Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Lieliskā cīņā Usmans izrauj uzvaru pār Kovingtonu, Volkanovskis izcīna UFC titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Lieliskā cīņā Usmans izrauj uzvaru pār Kovingtonu, Volkanovskis izcīna UFC titulu
Kamaru Usmans un piebeigtais Kolbijs Kovingtons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lasvegasā aizvadīts UFC cīņu šovs ''UFC 245'', kurā tika kronēts viens jauns čempions - pusvieglā svara divīzijas titulu izcīnija austrālietis Aleksandrs Volkanovskis (21-1), pārspējot ilglaicīgo čempionu Maksu Holoveju (21-5), bet vakara galvenajā cīņā Kamaru Usmans (16-1) nepilnu piecu raundu slaktiņā sakāva Kolbiju Kovingtonu (16-1).

32 gadus vecajam Kamaru Usmanam šī bija pirmā sev piederošā UFC pusvidējā svara titula aizstāvības cīņa. Nigērietis piektā raunda izskaņā ar tehnisko nokautu sakāva amerikāni, vienu no publikas nīstākajiem cīkstoņiem Kolbiju Kovingtonu. Lai arī abi MMA sportā ienākuši no brīvās cīņas, no tā astoņstūrī nebija ne miņas.

Visa cīņa aizritēja stājā un ļoti līdzvērtīgā garā, iniciatīvai mainīgi pārejot no viena cīkstoņa pie otra. Kovingtons regulāri trāpīja pretiniekam ar kreiso āķi, bet Usmana veiksmīgākais ierocis cīņas sākumā bija sitieni ķermenī. Pamazām arvien vairāk skādi čempions pretiniekam nodarīja ar savu džebu. Trešā raunda pašā izskaņā Kovingtons izlaida spēcīgu pretinieka sitienu pa seju, kas, pēc paša Kolbija teiktā, lauza viņam žokli.

Neskatoties uz to, amerikānis turpināja doties uz priekšu un cīņas manieri tikpat kā nemainīja. Džebs pēc džeba, spēriens pēc spēriena un cīņa ļoti līdzvērtīgā garā nonāca līdz piektajam raundam. Nedaudz vairāk un spēcīgākus sitienus gan bija izdarījis Usmans, kurš izskatījās nedaudz svaigāks par pretinieku. Izšķirošā raunda beigās Kamaru padevās arī pirmo reizi aizsūtīt pretinieku nokdaunā. Kovingtons piecēlās, taču drīz vien atkal attapās uz grīdas, bet čempions pēc tam cīņu arī pabeidza, izdarot vēl vairākus sitienus pa zemē esošo pretinieku, ringa tiesnesim Markam Godardam to apturot 50 sekundes pirms beigām.

Kolbijs gan pēc cīņas sociālajos tīklos vērsās pie tiesneša, sakot, ka Godards pieļāvis kļūdu. Tāpat mutīgais amerikānis pārmeta Usmanam traumu simulēšanu cīņas laikā, lai gūtu atelpu - vienreiz tas bija nepieciešams pēc tam, kad Kovingtons tuvcīņā pretiniekam iebakstīja acī, bet otrreiz, kad nigērietis saņēma spērienu zem jostasvietas. Tiesa, atkārtojumā gan bija redzams, ka pašu vārīgāko vietu Kovingtons gan pretiniekam neaizskāra.

Pusvieglā svara divīzijā savu titulu zaudēja Makss Holovejs, kurš čempiona godā atradās kopš 2017. gada. Par jauno čempionu kļuva austrālietis Aleksandrs Volkanovskis, pārspējot Holoveju ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem.

Volkanovskis augumā bija ievērojami īsāks par pretinieku, tomēr ar garākām rokām. Tiesa, vislabākais ierocis uzbrukumā jaunajam čempionam izrādījās spērieni pa Holoveja kājām, kas piespieda čempionu cīņas gaitā mainīt stājas un cīnīties no sev neērtākās. Abi nevairījās cīņas laikā apmainīties īsām frāzēm un žestiem, kas aicināja doties uz priekšu un turpināt klapēties. Volkanovskis pāris reizes nesekmīgi centās pārvest cīņu parterā, bet kopumā bija kustīgāks un šķietami droši kontrolēja cīņas gaitu, beigās tiekot pasludināts par uzvarētāju un izcīnot savu pirmo UFC čempiona jostu.

Līdzīgi kā Kovingtons, arī Holovejs pauda neapmierinātību ar tiesnešu lēmumu, uzskatot, ka vairāk raundu uzvarējis tieši viņš. ''Tāpēc es vienmēr saku, ka nevajag to atstāt tiesnešu ziņā, citādi viņi liks tev raudāt,'' pēc tam atzina Makss. "Man ir labs cīņas IQ, un es īstenoju savu cīņas plānu. Makss bija lielisks čempions un es centīšos arī tāds būt,'' pēc cīņas savu pretinieku uzteica Volkanovskis.

