Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Rozenstreiks četras sekundes pirms cīņas beigām nokautē Overīmu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Rozenstreiks četras sekundes pirms cīņas beigām nokautē Overīmu
Alisters Overīms pēc sakāves. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lielāko uzvaru karjerā izcīnījis surinamiešu MMA cīkstonis Žairzinjo Rozenstreiks (10-0), kurš piektā raunda pašā izskaņā Vašingtonā notikušā cīņu šova "UFC on ESPN 7" galvenajā duelī nokautēja veterānu Alisteru Overīmu (45-18).

31 gadu vecais Žairzinjo Rozenstreiks [Jairzinho Rozenstruik] UFC pievienojās tikai pirms gada, un 2019. gadā pasaules vadošās MMA organizācijas paspārnē aizvadījis četras cīņas, visās uzvarot ar nokautu vai tehnisko nokautu. Izņēmums nebija arī aizvadītās nakts duelis pret astoņus gadus vecāko Alisteru Overīmu, tikai šoreiz cīņa ievilkās netipiski ilgi.

Līdz šim Rozenstreiks UFC astoņstūrī nebija pavadījis ilgāk par desmit minūtēm, bet aizvadītajā naktī Vašingtonā cīņa ievilkās teju pilnu 25 minūšu garumā. Rozenstreiks, kurš, visticamāk, pēc punktiem būtu cīņu zaudējis, izglābās četras sekundes pirms cīņas beigām, kad Overīms izlaida vairākus spēcīgus pretinieka sitienus un attapās uz astoņstūra dēļiem. Tiesa, kamēr Rozenstreiks jau bija sācis svinēt uzvaru, Overīms jau paguva pielēkt kājās, taču pieredzējušais Dens Miragliota cīņu pasludināja par izbeigtu. Pamatīgi cietusi garajā smagsvaru cīņā bija Overīma lūpa, kas vienā vietā bija gluži vai pāršķelta uz pusēm.

Pirmajos cīņas raundos iniciatīva piederēja Overīmam, kura stratēģija bija nevis mēroties spēkiem stājā, kur Rozenstreiks bija krietni bīstamāks, bet gan pārvest cīņu parterā, kas holandietim arī vairākas reizes izdevās. Surinamas smagsvars gan parādīja savu izturību, pārciešot Overīma uzbrukumus no dominējošās pozīcijas parterā. Ceturtajā un piektajā raundām Rozenstreikam izdevās salauzt cīņas gaitu un pagriezt to sev vēlamā gultnē, izpildot vairākas sekmīgas sitienu kombinācijas, spērienus ar ceļgaliem.

Surinamas smagsvars jau iepriekš bija izteicies, pret ko uzvaras gadījumā vēlētos cīnīties, un to pašu atkārtoja arī pēc cīņas, izaicinot UFC smagsvaru zvaigzni Fransisu Nganū (14-3). "Gribu atgriezties martā vai aprīlī un cīnīties ar lielo, draudīgo vīru - Fransisu Nganū," pie kamerūnieša vērsās Rozenstreiks. ''Ceru, ka tu pieņemsi šo cīņu. Sagādāsim cilvēkiem īstu šovu.''

Jāatzīmē, ka sākotnēji ''UFC on ESPN 7'' šovā Overīmam bija paredzēts cīnīties ar citu pretinieku - amerikāni Voltu Herisu (13-7), kurš gan atteicās no cīņas, jo nesen bojā aizgāja viņa 19 gadus vecā audžumeita. Herisu pieteicās aizvietot Rozenstreiks, kuram laiks sagatavoties bija nepilns mēnesis. Savu iepriekšējo cīņu surinamietis aizvadīja ''UFC 244'' šovā, kad pirmajā raundā nokautēja bijušo UFC čempionu Andreju Arlovski (28-19), bet Overīmam cīņa pret Rozenstreiku bija pirmā kopš šā gada aprīļa. Toreiz Sanktpēterburgā holandietis pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Alekseju Oļeiņiku (57-13).

Vakara otrajā galvenajā cīņā jeb ''co-main event'' tika fiksēts neizšķirts starp Marinu Rodrigesu (12-0-2) un Sintiju Kalviljo (8-1-1),bet citā smagsvaru divkaujā amerikānis Bens Rotvels (37-12) otrajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva 213 centimetrus garo holandiešu milzi Štefanu Struvi (29-13), kuram tas bija ceturtais zaudējums iepriekšējās piecās cīņās.,

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2019/12...
https://www.sherdog.com/

  +2 [+] [-]

, 2019-12-08 13:51, pirms 4 gadiem
Autor kāds vēl āfrikāņu smagswars ja Surinama atrodas Dienvidamerikā?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-08 14:50, pirms 4 gadiem
Surinama ir Nīderlandes kolonija, kas atrodas D-amerikā!

     [+] [-]

, 2019-12-08 14:56, pirms 4 gadiem
Nez kas jāapēd lai no struika sanāk ''streiks'' un"spērieni ar ceļgaliem"..?

     [+] [-]

, 2019-12-08 18:40, pirms 4 gadiem
Kas notika 2. cīņā? WTF? Nu kāds neizšķirts? Rezultāti 29-27, 28-28, 28-28. Kā šeit ir neizšķirts?

     [+] [-]

, 2019-12-08 19:27, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas notika 2. cīņā? WTF? Nu kāds neizšķirts? Rezultāti 29-27, 28-28, 28-28. Kā šeit ir neizšķirts?
Tas skaitās MD (majority draw). Tāds pat rezultāts bija vēl vienā cīņā.

Man vairāk izbrīna, ka raksta: "Pamatīgi cietusi garajā smagsvaru cīņā bija Overīma lūpa, kas vienā vietā bija gluži vai pāršķelta uz pusēm."

Tas rakstnieks cīņu laikam nemaz nav skatījies, jo lūpa ta tika pārsista ar pēdējo, nokautējošo sitienu 5. raundā

     [+] [-]

, 2019-12-12 07:19, pirms 4 gadiem
Pie tam drausmīgi

     [+] [-]

, 2019-12-12 14:27, pirms 4 gadiem
ojjj kā es gribētu redzet vinu pret ngannu