Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Meivezers par pievēršanos MMA: ''Ja būs sagādāti atbilstošie cipari, viss notiks''

Meivezers par pievēršanos MMA: ''Ja būs sagādāti atbilstošie cipari, viss notiks''
Floids Meivezers un Konors Makgregors pēc aizvadītās boksa cīņas
Foto: AP/Scanpix

Boksa leģenda Floids Meivezers juniors (50-0, 27KO) paziņojis, ka jau drīzumā uzsākšot jaukto cīņas mākslu jeb MMA treniņus, lai cīnītos pasaules vadošās šā sporta organizācijas UFC (Ultimate Fighting Championship) rindās.

Jau ilgāku laiku gaisā virmo spekulācijas par to, ka boksera karjeru noslēgušais Meivezers varētu debitēt profesionālajā MMA, stājoties pretī pagājušā gada 26. augustā boksa ringā uzveiktajam īram Konoram Makgregoram (Bokss: 0-1, MMA: 21-3). Vieglā svara kategorijas UFC čempions neapšaubāmi ir MMA sporta lielākā zvaigzne, un pēc zaudējuma 12 gadus vecākajam amerikānim boksa ringā savu popularitāti ir tikai veicinājis.

Pēc cīņas, kurā uzvaru ar tehnisko nokautu desmitajā raundā izcīnīja Floids, uzspodrinādams savu nevainojamo cīņu bilanci līdz 50 uzvarām, abi sportisti mājās devās ar iespaidīgiem algas čekiem. Tiek lēsts, ka Meivezers nopelnīja 300 miljonus dolāru, savukārt Makgregoram tika trīsreiz mazāka summa. Skaidrs, ka tieši nauda arī šoreiz būs amerikāņu boksera galvenais dzinulis: ''Viss ir atkarīgs no tā, kādus ciparus viņi [UFC] man piedāvās. Un esmu pārliecināts, ka atbilstošā summa tiks savākta un viss notiks.''

Nepilnu nedēļu atpakaļ intrigu šajā stāstā palielināja UFC pusvieglā svara čempions Tairons Vudlijs (18-3-1), kurš solījās palīdzēt tautietim ar MMA treniņu uzsākšanu: ''Abi satikāmies NBA zvaigžņu spēles pasākumā. Sākām runāties par MMA, un izlēmām, ka uzturēsim kontaktus, satiksimies Vegasā, lai patrenētos un sagatavotu Floidu MMA.'' Vudlijs atzina, ka, viņaprāt, Meivezeram pietiktu ar 2,5 mēnešu ilgiem treniņiem, lai sagatavotos cīņai parterā.

Baumas par kopīgu treniņu uzsākšanu apstiprināja arī pats Floids: ''Vēl neesam sākuši, bet tas notiks drīz. Tomēr domāju, ka vajadzētu nedaudz vairāk par Tairona pieminētajiem 2,5 mēnešiem. Esam runājuši, regulāri sazināmies, tāpēc zinu, ka drīz sāksim trenēties.''

''Neesmu drošs par to, cik laika man vajadzēs, lai sagatavotos MMA cīņai. Varbūt sešus, varbūt astoņus mēnešus. Taču, lai arī ko tas prasītu, parūpēsimies par to, lai viss tiktu izdarīts pienācīgi un pareizi,'' skaidro Meivezers.

Lai arī Floids pats atzina, ka pāreja no boksa un jauktajām cīņu mākslām nesolās būt viegla, tomēr izteikumos saglabāja sev ierasto bravurības devu: ''Tas nav tik svarīgi, man nesagādā problēmas arī brīvās cīņas elementi. Skalā no viens līdz desmit, dotu sev septiņi, bet domāju, ka arī devītnieks ir aizsniedzams. Protams, ka boksā no viens līdz desmit, mana atzīme ir 100. Sitienos ar kājām dotu sev četri, tāpēc treniņos šīs lietas būs jāuzlabo.''

Meivezers atzina, ka drīz runāšot arī ar savu komandu un treneri, tēvu Floidu Meivezeru senioru par iespējamo pāreju no boksa uz MMA. Bet amerikānis pats sagaida, ka tiks uzrunāts no UFC puses.

