Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

ESPN iebildumu dēļ izjūk arī UFC plāni, cīņas atceltas uz nenoteiktu laiku

Rolands Eliņš

ESPN iebildumu dēļ izjūk arī UFC plāni, cīņas atceltas uz nenoteiktu laiku
Deina Viats. Foto: AFP/Scanpix

UFC vadītājs Deina Veits paziņojis, ka 18. aprīlī plānotais cīņu šovs UFC249 tomēr nenotiks un – tāpat kā visi pārējie organizācijas plānotie pasākumi – pārcelts uz nenoteiktu laiku. Vaits bija daudz strādājis, lai panāktu sava cīņu šova norisi arī koronavīrusa pandēmijas laikā, taču no savām iecerēm atkāpās pēc savu galveno sadarbības partneru ESPN un tās mātes uzņēmuma „Disney” iebildumiem, ka šis nav labākais laiks cīņu rīkošanai.

„Šodien mēs saņēmām zvanu no paša augstākā līmeņa, kāds vien ir „Disney” uzņēmumā un kāds vien ir ESPN. Tur pie varas esošie cilvēki man ieteica nogaidīt un cīņu šovu nākamajā sestdienā nerīkot,” sacīja Deina Vaits.

UFC249 cīņu šova tiešraide bija paredzēta ESPN kanālā, abām organizācijām ir sadarbības līgums uz pieciem gadiem. Vaits gan publiski ESPN neko nepārmeta, norādot, ka joprojām ir gatavs sarīkot cīņu vakaru arī pandēmijas apstākļos: „Tiklīdz mūsu partneri dos mums zaļo gaismu, tā būsim gatavi organizēt cīņas.”

Koronavīrusa pandēmija ASV un lielā daļā pārējās pasaules ir praktiski apturējusi sporta pasākumus, un UFC249 cīņu vakars solījās būt milzīgs izņēmums. Lai arī sākotnējie organizācijas pasākumi izjuka (cīņu šovs bija paredzēts Bruklinā, un tur notiktu ilgu gaidītā Habiba Nurmagomedova un Tonija Fērgusona cīņa), Vaits un palīgi parūpējās par citām iespējām. Cīņas norises vieta tika atrasta Kalifornijā, „Tachi Palace” kazino, kas atrodas rezervātā un ir izņēmums štatā noteiktajiem ierobežojumiem. Ceļošanas ierobežojumu dēļ no cīņas atteicās Habibs, bet viņa vietā pieteicās ASV cīkstonis Džastins Geičī, kurš pret Fērgusonu būtu cīnījies par pagaidu čempiona titula.

Jāuzsver, ka UFC249 cīņu vakara norise bija attiecīgi saskaņota un tai bija iespējas norisināties likumīgi. Kalifornijas senatore Dianne Fainšteina gan bija izplatījusi paziņojumu ar saviem satraukumiem par cīņu šova norisi, norādot uz noteikumu apiešanu un sabiedrības veselības riskiem.

ESPN vadība, skaidrojot savu nostāju, publiski paziņoja, ka vēlas sporta atgriešanos tikpat ļoti kā UFC pārstāvji, taču vairāku iemeslu dēļ tomēr neuzskatīja šo par īsto laiku, kad piedāvāt cīņu šova tiešraidi: „ESPN izteica savus iebildumus un argumentus UFC vadībai, kura tos saprata un pieņēma.”

Vaits reizē arī paziņoja, ka pārceļ visus savus plānotos cīņu pasākumus uz nenoteiktu laiku, taču publiski apsolīja, ka cīkstoņi, kuriem ir līgums ar UFC, finansiāli necietīs: „Vēlos, lai mani cīkstoņi justos droši un šo laiku pavadītu kopā ar savām ģimenēm, atpūšoties un ievelkot elpu. Par finansiālo pusi nesatraucieties. Jūs tiksiet pie cīņām, kas mums ir ierakstītas līgumā, un es parūpēšos par cilvēkiem, kuri bija gatavi kāpt ringā 18. aprīlī.”
Kā ziņo ESPN, UFC nav obligāti jāmaksā cīkstoņiem laikā, kad cīņas nenotiek.

Vaits gan saglabāja pārliecību, ka tieši UFC būs pirmā sporta organizācija, kas atsāks darbu, jo liela daļa nepieciešamo pasākumu tam jau ir izpildīta: „Saņemsim datumu no ESPN, ko viņi apstiprina, un būsim gatavi piedāvāt cīņas, ko šobrīd visi vēlas redzēt.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...