Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Adesanja pieveic Silvu pēc punktiem, Vitakers spiests izstāties no cīņas

Adesanja pieveic Silvu pēc punktiem, Vitakers spiests izstāties no cīņas
Epizode no Adesanjas un Silvas cīņas. Foto: AP/Scanpix

Lielāko uzvaru savā UFC karjerā izcīnījis vidējā svara cīkstonis Izreils Adesanja (16-0), kurš Melburnā ''UFC 234'' galvenajā duelī ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Andersonu Silvu (34-9).

Dažas stundas pirms šova sākuma visus pāršalca negaidīti jaunumi - vidējā svara čempiona Roberta Vitakera (20-4) traumas dēļ tika atcelta titula aizstāvības cīņa pret Kelvinu Gastelumu (15-3). Austrālijas sportistam Vitakeram tika atklāta trūce vēdera dobumā, un jau šodien čempions gūlās uz operāciju galda. Interesanti, ka līdzīgi situācija izvērtās arī tieši pirms gada, kad Vitakeram bija paredzēts aizstāvēt titulu Austrālijas pilsētā Pērtā, tomēr arī toreiz čempions traumas dēļ bija spiests izstāties. Līdz ar to par ''UFC 234'' galveno cīņu kļuva Izreila Adesanjas un Andersona Silvas duelis.

Cīņas pirmās minūtes Adesanja un Silva aizvadīja piesardzīgi, taču aktīvāks kļuva Jaunzēlandes pārstāvis Adesanja. Pirmā raunda vidū Izreilam izdevās laba kombinācija, kas tika noslēgta ar spēcīgu sitienu ar labo roku. Adesanja regulāri mainīja stājas un meklēja iespējas ar precīzu spērienu satricināt Silvu, taču krietni pieredzējušākais brazīlietis allaž veiksmīgi aizsargājās, laicīgi pieliecoties un izvairoties no spēriena.

Otrajā raundā pamazām aktivizējās arī Silva, kuram padevās vairākas ātras un veiksmīgas kombinācijas. Adesanja gan nepieļāva nevienu tīru trāpījumu un arvien biežāk ar spērieniem apskādēja pretinieka kāju. Tuvojoties noslēdzošajam raundam, neviens no cīkstoņiem notikumus neforsēja, bet iniciatīvu droši kontrolēja Adesanja, kuram izdevās pāris veiksmīgi sitieni pa Andersona labo aci.

Visas cīņas gaitā abi apmainījās ar izaicinošiem žestiem, aicinot uz atklātāku cīņu. Trešajā raundā gan tas līdz galam tā arī neīstenojās, Adesanjam droši novedot cīņu līdz uzvarai. Nigērijā dzimušajam Jaunzēlandes pārstāvim visi trīs tiesneši piešķīra uzvaru pēc punktiem.

''Priekš manis cīnīties ar Andersonu būtu tas pats, kas basketbolistam spēlēt pret Maiklu Džordanu. Tas man nozīmē visu,'' pēc cīņas teica Adesanja. Melburnas arēnas skatītāju vietās bija arī Gastelums, kurš uz pleca sev bija uzlicis UFC čempiona jostu. Adesanjam tas, protams, nepalika nepamanīts, un Izreils vērsās pie Kelvina, izaicinot pretinieku. ''Liec to jostu zemē. Tu zini, ka neko nevarēsi izdarīt!''

Gastelums, kuram gan šovakar nebija iespējas iegūt titulu cīņā, intervijā ar UFC gan atzina, ka pats jūtas jostu pelnījis, tiesa, oficiāli par čempionu pasludināts nav. ''Tajā pasaulē, no kuras nāku es - brīvās cīņas pasaulē - ja pretinieks nespēj ierasties uz cīņu, tad uzvarējis esmu es. Kad UFC man pavēstīja par jaunumiem, [Vitakera izstāšanās traumas dēļ] biju satriekts. Novēlu Robijam ātru atveseļošanos, jūtu pret viņu neko citu kā tikai cieņu. Kad viņš atkal būs par 100% gatavs, lai nāk un pamēģina atņemt manu jostu,'' sacīja Gastelums. Tiesa, pēc cīņas preses konferencē UFC prezidents Deina Vaits atklāja, ka Gastelums aizņēmies jostu no UFC mušas svara čempiona Henrija Sehudo, kurš arī bija starp arēnas skatītājiem.