Makgregors plašākus komentārus par iespējamo dueli ar Floidu astoņstūrī nav sniedzis - abu divu jājamzirdziņš ir sociālie tīkli, kur abi divi regulāri apmainās laipnībām. Tiesa, tā kā Meivezers pēc pēdējās cīņas paziņoja, ka boksera karjeru noslēdz, pieprasītāka figūra šobrīd ir Konors. Īrs pēdējo cīņu UFC rindās aizvadīja pirms teju diviem gadiem, kad uzveica Ediju Alvaresu (29-5), kļūstot par vieglā svara kategorijas čempionu.

Uz cīņu pret skandalozo un bravurīgo Makgregoru tīko arī citas MMA zvaigznes. Triloģijas noslēgumu noteikti gaida Neits Diazs (20-11), kurš ir pēdējais, kam izdevies Konoru uzveikt. Atbildes cīņā gan Neits piedzīvoja zaudējumu. Savu iespēju atriebties par savu pēdējo piedzīvoto neveiksmi līdz šim (2013. gadā) cer saņemt UFC pusvieglā svara čempions Makss Holovejs (19-3).

Tiesa, pašam Makgregoram aktuālākais datums noteikti ir šā gada 7. aprīlis, kad cīņu šova ''UFC 223'' ietvaros spēkosies vieglā svara divīzijas pagaidu čempions Tonijs Fergusons (25-3) un zaudējuma rūgtumu vēl nesajutušais krievs Habibs Nurmagomedovs (25-0). UFC prezidents Deina Vaits paziņojis, ka dueļa uzvarētājs iegūs savā īpašumā Makgregoram šobrīd vēl piederošo vieglā svara čempiona jostu, un cer, ka tas liks īram atgriezties MMA apritē.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2018/3/...
The Official Website of the Ultimate Fighting...


, 2018-03-16 13:55, pirms 6 gadiem
Viens take-down,un izklaide ir beigusies
Nebūtu pirmais bokseris kuram debija būtu tāda.
, 2018-03-16 13:58, pirms 6 gadiem
Baumo, ka būs pret CM Punk (EX WWE zvaigzne).
Tas vēl līdzīgi būtu, bet Konors viņu nosistu
, 2018-03-16 14:41, pirms 6 gadiem
Ui ko viņš dara, viņu jau pirmajās minūtēs nositīs. Nerunāsim par Konoru.
, 2018-03-16 15:45, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Ui ko viņš dara, viņu jau pirmajās minūtēs nositīs. Nerunāsim par Konoru.
Par 500 miljoniem var noriskēt, varbūt gluži līdz galam nenositīs. Ak, ko jūs, es būtu ar mieru iziet pat par nieka 100 miljoniem.
, 2018-03-16 17:53, pirms 6 gadiem
Nu, nu, Floids sevi mazliet pārvērtē. Pasē būtu paskatijies, gadus desmit atpakaļ vēl varētu mēģināt.
, 2018-03-16 20:43, pirms 6 gadiem
knaible rakstīja: Nu, nu, Floids sevi mazliet pārvērtē. Pasē būtu paskatijies, gadus desmit atpakaļ vēl varētu mēģināt.
ufc ir tik nepilnu 10 min cīņa. Gan jau pavilks ;
, 2018-03-16 22:11, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: ufc ir tik nepilnu 10 min cīņa. Gan jau pavilks ;
Analfabētiem un Mārtiņam īpaši - UFC standarta cīņa ir 3×5 min un tituliem 5x5 min. Tātad 15 un 25min. Tev nevajag te izteikties,vienkārši nejēdz.
Un nē,nepavilks,ja vien Maks negribēs revanšu boksa stilā. Pat ja izņem parteri - 7 labi lovkiki un Meivezers pārvēršas stārķī - cik bokseru tā nav deklasēti
, 2018-03-17 00:13, pirms 6 gadiem
Klausaties, Floydam iedos kaut kādu uzveicamu kausli, kurš nav lab's uz dēļiem, bet vairāk cīnās kājās, ar ne pārāk labu bilanci un es ticu ka Floyd's uzvarēs to cīņu
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.