Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Iespaidīgā cīņā Porjē ar tehnisko nokautu uzveic Geičī

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Iespaidīgā cīņā Porjē ar tehnisko nokautu uzveic Geičī
Dastins Porjē pret Džastinu Geičī
Foto: USA Today Sports/mmajunkie.com

Arizonā aizvadīts cīņu šovs ''UFC on FOX 29'', kura galvenajā duelī par kārtīgu kikboksa paraugstundu un saldo ēdienu skatītājiem parūpējās Dastins Porjē (23-5) un Džastins Geičī (18-2). Pēc pamatīgas dūru un kāju izvicināšanas uzvaru ceturtā raunda sākumā ar tehnisko nokautu izcīnīja Porjē.

Cīņu aktīvāk sāka tieši Porjē, kurš vairāk izpildīja sitienus ar rokām, kamēr Geičī meklēja iespējas spērieniem ar kājām, kas deva rezultātu. Pirmā raunda vidū pirmoreiz pēc pretinieka sitieniem sāka asiņot Geičī uzacs, iniciatīvu pārņemot Porjē, kuram izdevās vairākas veiksmīgas sitienu kombinācijas.

Ne viens, ne otrs nevairījās no kārtīgas dūru un kāju izvicināšanas labākajās MMA un kikboksa tradīcijās, sagādājot sanākušajiem skatītājiem pamatīgu šovu. Otrā raunda sākumā manāmi aktivizējās Geičī, bet pēc nelielās pauzes, ko izraisīja pats Džastins, iebakstot pretiniekam acī, atkal veiksmīgāks bija Porjē, kurš turpināja apbērt pretinieku ar sitieniem. Otrā raunda izskaņā cīkstoņi pirmoreiz sagāja klinčā, kur labāks bija Geičī, spēcīgi trāpot pretiniekam ar elkoni un apturot Porjē mēģinājumu cīņu pārvest parterā.

Trešā raunda sākumā pēc sitienu apmaiņas Dastinam pirmoreiz izdevās pretinieku nogāzt, tomēr Geičī ātri vien tika atpakaļ kājās. Geičī vairāk izpildīja spērienus pa pretinieka ķermeni un kājām, kamēr Porjē ar sitieniem meklēja pretinieka seju. Raunda izskaņā teicams aperkots padevās Geičī, kurš pēc tam izpildīja arī spēcīgu sitienu ar elkoni pa pretinieka seju, tomēr cīņu noslēgt priekšlaicīgi nespēja.

Ceturtā raunda sākumā Porjē padevās teicams sitiens ar kreiso roku. Apdullinātais Geičī sāka atkāpties, bet tas vairs nelīdzēja - Dastins izpildīja vēl pāris precīzus sitienus, ringa tiesnesim Herbam Dīnam apturot cīņu un ar tehnisko nokautu uzvaru izcīnot Porjē.

''Gribu cīnīties par jostu,'' pēc cīņas teica Porjē, ''mani neinteresē revanši ne ar Alvarezu, ne Makgregoru. Es gribu izcīnīt titulu, lai, beidzot karjeru, varu pateikt sev, ka es to izdarīju. Cilvēki nenovērtē manas džiu-džitsu prasmes, domā, ka es neprotu lauzties. Ticiet man, labprāt jums to parādītu.''

UFC on FOX 29, Main Card, rezultāti

#UzvarētājsZaudētājsSvara kategorijaMetodeRaunds
1.Dustin PorierJustin GaethjeLightweightTKO (punches)4 (0:33)
2.Alex OliveiraCarlos ConditWelterweightSubmission (guillotine choke)2 (3:17)
3.Israel AdesanyaMarvin VettoriMiddleweightDecision (split)3 (5:00)
4.Michelle WatersonCourtney CaseyStrawweightDecision (split)3 (5:00)