Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Cirkunovs uzvar ar retu žņaugšanas paņēmienu, Geičī pārbrauc pāri arī Seronem

Cirkunovs uzvar ar retu žņaugšanas paņēmienu, Geičī pārbrauc pāri arī Seronem
Miša Cirkunovs veiksmīgi pielietoja retu žņaugšanas paņēmienu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Uz uzvaru takas atgriezies latviešu pussmagā svara MMA cīkstonis Mihails Cirkunovs (15-5), kurš Vankūverā notiekošajā cīņu šovā ''UFC Fight Night 158'' pirmajā raundā pieveica austrālieti Džimiju Krutu (10-1). Tikmēr šova galvenajā cīņā atkal spīdēja Džastins Geičī (21-2), kurš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva veterānu Donaldu Seroni (36-13).

Cirkunovs sagādā pretiniekam pirmo zaudējumu karjerā

Latvijā dzimušais, bet Kanādu pārstāvošais UFC pussmagā svara cīkstonis Mihails Cirkunovs aizvadītajā naktī izcīnīja savu 15. uzvaru profesionāļa karjerā un otro pēdējās piecās cīņās. Vienīgais latviešu cīkstonis UFC pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica 23 gadus veco Džimiju Krutu, kuram tas bija pirmais zaudējums kopā 11 aizvadītajās cīņās.

32 gadus vecais Cirkunovs atkal apliecināja savas prasmes, cīnoties parterā - no sešām uzvarām UFC piecas Miša paveicis, piespiežot pretinieku padoties sāpju vai žņaugšanas paņēmienam. Šoreiz Cirkunovs pirmā raunda ceturtajā minūtē pielietoja peruvian necktie [burtiskajā tulkojumā - peruāņu kaklasaite] paņēmienu, sažņaudzot pretinieka kaklu un piespiežot pretinieku padoties.

''Man galvenais bija saglabāt mieru. Es varu uzņemt sitienu, varu uzņemt spērienu, visu to varu izturēt. Es būšu atpakaļ un atkal parādīšu jums lieliskas cīņas,'' pēc cīņas intervijā pauda Miša. Jāatzīmē, ka pirms uzvaru nesošā žņaugšanas paņēmiena, tieši Cirkunovs bija nonācis neizdevīgā pozīcijā.

Cīņas sākumā Rīgā dzimušajam cīkstonim izdevās nogāzt pretinieku uz astoņstūra dēļiem un nonākt dominējošā pozīcijā, taču Krutam izdevās tikt ārā no neērtās situācijas. Tagad jau briesmās bija Miša, kuru zemē nospiedis bija pretinieks, kas izdarīja vairākus sitienus pa Cirkunova galvu. Cirkunovs gan saglabāja mieru un sagaidīja krietni jaunākā austrālieša kļūdu, kas ļāva atkal parterā iegūt pārsvaru, saņemt tvērienā Kruta kaklu un noslēgt cīņu ar uzvaru.

Cirkunova sniegumu cīņā pret Krutu atzinīgi novērtējuši arī UFC bosi, piešķirot cīkstonim 50 tūkstošu dolāru lielu bonusu par vakara labāko sniegumu. Šādu paši atzinību saņēma arī galvenās cīņas uzvarētājs Džastins Geičī.

Geičī jau trešo cīņu pēc kārtas pabeidz ar nokautu pirmajā raundā

Viens no spilgtākajiem UFC cīkstoņiem Džastins Geičī kārtējo reizi sarīkoja šovu skatītājiem un jau trešo cīņu pēc kārtas savu pretinieku nokautēja pirmajā raundā. Šoreiz par 30 gadus vecā amerikāņa upuri kļuva pieredzējušais Donalds ''Kovbojs'' Serone.

36 gadus vecais Serone, kuram tā bija jau ceturtā cīņa šogad, centās nelaist Geičī tuvumā, izmantojot džebu, taču Džastins bija pacietīgs un atbildēja ar efektīvām sitienu kombinācijām. Kovbojs uzņēma arvien vairāk sitienu, bet pretiniekam tik lielu skādi nodarīt nespēja. Pirmā raunda pēdējā minūtē Serone izlaida spēcīgu un precīzu Geičī sitienu ar labo roku, kas Donaldu pamatīgi satricināja. To redzēdams, Džastins izpildīja vēl vairākus sitienus pa knapi kājās turošos Seroni, līdz ringa tiesnesis iejaucās un cīņu apturēja.

Cīņai noslēdzoties, Serone kā allaž bija skatītāju ovāciju pavadīts un ar smaidu sejā. UFC veterāns apsveica pretinieku un veltīja Geičī labus vārdus, novēlot veiksmi tālākā ceļā. ''Šis puika ir lielisks. Džastin, visas iespējas ir tavās rokās,'' atzina Serone. ''Kovbojs ir mans draugs - vairs nekad negribētu kauties ar savu draugu. Nebija viegli, kad nācās viņam sist,'' sajūtas pauda Geičī.

Pēc diviem zaudējumiem pret Dastinu Porjē (25-6-1) un Ediju Alvaresu (30-7), kas joprojām ir vienīgie Geičī karjerā, amerikānis uzkrājis trīs uzvaru sēriju, Džeimsu Viku (13-4), Edsonu Barbosu (20-8) un tagad arī Donaldu Seroni piebeidzot jau pirmajā raundā. Likumsakarīga bija Džastina vēlme cīnīties par titulu, ko amerikānis pauda intervijā.

''Ar īru [domāts Konors Makgregors] es negribu cīnīties - viņš ir beidzis karjeru, gribu kādu īstu cīkstoni. Dodiet man Habiba un Tonija [Tonijs Fergusons, vieglā svara reitingu nr.1] cīņas uzvarētāju. Vēlos cīnīties ar Habibu [UFC vieglā svara čempions Habibs Nurmagomedovs], pirms viņš vēl nav aizgājis prom, bet cīņa pret Toniju - ko tādu neviens negribēs laist garām,'' atzina Geičī.

UFC Fight Night 158, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Justin GaethjeDonald CerroneTKO (punches)1 (4:18)
2.Glover TeixeiraNikita KrylovDecision (split)3 (5:00)
3.Tod DuffeeJeff HughesNC (accidental eye poke)1 (4:03)
4.Tristan ConnelyMichel PerreiraDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Uriah HallAntonio Carlos Jr.Decision (split)3 (5:00)
6.Misha CirkunovJimmy CruteSubmission (peruvian necktie)1 (3:38)

Piezīme - trešā cīņa pasludināta par nenotikušu (no contest).

Geičī nākamajam pretiniekam jābūt...

  • 35

  • 67

  • 18



, 2019-09-15 12:44, pirms 5 gadiem
Nekur nevaru atrast full fight highlights ar Misha cirkunov vs Jimmy crute, kāds var palīdzēt?
, 2019-09-15 13:07, pirms 5 gadiem
, 2019-09-15 13:11, pirms 5 gadiem
Cirkunova paņēmiens bija gada labākais paņēmiens parterā!
Žēl,ka kovbojs zaudēja tik ātri
, 2019-09-15 13:12, pirms 5 gadiem
, 2019-09-15 13:36, pirms 5 gadiem
Kā viņiem ar veselību ka visu laiku sit pa galvu?!
, 2019-09-15 13:58, pirms 5 gadiem
3double rakstīja: http://www.filebase.ws/vod/watch.php?id=3959
+
, 2019-09-15 16:58, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Kā viņiem ar veselību ka visu laiku sit pa galvu?!
Varbūt pagaidām vēl labi,bet parastie pienāk tas laiks,kad tie saucamie dzelzs žokļi vnk vairs netur.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.