Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Miočičs un Kormjē vienojas par ilgi gaidīto triloģijas noslēguma cīņu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Miočičs un Kormjē vienojas par ilgi gaidīto triloģijas noslēguma cīņu
No kreisās: Stipe Miočičs un Deniels Kormjē. Foto: AFP/Scanpix

Beidzot atrast kopsaucēju izdevies pašreizējam UFC smagsvaru čempionam Stipem Miočičam (19-3) un bijušajam čempionam Denielam Kormjē (22-2), kuri vienojušies aizvadīt trešo savstarpējo dueli 15. augustā cīņu šova "UFC 252" ietvaros.

"Precīza norises vieta man vēl nav zināma, bet triloģijas cīņa starp šiem diviem lieliskajiem smagsvariem šovasar notiks," komentēja UFC prezidents Deina Vaits.

Pirmajā abu smagsvaru duelī 2018. gada 7. jūlijā "UFC 226" ietvaros Kormjē, kurš tolaik atradās arī UFC pussmagā svara čempiona godā, pirmajā raundā nokautēja Miočiču un kļuva par tobrīd otro cīkstoni UFC vēsturē pēc Konora Makgregora, kuram izdevies atrasties divu svara kategoriju čempiona godā vienlaicīgi. Tiesa, gadu vēlāk "UFC 241" šovā Miočičs pretiniekam revanšējās, uzvarot ar tehnisko nokautu ceturtajā raundā.

41 gadu vecais amerikānis Kormjē jau iepriekš paziņoja, ka nākamā cīņa būs pēdējā viņa karjerā. Citi UFC smagsvari pārmetuši 37 gadus vecajam čempionam Miočičam par ilgo dīkstāvi un visas divīzijas aizkavēšanu. Horvātu izcelsmes amerikāņu smagsvars, kurš savā dzīvesvietā Klīvlendā ikdienā strādā arī par ugunsdzēsēju, iepriekš noraidījis savā virzienā vērstu kritiku, skaidrojot, ka pandēmijas laikā nebūšot iespējams pienācīgi sagatavoties cīņai.

Tāpat ilgo pārtraukumu kopš savas iepriekšējās cīņas 37 gadus vecajam Miočičam ietekmēja arī veiktā acs operācija pēc iepriekšējās cīņas ar Kormjē - Miočičs pēc tam atklāja, ka problēmas ar aci sākušās pēc tam, kad cīņas laikā pretinieks iebakstījis tajā ar pirkstiem.

Jāatzīmē, ka iepriekšējā lielā triloģija UFC smagsvaru divīzijā bija vērojama aizvadītās desmitgades sākumā starp amerikāni Keinu Velaskezu (14-3) un brazīlieti Žunioru Dos Santošu (21-7). 2011. gada novembrī Dos Santošs nokautēja Velaskezu, kļūdams par jauno UFC čempionu. Gadu vēlāk Velaskezs revanšējās, izcīnot uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem, bet trešajā cīņā amerikānis izcīnīja uzvaru piektajā raundā ar tehnisko nokautu.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/6/...
https://www.espn.com/mma/ufc/story/...