Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Dos Anjoss piecu raundu cīņā sakauj varonīgo Felderu

Dos Anjoss piecu raundu cīņā sakauj varonīgo Felderu
Rafaels Dos Anjoss (pa kreisi) un Pols Felders pēc cīņas. Foto: UFC

Uz uzvaru takas atgriezies bijušais UFC vieglā svara čempions Rafaels Dos Anjoss (30-13), kurš aizvadītajā naktī Lasvegasā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakāva Polu Felderu (17-6).

35 gadus vecais Pols Felders par gadu vecākā Rafaela Dos Anjosa pretinieku kļuva vien piecas dienas pirms cīņas - veselības problēmu dēļ cīņu pret Dos Anjosu nevarēja aizvadīt Islams Mahačevs, un Felders pieteicās Mahačevu aizvietot. Tas nozīmēja pilnīgu plānu maiņu brazīliešu cīkstonim, kurš visu treniņnometnes laiku bija gatavojies duelim ar brīvās cīņas lietpratēju Mahačevu, bet nācās pārslēgties uz Felderu, kurš priekšroku dod cīņai stājā. Dos Anjosam un Mahačevam bija paredzēts tikties jau pagājušomēnes, taču cīņa bija jāpārceļ, jo visa Dos Anjosa ģimene, ieskaitot pašu cīkstoni, saslima ar Covid-19.

Pieredzējušais brazīlietis ar cīņu pret Felderu atgriezās sev pierastākajā vieglā svara divīzijā, kurā 2015. gadā kļuva par UFC čempionu. Zaudējis savu titulu gadu vēlāk, Dos Anjoss pārcēlās uz pusvidējā svara divīziju, kurā ieguva bilanci 5-4, piedzīvojot zaudējumus pret šā brīža top cīkstoņiem divīzijā - Kamaru Usmanu, Kolbiju Kovingtonu, un iepriekšējās divās cīņās pret Līonu Edvardsu un Maiklu Kiesu.

Šajā cīņā brazīlietis apliecināja savas priekšrocības greplingā un parterā, kontrolējot lielāko daļu cīņas. Dos Anjosam veiksmīgi izdevās samazināt distanci, kontrolēt pretinieku klinčā pie oktagona žoga un pārvest cīņu parterā. Tiesa, kontrole parterā vairāk Dos Anjosam strādāja kā līdzeklis, lai neitralizētu Feldera bīstamos uzbrukumus stājā, un lielu skādi parterā brazīlietis pretiniekam neizdarīja.

Cīnoties stājā, gan viens, gan otrs apmainījās ar vairākiem labiem trāpījumiem, tomēr pirmais, kuram izdevās atvērt kādu brūci uz pretinieka sejas, bija Felders - amerikānim tas izdevās pirmajā raundā. Felders vairāk uzbruka pretiniekam galvā, kamēr Dos Anjoss biežāk trāpīja arī amerikānim ķermenī. Brazīliešu cīkstoņa spēja parādīt plašu arsenālu gan stājā, gan parterā, kļuva par cīņas iznākumu noteicošo faktoru. Bīstamākie momenti radās otrā un ceturtā raunda izskaņā, kad Felders izlaida teicamus Dos Anjosa sitienus - cīņu amerikānis noslēdza ar pamatīgi noasiņojušu seju no dziļas brūces pierē. Divi no trim tiesnešiem brazīlietim atdeva pārliecinošu uzvaru ar 50-45, tomēr trešā tiesneša vērtējumā par uzvarētāju bija jākļūst Felderam (48-47), par ko pārsteigumu neslēpa arī pats cīkstonis.

"Viņš ir ļoti sīksts. Ir grūti cīnīties ar kādu, kuram, kā viņš pats teica, nav ko zaudēt. Grūti cīnīties ar čaļiem, kuriem ir tāda pārliecība. Priekš manis uz spēles bija likts daudz, un viņš iznāca šeit ļoti spēcīgs, turpināja doties uz priekšu. Viņam ir liela sirds,'' pēc uzvaras pretinieku uzteica Dos Anjoss. 36 gadus vecais brazīlietis aizvadītajā naktī kļuva par otro cīkstoni aiz Frenkija Edgara, kurš sakrājis septiņas stundas, cīnoties UFC astoņstūrī. Šovakar Dos Anjoss aizvadīja savu 30. cīņu pasaules vadošās MMA sporta organizācijas rindās un atklāja, ka tagad ir koncentrējies uz vēl vienu skrējienu pēc kārotā UFC titula un vēlas cīņu ar Konoru Makgregoru. Dos Anjosam un UFC superzvaigznei ir nenokārtoti rēķini - abiem bija paredzēts tikties 2016. gadā, kad abi vēl atradās čempionu statusā, taču Dos Anjoss savainojuma dēļ bija spiests no cīņas izstāties.

35 gadus vecajam Felderam šis bija otrais zaudējums pēc kārtas - gada sākumā jau krietni līdzīgākā cīņā Felders piekāpās jaunzēlandietim Denam Hukeram. Pēc tās cīņas Felders pieļāva iespēju beigt karjeru, tomēr tagad amerikānis nepārprotami pauda pārliecību savu ceļu turpināt: "Varu jums visiem teikt ar pārliecību - nekur netaisos pazust. Varbūt nedaudz zaudēšu savu reitingu, bet esmu iemācījies, ka nekam no tā šajā sportā nav nozīmes. Svarīgi ir iet un cīnīties, parādīt, kas esi no iekšienes un kāds gribasspēks tev ir. " Felders uzņēmās cīņu ar bijušo UFC čempionu piecu dienu laikā un, kā pats atklāja, līdz šai cīņai MMA sporta zālē nebija spēris kāju četrus mēnešus.

''Tas bija balstīts tīri uz izturības treniņiem un darbu. Ceturtdienas nakts, cenšoties nomest svaru, bija viena no tumšākajām manā dzīvē. Tāpēc visi, kas nevar iekļauties svarā - savāciet sevi,'' saviem kolēģiem sveicienu nodeva Felders, kurš piecu dienu laikā nometa nepilnus desmit kilogramus.

Citās šova "UFC Fight Night 182'' cīņās bonusus par nokautiem saņēma Kalins Viljamss un Šons Striklends. Viljamss pirmajā raundā ar vienu sitienu izslēdza gaismas Abdulam Alhasanam, bet Striklends otrajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva Brendanu Alenu.

''UFC Fight Night 182'' rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
9.Rafael Dos AnjosPaul FelderDecision (split)5 (5:00)
8.Kalinn WilliamsAbdul AlhassanKO (punch)1 (0:30)
7.Ashley YoderMiranda GrangerDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Sean StricklandBrendan AllenTKO (punches)2 (1:32)
5.Cory MckennaKay HansenDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Kanako MurataRanda MarkosDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Tony GravelyGeraldo De Freitas Jr.Decision (split)3 (5:00)
2.Alex MoronoRhys MckeeDecision (unanimous)3 (5:00)
1.Don`Tale MeyesRoque MartinezDecision (unanimous)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...
https://www.mmafighting.com/2020/11...


, 2020-11-15 14:41, pirms 3 gadiem
Garlaicīgs events,sieviešu cīņa nr 2 vispār apkaunojums
, 2020-11-15 17:07, pirms 3 gadiem
kurš aizvadītajā naktī Lasvegasā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakāva Polu Felderu (17-6).

Kā pie velna var tādu teikumu uzrakstīt? Dalīts lēmums, kur tur sakauj? Padomājiet pirms rakstiet
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.