Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Makgregoru Habiba aiziešana nepārsteidz: "Tā ir bijusi viņam raksturīga iezīme"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Makgregoru Habiba aiziešana nepārsteidz: "Tā ir bijusi viņam raksturīga iezīme"
Konors Makgregors (pa labi) cīņā pret Habibu Nurmagomedovu. Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē gaidāmas pirmās UFC cīņas šogad - Cīņu Salā Abu Dabī gaidāmi trīs UFC šovi nedēļas laikā 16., 20. un 23. janvārī. Pēc gada pārtraukuma oktagonā atgriezīsies UFC superzvaigzne Konors Makgregors, kurš ''UFC 257'' ietvaros tiksies ar Dastinu Porjē. Tāpat jāatzīmē, ka pirmajā no trim minētajiem datumiem cīnīsies vēl viens bijušais UFC čempions - Makss Holovejs.

Konors Makgregors (22-4) nav cīnījies kopš pagājušā gada janvāra, kad jau pirmajā minūtē tika galā ar veterānu Donaldu Seroni. 23. janvārī paredzētā ''UFC 257'' šova galvenajā cīņā īrs tiksies ar amerikāni Dastinu Porjē (26-6), taču Makgregora atgriešanās laikā daudz pieminēts arī joprojām UFC vieglā svara čempiona statusā esošais, kaut arī par karjeras beigām paziņojušais Habibs Nurmagomedovs.

UFC prezidents Deina Vaits plāno Abu Dabī tikties ar Nurmagomedovu, lai pārliecinātu atgriezties uz vēl vienu cīņu. Vaits jau atzinis, ka ideālā pasaulē tas būtu revanša duelis ar Makgregoru - bēdīgi slavenajā cīņā 2018. gada oktobrī, kas laboja UFC šovu skatījumu rekordus, Nurmagomedovs izcīnīja uzvaru ar sāpju paņēmienu ceturtajā raundā.

Jautāts par iespaidiem, uzzinot par Nurmagomedova paziņojumu par karjeras beigām, Makgregors atzina, ka nesaprotot, kā šādā situācijā ir iespējams aiziet prom no sporta, kaut gan pats jau iepriekš vairākas reizes paziņojis par karjeras beigām - un atgriezies. ''Tur ir tik daudz lielisku cīņu. Pat neskatoties uz visu situāciju ar Toniju Fērgusonu [Nurmagomedova un Fērgusona cīņa vairākkārt tika atcelta], man vienalga. Tev ir nozīmēta cīņa ar kādu pretinieku. Neskatoties ne uz ko. Cīņām ir jānotiek. Nevar vienkārši aizsteigties projām no cīņām,'' pauda Makgregors.

''Tā ir bijusi raksturīga iezīme viņa piegājienam. Es teiktu, ka nebiju pārsteigts, redzam viņu aizejot vai aizsteidzoties prom. Tā nu tas ir. Bet mēs turpinām.'' Nurmagomedovs, kurš ieņem pirmo vietu UFC cīkstoņu reitingā neatkarīgi no svara kategorijas, savu pēdējo cīņu aizvadīja šoruden, otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveicot Džastinu Geičī.

2021. gadu atklās ''UFC Fight Island 7'' cīņu vakars, kura galvenajā duelī bijušais UFC pusvieglā svara čempions Makss Holovejs (21-6) tiksies ar vienu no divīzijas uzlecošajām zvaigznēm - Kalvinu Keiteru (22-4). Iepriekšējās divas cīņas Holovejs aizvadīja pret pašreizējo divīzijas čempionu Aleksandru Volkanovski. Pirmajā abu tikšanās reizē Volkanovskis ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzvarēja visai pārliecinoši, gāžot Holoveju no čempiona troņa, taču revanša cīņā šovasar Volkanovskim piešķirto uzvaru ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem liela daļa MMA sabiedrības, tai skaitā vairāki UFC cīkstoņi nosaukuši par kļūdainu lēmumu.

Pats Holovejs atzina, ka arī viņam šajā situācijā ir svarīgs kolēģu viedoklis: "Tas nozīmē daudz. Tāpēc ir grūti dusmoties par iepriekšējo cīņu - jo 80 - 90 procenti pasaules domāja, ka es uzvarēju. Tie ir ne tikai fani. Tie ir cīkstoņi. Kā Neits Diazs, Dastins Porjē, Džastins Geičī, Horhe Masvidals, Džordža Senpjēra treneris, Džons Makārtijs - vīrs, kurš izdomāja noteikumus. Es par to [zaudējumu] neesmu pārāk dusmīgs.''

29 gadus vecais Holovejs par UFC čempionu kļuva 2017. gadā, kad pieveica brazīlieti Žuzē Aldo, bet pret Keiteru aizvadīs savu pirmo ne-titulcīņu kopš 2016. gada. ''Es jums teicu jau pirms tam, kad kļuvu par čempionu - josta bija tikai kaut kas, ko panēsāt apkārt, lai parādītu, ka esmu čempions. Es izturēšos kā čempions ar vai bez jostas. Mēs iesim un cīnīsimies. Es mīlu cīnīšanos,'' pauda Holovejs.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/1/...
https://www.mmafighting.com/2021/1/...

  +1 [+] [-]

, 2021-01-14 23:52, pirms 3 gadiem
Haha Saka džeks, kurš ir "beidzis karjeru" 500 reizes Leprikons tik salty, ka pa visiem šiem gadiem nav ticis galā ar to, kā Habibs viņu tik brutāli dominēja. Lielais pretiniekiem galvā līdējs pats ir ielaidis Khabibu savā galvā un cepās katru reizi par viņu domājot. Turpini, turpini.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-15 03:36, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Haha Saka džeks, kurš ir "beidzis karjeru" 500 reizes Leprikons tik salty, ka pa visiem šiem gadiem nav ticis galā ar to, kā Habibs viņu tik brutāli dominēja. Lielais pretiniekiem galvā līdējs pats ir ielaidis Khabibu savā galvā un cepās katru reizi par viņu domājot. Turpini, turpini.
Haha!!! Tieši tā! Vienīgais veids, kā Mcgregors var mēroties Khabibu ir trash talk, bet ar to pašu viņš vnk parāda savus kompleksus Jau izskoloja viņu!

     [+] [-]

, 2021-01-17 10:38, pirms 3 gadiem
Ir kāds kurš noticēja, ka Khabibs vairs necīnīsies? Samācījies no Gregora šitos PR gājienus. Protams, ka būs viņam šogad cīņa. 29-1.