Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Mačidam iespaidīgs nokauts pret Belfortu, Nunjesa nosargā UFC titulu

Mačidam iespaidīgs nokauts pret Belfortu, Nunjesa nosargā UFC titulu
Lioto Mačidas spēriens, kas aizsūtīja Vitoru Belforu ''pensijā''
Foto: AP/Scanpix

Riodenžaneiro aizvadīts cīņu šovs ''UFC 224'', kur vakara galvenajā cīņā brazīliete Amanda Nunjesa (16-4) pieveica amerikānieti Rakelu Peningtonu (9-6), paturot čempiona jostu savā īpašumā.

Astoņstūrī tikās arī divas Brazīlijas MMA sporta leģendas - vidējā svara cīkstoņi Lioto Mačida (24-8) un Vitors Belforts (26-14). Otrā raunda sākumā Mačida aizsūtīja Belfortu nokautā, izpildot izcilu precīzu un spēcīgu taisno spērienu ar kāju pa pretinieka galvu. Tieši ar šādu pašu sitienu pirms septiņiem gadiem Belfortu nokautēja Andersons Silva (34-8). Mačida izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, savukārt Belforts pēc cīņas paziņoja, ka aiziet no profesionālā sporta.

Ceļu uz savu pirmo titulcīņu vidējā svara kategorijā turpina bruģēt arī realitātes šova ''The Ultimate Fighter 17'' uzvarētājs Kelvins Gastelams (16-3), kurš smagā trīs raundu cīņā uzveica pieredzējušo brazīlieti Ronaldo Souzu (25-6). Vietējās publikas favorīts zināms kā izcils džiu-džitsu lietpratējs, kurš dod priekšroku cīņai parterā, tomēr Gastelams lieliski prata no tā izvairīties. Otrajā raundā ar precīzu sitienu amerikānim izdevās nogāzt pretinieku uz dēļiem, taču Souza no nokdauna spēja atgūties.

Trešajā raundā abi cīkstoņi bija saguruši, tomēr labāka izturība bija Gastelamam, kurš ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas. Pēc cīņas sportists atzina, ka nākamajā reizē labprāt tiktos aci pret aci ar vieglā svara titula īpašnieku.

Vakara galvenajā cīņā sieviešu svara kategorijā līdz 61 kilogramam ceturto veiksmīgo titula aizstāvēšanas cīņu aizvadīja Amanda Nunjesa, kas pieveica Rakelu Peningtonu. Čempione uzreiz noteica cīņas toni un kontrolēja tās gaitu. Peningtona gan sasparojās otrajā raundā, bet pēc tam vairs nespēja turēties Nunjesai pretī. Pēc ceturtā raunda, kad amerikānietei tika salauzts deguns, Peningtona saviem treneriem teica, ka cīņu vairs nespējot turpināt. Piektajā raundā pēc kārtējiem Nunjesas precīzajiem sitieniem cīņa tika apturēta.

UFC 224 main card, rezultāti

#UzvarētājsZaudētājsSvara kategorijaMetodeRaunds
1.Amanda NunesRaquel PenningtonBantamweight (W)TKO (punches)5 (2:36)
2.Kelvin GastelumRonaldo SouzaMiddleweightDecision (split)3 (5:00)
3.Mackenzie DernAmanda CooperStrawweightSubmission (rear-naked choke)1 (2:27)
4.John LinekerBrian KelleherBantamweightKO (punch)3 (3:43)
5.Lyoto MachidaVitor BelfortMiddleweightKO (kick)2 (1:00)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com


Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).