Piecu raundu garumā ievilkās arī trešā vakara titulcīņa, kurā Amanda Nunjesa (19-4) pieveica Džermeinu De Randemī (9-4) ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu. Brazīliete bija izvēlējusies sev nedaudz neierastāku cīņas taktiku, vairāk cīnoties parterā, taču tur pārliecinoši dominēja. ''Gribēju parādīt kaut ko citādāku. To, ka man [manā arsenālā] ir arī brīvā cīņa un džiu-džitsu. Šovakar es to pierādīju. Arī to, ka esmu gatava cīnīties visus piecus raundus.''

Savā debijā vieglākajā svarā sīvā cīņā zaudējumu piedzīvoja Žuzē Aldo (28-6), kurš ar dalītu tiesnešu lēmumu piekāpās Marlonam Moraešam (23-6-1), bet šajā pašā svara kategorijā savu sesto uzvaru sešās UFC aizvadītajās cīņās ieguva krievs Pjotrs Jans (14-1), trešajā raundā ar nokautu pieveicot UFC Slavas Zāles iemītnieku, amerikāni Juraiju Feiberu (35-11).

UFC 245, main card

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Kamaru UsmanColby CovingtonTKO (punches)5 (4:10)
2.Alexander VolkanovskiMax HollowayDecision (unanimous)5 (5:00)
3.Amanda NunesGermaine de RandamieDecision (unanimous)5 (5:00)
4.Marlon MoraesJose AldoDecision (split)3 (5:00)
5.Petr YanUrijah FaberKO (head kick)3 (0:43)

     [+] [-]

, 2019-12-15 21:47, pirms 4 gadiem
Šovs iesākās bez pārsteigumiem. Aldo zaudējums baigi sāpīgs, gaidīju ka iedos Draw vai šim uzvaru. Nunes dominance bij pārsteidzoša, ar dažiem izņēmuma mirkļiem. Ar Halloway notika tas no kā baidījos, nu nav viņam tā sitiena spēka, kas bij McGregoram tajā svarā. Jābūt revanšam uzreiz! Daudzi nolika Usman! Nepatika tie dirty un fake gājieni, bet tas pieder pie lietas. Viņš kā čempions tur uzkavēsies vēl kādu laiku! Patīk tas vai nē! Būtu paņēmis arī ar decision spriežot pēc score Card. Bet beigās komentētāji interesanti sacīja, ka viens judge ielicis 3 - 1 Convington labā pirms piektā round. Score Card arī parādījās pēc ilgāka laika. Šķiet kaut kas nebija tur tīrs. Labi, ka izdevās TKO!

     [+] [-]

, 2019-12-15 22:42, pirms 4 gadiem
Nunjesa aizvadīja sliktāko titula aizstāvību. Un izkatījās slikti no 2-5 raunda sākumam. Usmans-Kovingtons pretendē uz gada cīņu,Aldo apzaga,Jansbija riktīgi labs,nākamais vai nu Sehudo vai tas pats Aldo. Kovingtons varētu testēt reitinga nr2 kad apārstēsies,Usmans savukārt Masvidalu

     [+] [-]

, 2019-12-15 23:24, pirms 4 gadiem
Jā, score card labs, principā visu izšķīra 5. raunds, bet nu kā varēja iedot 3:1 kovingtonam likās smieklīgi.

     [+] [-]

, 2019-12-15 23:38, pirms 4 gadiem
Gladiatoru cīņas,nekas nav mainījies no vēstures . Protams nav līdz nāvei. Bet cilvēki maksā naudu lai redzētu asinis. Traks sporta veids ja to ta var nosaukt.

     [+] [-]

, 2019-12-15 23:51, pirms 4 gadiem
H3lp^ rakstīja: Jā, score card labs, principā visu izšķīra 5. raunds, bet nu kā varēja iedot 3:1 kovingtonam likās smieklīgi.
Pilnīgi piekrītu,bojājumus Usmans Kovingtonam nodarīja pamatīgus,sitienu skaits līdzīgs,kā var sanākt 3-1 pretendentam vispār nesaprotu. Varbūt bauma

     [+] [-]

, 2019-12-16 10:59, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Pilnīgi piekrītu,bojājumus Usmans Kovingtonam nodarīja pamatīgus,sitienu skaits līdzīgs,kā var sanākt 3-1 pretendentam vispār nesaprotu. Varbūt bauma
Nav baumas. Viens tiesnesis tiešām deva 3-1 Kovingtons.

Šeit pieejami oficiālie scorecards:
https://mmajunkie.usatoday.com/gall...