Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Vudlijs šogad plāno pārcelties uz vidējā svara kategoriju

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vudlijs šogad plāno pārcelties uz vidējā svara kategoriju
Tairons Vudlijs. Foto: AFP/Scanpix

UFC pusvidējā svara čempions Tairons Vudlijs (19-3-1) nodevis vēstījumu visiem vidējā svara kategorijas cīkstoņiem, sakot, ka šā gada nogalē varētu kāpt vienu svara kategoriju augstāk.

Amerikānis Vudlijs šobrīd gatavojas savai piektajai pusvidējā svara titula aizstāvības cīņai. 2. martā Lasvegasā cīņu šova ''UFC 235'' ietvaros čempionam paredzēts duelis ar nigērieti Kamaru Usmanu (14-1). ESPN pārraidītajā MMA sporta apskatnieka Eriela Helvani šovā Vudlijs ieskicēja vēl tālākus plānus. Ilgtermiņā čempiona skats pavērsts uz vidējā svara divīzijas pusi.

''Vidējā svara cīkstoņiem jāsāk uzmanīties. Varbūt pieslīdēšu jūsu pusē gada nogalē,'' vēstījumu nodeva Vudlijs. Tiesa, Vudlijs izteicās, ka pa priekšu pabeigšot iesākto pusvidējā svarā. ''Pret ko aizstāvēt titulu - tie nav mani lēmumi. Es esmu pusvidējā svara čempions, un jebkuru, kurš piesakās uz jostu, man jānolaiž atpakaļ zemē. Usmans, Kolbijs Kovingtons un pārējie, ar kuriem man šogad jācīnās - tāda secība ir UFC lēmums,'' teica Vudlijs.

Vudlija izredzes pakāpties svara kategoriju augstāk un būt konkurētspējīgam cīņā par titulu tiek vērtētas kā gana augstas. Kā nekā, pašreizējais vidējā svara čempions Roberts Vitakers (20-4) un Kelvins Gastelums (15-3), kurš ''UFC 234'' šovā Austrālijā mēģinās atņemt čempionam titulu, UFC karjeru sāka tieši kā pusvidējā svara cīkstoņi. Jāatzīmē, ka Vudlijs jau reiz ir pieveicis Gastelumu, kurš par desmit mārciņām pārsniedza pieļaujamā svara limitu.

Optimistiski uz situāciju raugās arī Vudlijs: ''Kāpēc gan ne? Kurš gads būs labākais tam, ja ne šis? Iztīrīt pusvidējā svara divīziju, pēc tam kāpt uz augšu un vēlreiz sakaut resno Gastelumu [Vudlijs lieto apzīmējumu ''Fatsum'' kā uzvārda atvasinājumu] vai pieveikt Vitakeru. Viņi tik un tā ir pusvidējā svara cīkstoņi, viņi vienkārši nezina kā nomest svaru.''

''Vai gribat, lai cīnos vairāk? Es gribu cīnīties vairāk. Vai gribat, lai kļūstu par superzvaigzni? Es jau esmu superzvaigzne, man tikai nepieciešams neliels grūdiens no mašīnas aiz manis, lai visas sarunas, kas ir bijušas, beidzot rezultējas darbos. Sakaut Usmanu, sakaut Kolbiju, tad gadu noslēgt ar vēl vienu cīņu - domāju, ka tas priekš manis būtu labs gads. Tā būs pirmā reize, kad varētu iegūt gada cīkstoņa titulu, tāpēc esmu patīkami satraukts,'' atzīst čempions.

Izmantotie resursi:
ESPN, ''Ariel Helwani MMA Show''
https://www.mmafighting.com/2019/1/...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-16 01:08, pirms 5 gadiem
Nu jau sāk palikt par traku, tagad visi grib būt "champ-champ" ar vienlaicīgi divām jostām. Konors, tad DC, tagad Nunjesa, brīvdienās Dillašavam iespēja tikt pie otrās, noteikti arī Holovejs nebūtu pretī tikties ar Habibu. Ja esi aizstāvējis savu jostu vismaz 1x, tad visiem tagad ļauj cīnīties par otru jostu.

     [+] [-]

, 2019-01-16 08:01, pirms 5 gadiem
blah rakstīja: Nu jau sāk palikt par traku, tagad visi grib būt "champ-champ" ar vienlaicīgi divām jostām. Konors, tad DC, tagad Nunjesa, brīvdienās Dillašavam iespēja tikt pie otrās, noteikti arī Holovejs nebūtu pretī tikties ar Habibu. Ja esi aizstāvējis savu jostu vismaz 1x, tad visiem tagad ļauj cīnīties par otru jostu.
TJ jau domājot par trešo jostu

     [+] [-]

, 2019-01-16 12:56, pirms 5 gadiem
blah rakstīja: Nu jau sāk palikt par traku, tagad visi grib būt "champ-champ" ar vienlaicīgi divām jostām. Konors, tad DC, tagad Nunjesa, brīvdienās Dillašavam iespēja tikt pie otrās, noteikti arī Holovejs nebūtu pretī tikties ar Habibu. Ja esi aizstāvējis savu jostu vismaz 1x, tad visiem tagad ļauj cīnīties par otru jostu.
kapec par traku? ja spēj izsist divas kategorijas, kapec gan to nedarit?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-16 13:10, pirms 5 gadiem
ziecha16 rakstīja: kapec par traku? ja spēj izsist divas kategorijas, kapec gan to nedarit?
Tāpēc, ka automātiski otra svara kategorija tiek iesaldēta un neviens nevar cīnīties par jostu, kamēr champ nav gatavs. Konors vispār netaisījās aizstāvēt featherweight jostu, automātiski visa svara kategorija sitās par neko

     [+] [-]

, 2019-01-16 13:12, pirms 5 gadiem
Dana tā cer, ka Vudlijs beidzot zaudēs, nereāls čīkstulis, kurš visur vaino rasismu, lai gan viņš faniem besī dēļ garlaicīgajām cīņām, nevis ādas krāsas dēļ

  +1 [+] [-]

, 2019-01-16 13:37, pirms 5 gadiem
ziecha16 rakstīja: kapec par traku? ja spēj izsist divas kategorijas, kapec gan to nedarit?
Tāpēc, ka beigās no 8 svaru kategorijām večiem būs tikai 4 čempioni, kuri sāks izvairīties no sev nevēlamām/netīkamām cīņām, lai nav jāskraida visu laiku turpu/šurpu un svars jāmaina.
Ok, ja to visu dara kā DC, ka paņem savu otro jostu un pāriet tikai uz heavy, atbrīvojot jostu, tad vēl var saprast, bet tie, kuri iesūc nāsīs abas kā Konors vienu brīdi un reāli bremzē abas divīzijas, tad nekas labs tur nav.

     [+] [-]

, 2019-01-16 13:50, pirms 5 gadiem
Bet nu var jau būt, ka viss nemaz nebūs tik traģiski. Varbūt Vudlijs plāno pārcelties uz middle pavisam un atbrīvot welter savam čomam Askrenam, jo middle pagaidām tāda pasausa kategorija. Vēl jo vairāk, ja Rokholds pāries uz light heavy, tad tur bez Vittekera ir tikai Romero, Souza, Gastelums un Veidmans, kuri jaunāki nepaliek un visi savā starpā viens otru uzvar. Vienīgais, kas tajā divīzijā var uzspīdēt, ir Adesanja.