu, bet kāds pavisam noteikti viņu arī tā ir saucis, nedzīvo jau viņš Horvātijā.

     [+] [-]

, 2020-08-17 10:28, pirms 4 gadiem
Un kāpēc uzreiz piemini dzeršanu? Alkohols un sports ir divas lietas, kas eksistē? Palsi grāmatas un izglītojies