Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Vudlijs neatstāj variantus Tilam un turpina valdīt pusvidējā svara divīzijā

Vudlijs neatstāj variantus Tilam un turpina valdīt pusvidējā svara divīzijā
Tairona Vudlija sitiens, kas noguldīja Darenu Tilu uz dēļiem
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Dalasā noslēdzies cīņu šovs ''UFC 228'', kura galvenajā mačā sekmīgi pusvidējā svara titulu aizstāvēja amerikānis Tairons Vudlijs (19-3-1), kurš otrajā raundā ar sāpju paņēmienu pieveica britu Darenu Tilu (17-1-1).

Pusvidējā svara čempions Vudlijs cīņu apritē atgriezās pēc vairāk nekā gada pārtraukuma, kur amerikānim nācās aizstāvēt titulu pret 11 gadus jaunāko Darenu Tilu. Kolorītais brits, kurš izpelnījies lielu popularitāti un ieguvis gan daudz fanu sava rakstura un izteicienu dēļ, gan daudz nīdēju, kuri pārmet Tilam nespēju iekļauties pusvidējā svara rāmjos (77 kg), allaž izcēlies ar milzīgu pārliecību pār saviem spēkiem. 25 gadus vecais liverpūlietis šā gada maijā izcīnīja lielāko uzvaru karjerā, pieveicot bijušo titula pretendentu Stīvenu Tomsonu (14-3-1), un pēc cīņas bija ļoti emocionāls, sakot, ka uzveiks jebkuru pretinieku un ir labākais cīkstonis pasaulē. Ambiciozais Tils par lielisko sniegumu UFC rindās tika atalgots ar titulcīņu.

36 gadus vecais Vudlijs ir viens no UFC čempioniem, kurš izpelnījies visvairāk negatīvas kritikas. Gan par atrunām un iemesliem necīnīties, gan par dažādiem izteikumiem publiskajā telpā. Kā izteicies UFC prezidents Deina Vaits, ''Vudlija prāts ir pilns ar sūdiem''. Tāpat Vudlijam bieži tiek pārmests par pasīvo cīņu manieri, taču šovakar amerikānis parādīja, kāpēc ir viens no visu laiku izcilākajiem savas svara kategorijas cīkstoņiem.

Pirmā raunda sākumā abi cīkstoņi viens otru centās izlūkot, bet pirmais distanci centās samazināt čempions, kurš lūkoja pārvest cīņu parterā. Tils gan sevi neļāva nogāzt un tika piespiests pie žoga, bet ringa tiesnesis abus izšķīra. Raunda vidū Vudlijam izdevās izpildīt precīzu sitienu pa Tila galvu, tomēr brits pretinieka ofensīvu izturēja.

Otro raundu Tils un Vudlijs sāka jau krietni apņēmīgāk. Uz priekšu devās Tils, cenšoties uzlauzt pretinieka aizsardzību, tomēr čempions veiksmīgi izvairījās no pretinieka sitiena ar labo roku. ''Neiesit tu, iesitīs tev'' - šoreiz hokeja un futbola terminoloģiju iespējams pārnest arī uz MMA. Veiksmīgi izvairījies no pretinieka sitiena, Vudlijs no visa spēka sita pa Tila galvu un nogāza pretinieku. Amerikānis nekavējoties metās virsū guļošajam Tilam, izdarot sitienus gan ar elkoņiem, gan dūrēm.

Līdz šim vēl neuzveiktais anglis gan vēl turēja pretinieka sitienus, tomēr izlauzties no nepateicīgās pozīcijas nespēja. Vudlijs gan spēja dažādot uzbrukumus, un, ieraudzījis iespēju, sažņaudza pretinieka kaklu un piespieda Tilu padoties, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Pēc cīņas čempionam tika pasniegta arī brazīļu džiu-džitsu melnā josta. Jautāts par nākotnes nodomiem un iespējamo pāreju vienu divīziju augstāk, Vudlijs bija izvairīgs, sakot, ka visu vēl apdomās. Izaicinājumu sociālajos tīklos Vudlijam jau metis skandalozais Kolbijs Kovingtons, kurš gatavs cīnīties šovā ''UFC 230''.

UFC 228, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsSvara kategorijaMetodeRaunds
1.Tyron WoodleyDarren TillWelterweightSubmission (D`arce choke)2 (4:19)
2.Jessica AndradeKarolina KowalkiewiczStrawweightKO (punch)1 (1:58)
3.Zabit MagomedsharipovBrandon DavisFeatherweightSubmission (knee bar)2 (3:46)
4.Jimmie RiveraJohn DodsonBantamweightDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Abdul Razak AlhassanNiko PriceWelterweightKO (punches)1 (0:43)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2018/9/...


, 2018-09-09 19:08, pirms 6 gadiem
Šāds Vudlijs nebija redzēts kopš pirmās cīņas ar Wonderboy.Tills gan lika vilties ļoti.Varbūt pat labāk,ka viņš zaudēja,jo viņš jostu cik saprotu nemaz neaizstāvētu,jo ietu uz nākošo svaru,jo viņam jācīnās ar savu normālo svaru.

Lielākais humors noteikti bija no nenotikušās cīņas starp Montano un Valentīnu.Montano tik traki bija nobijusies,ka bija uzņēmusi svaru kuru nav iespējams nomest
, 2018-09-11 03:35, pirms 6 gadiem
Mani nedaudz šokēja Tila cietā galva. Tik daudz izlaistu elkoņu,bet turējās un es jau sāku ticēt,ka viņu nav iespējams izslēgt
, 2018-09-13 08:58, pirms 6 gadiem
Shiem elkonjiem klaat veel vareetu atlaut arii soccer un stump kicks un tad jau butu loti skataams ufc
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.