Amerikāņu cīkstonis atzina, ka iespēja atrast ātru aizvietotāju Vitakeram nemaz netika izskatīta. Tiesa, sociālajos tīklos gana aktīvs bija Melburnā klātesošais UFC vieglā svara cīkstonis Donalds Seronī, kurš deva mājienu par savu gatavību cīnīties, kas gan, protams, būtu maz ticams. Tāpat malā nepalika arī ESPN analītiķis, bijušais UFC un šā brīža ''Bellator'' cīkstonis Čeils Sonens, kurš sarunā ESPN radio uzņēmās promoutera lomu un piedāvāja šādu variantu - Gastelums pret Adesanju un Sonens pret Silvu. Čeils pauda, ka viņam nepieciešams vien zobu sargs, pāris cimdu un XXL izmēra zem-jostasvietas aizsargs.

Nopietnu piedāvājumu Gastelumam un UFC gan izteica viens no labākajiem vidējā svara cīkstoņiem Ronaldo Souza, aicinot sarīkot viņa un Kelvina cīņu ''UFC 237'' ietvaros par vidējā svara pagaidu čempiona jostu. Jāatgādina, ka abi astoņstūrī jau tikās pagājušogad, uzvaru izcīnot Gastelumam.

UFC 234 main card

C.UzvarētājsZaudētājsSvara kategorijaMetodeRaunds
1.Israel AdesanyaAnderson SilvaMiddleweightDecision (unanimous)3 (5:00)
2.Lando VannataMarcos MarianoLightweightSubmission (kimura)1 (4:55)
3.Ricky SimonRani YahyaBantamweightDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Montana De La RosaNadia KassemFlyweight (W)Submission (armbar)2 (2:37)
5.Jim CruteSam AlveyLight heavyweightTKO (punches)1 (2:49)

, 2019-02-10 08:50, pirms 5 gadiem
Viens raksta, ka Rīgā nošauts bokseris, un arī tad ar divu dienu nokavēšanos, otrs raksta "izreils" un "seronī"

Nez kas jāpīpē

Kas tas apakšā par video ne pa tematu ? Vai tad UFC 234 nav pietiekoši svarīgs?
, 2019-02-10 09:42, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Viens raksta, ka Rīgā nošauts bokseris, un arī tad ar divu dienu nokavēšanos, otrs raksta "izreils" un "seronī"

Nez kas jāpīpē

Kas tas apakšā par video ne pa tematu ? Vai tad UFC 234 nav pietiekoši svarīgs?
Ko tu, m*dak, vari katrā MMA rakstā piesieties pie uzvārdiem? Nu nebūs nekad uzrakstīts tieši tā, kā tev liekas. Seronī ir pareizi! Neraksta to kā Cerone! Ej uz skolu un beidz visur piep*sties gudriniek
, 2019-02-10 09:45, pirms 5 gadiem
Kaut kāds sūds kārtējo reizi... Visi sapirkuši biļetes,PPV.... kā tādu traumu nevar iepriekš atrast?
, 2019-02-10 12:13, pirms 5 gadiem
Gūža rakstīja: Ko tu, m*dak, vari katrā MMA rakstā piesieties pie uzvārdiem? Nu nebūs nekad uzrakstīts tieši tā, kā tev liekas. Seronī ir pareizi! Neraksta to kā Cerone! Ej uz skolu un beidz visur piep*sties gudriniek
Pashol na.uj pamuļķi
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.