Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC galvenajā cīņā Kalviljo izcīna vienbalsīgu uzvaru un piesaka sevi divīzijas favorītēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

UFC galvenajā cīņā Kalviljo izcīna vienbalsīgu uzvaru un piesaka sevi divīzijas favorītēm
Sintija Kalviljo. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt Lasvegasā tika aizvadītas desmit UFC cīņas, un galvenajā duelī Sintija Kalviljo (9-1-1) ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pieveica Džesiku Aiju (15-8). Uzvarētāja norādīja, ka Dana Vaits, UFC prezidents, viņai šajā gadā solījis četras cīņas.

Sintija Kalviljo iepriekš cīnījās zemākā svara kategorijā, bet šonakt viņa pirmo reizi devās ringā mušas svarā (53 līdz 57 kilogrami). Viņai pretī stājās Džesika Aija, kura pasaules rangā tika ierindota sestajā vietā, tomēr šonakt bija spiesta piekāpties debitantei. Tiesneši vienbalsīgu uzvaru deva Kalviljo – 49:46, 49:46, 48:47.

Četros no pieciem raundiem Kalviljo izdevās pretinieci dabūt uz zemes, un viņai piederēja astoņas minūtes kontroles laika. 32 gadus vecā cīkstone bija labāka arī kājās. Jāpiezīmē, ka Aija, sveroties pirms cīņas, pārkāpa noteikto robežu, tādējādi 25% no viņas plānotajiem ienākumiem nonāca Kalviljo rīcībā.

Kalviljo kopš 2017. gada izcīnījusi sešas uzvaras, un vairāk nav nevienai sportistei. Tikpat ir divu divīziju čempionei Amandai Nunišai, mušas svara čempionei Valentīnai Ševčenko, Keitlinai Kūkadžanai un Endželai Hilai. Kalviljo pēdējo divu gadu laikā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu – trīs uzvaras un neizšķirts. No vadošajām cīkstonēm ar šādu sniegumu var lepoties tikai Nuniša un Ševčenko.

Pateicoties uzvarai, Kalviljo pieteikusi sevi kā vienu no pretendentēm uz mušas svara titulu. Pēc cīņas viņa atklāja, ka UFC prezidents Dana Vaits solījis šogad sarūpēt četras cīņas. "Esmu gatava cīnīties pret jebkuru pretinieci. Danam jāpilda solījumi," pauda Kalviljo, kura pie uzvaras tika, cīnoties tukšā arēnā.

Maija beigās Nevadas štats ļāva aizvadīt UFC savas cīņas, un kopš atļaujas saņemšanas šis bija trešais cīņu vakars.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/ufc/story/...