Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Tieši pirms cīņas Souzam konstatēts Covid-19, UFC 249 tik un tā notiks

Tieši pirms cīņas Souzam konstatēts Covid-19, UFC 249 tik un tā notiks
Džakare Souza (pa labi). Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu Floridā paredzēts UFC249 cīņu šovs, kura paredzētais dalībnieks Ronaldu Džakare Souza ir saslimis ar Covid-19, tāpat kā divi viņa treneri. UFC uzreiz izņēma viņu no dalībnieku saraksta un gatavojas cīņu šovu aizvadīt tik un tā.

UFC ziņo, ka Souzam un diviem viņa treneriem konstatētas pozitīvas koronavīrusa analīzes, taču nevienam no viņiem nav Covid-19 simpomu. Visi trīs ir atstājuši viesnīcu, kurā bija apmetušies, un nonākuši pašizolācijā. UFC sola viņiem nodrošināt savas medicīniskās komandas palīdzību.

Souza ikdienā dzīvo Floridā un trešdien pēc ierašanās plānotajā pasākuma vietā Džeksonsvillā informēja UFC pārstāvjus par aizdomām, ka viņa ģimenes loceklis varētu būt inficējies ar koronavīrusu. Uzreiz pēc tam viņam tika veikts koronavīrusa tests, kura pozitīvie rezultāti tika saņemti šonakt, pēc tam, kad Souza jau bija piedalījies oficiālajā svēršanās ceremonijā.

Kopumā UFC249 bija paredzētas 12 cīņas, un pārējie 23 cīkstoņi saņēmuši negatīvus koronavīrusa testus. Pēc apspriešanās ar Floridas boksa komisiju UFC vadība nolēma turpināt cīņu šova rīkošanu. Souzam bija paredzēta cīņa ar Uraiju Holu, kas tagad tikusi svītrota no cīņu saraksta.

„Mēs šonedēļ veicām 1200 testus 300 cilvēkiem,” sacīja UFC prezidents Deina Vaits. „Tas nebija neparedzēti, ka vienam cilvēkam tas bija pozitīvs. Tas parāda, ka sistēma strādā. Turklāt tas ir labi, ka zinām par Džakares slimību, viņš tagad var darīt to, kas vajadzīgs, un mēs varam viņam palīdzēt.”

Brazīlijā dzimušais Souza ir 40 gadus vecs cīņu sporta veterāns, kurš pirms dažām dienām intervijā izteicās, ka baidās jau no aiziešanas uz veikalu, taču gatavs cīņas aizvadīšanai, jo uzskata to par savu darbu.

Starta šāviens “UFC 249” tiks dots naktī uz svētdienu pulksten 1:30 pēc Latvijas laika, bet “main card” cīņu sākums (Hārdijs - De Kastro) paredzēts 5:00.

''UFC 249'' šova cīņu saraksts

Nr.CīņaSvara kategorija
1.Tony Ferguson vs. Justin GaethjeLightweight
2.Henry Cejudo vs. Dominick CruzBantamweight
3.Francis Ngannou vs. Jairzinho RozenstruikHeavyweight
4.Jeremy Stephens vs. Calvin KattarFeatherweight
5.Greg Hardy vs. Yorgan de CastroHeavyweight
6.Donald Cerrone vs. Anthony PettisWelterweight
7.Alexei Oleinik vs. Fabricio WerdumHeavyweight
8.Carla Esparza vs. Michelle WatersonStrawweight
9.Vicente Luque vs. Niko PriceWelterweight
10.Charles Rosa vs. Bryce MitchellFeatherweight
11.Ryan Spann vs. Sam AlveyLight heavyweight

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/ufc/story/...


, 2020-05-09 09:18, pirms 4 gadiem
Varēja jau rakstā pieminēt ka Viasats noslēdzis līgumu un UFC turpmāk būs redzams arī 3 sport kanālā...
, 2020-05-09 10:35, pirms 4 gadiem
kura no tām cīņām ir ar viss lielāko ažiotāžu?!
, 2020-05-09 10:40, pirms 4 gadiem
bobiits rakstīja: kura no tām cīņām ir ar viss lielāko ažiotāžu?!
Edijs Hols pret Haftoru!
, 2020-05-09 14:07, pirms 4 gadiem
wow wow rakstīja: Varēja jau rakstā pieminēt ka Viasats noslēdzis līgumu un UFC turpmāk būs redzams arī 3 sport kanālā...
Vai tad tāds Eliņš to zin
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).