Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Nurmagomedovs pārliecinoši uzvar un kļūst par čempionu

Nurmagomedovs pārliecinoši uzvar un kļūst par čempionu
Habiba Nurmagomedova taisnais sitiens jeb džebs izšķīra cīņas likteni
Foto: AFP/Scanpix

Pirmoreiz karjerā par UFC čempionu kļuvis Habibs Nurmagomedovs (26-0), kurš cīņā par vieglā svara kategorijas titulu ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica Elu Aikvintu (13-4-1). Tikmēr titulu izdevās nosargāt Rouzai Namajunasai (9-3), kura otro reizi pēc kārtas pieveica Joannu Jendžeičiku (14-2).

Lai kā arī censtos UFC, šoreiz pats cīņu šovs ''UFC 223'', šķiet, tomēr palika notikumiem un pavērsieniem bagātā sagatavošanās posma ēnā. Nedēļu pirms cīņas ceļgala sāna saites paklūpot plēsa vieglā svara kategorijas pagaidu čempiona jostas īpašnieks Tonijs Fergusons (25-3), kuram bija paredzēts stāties pretī Habibam Nurmagomedovam, cīņā par čempiona titulu.

Fergusona vietā UFC savervēja pusvieglā svara kategorijas čempionu Maksu Holoveju (19-3). Tomēr arī šis duelis izpalika, jo svēršanās procedūrā Makss nespēja iekļauties pieļaujamā svara (70,2 kg) rāmjos. Habibam uz karstām pēdām tika meklēts jau trešais potenciālais pretinieks, un par tādu kļuva vieglā svara cīkstonis Els Aikvinta, kurš līdz šai cīņai bija uzkrājis piecu uzvaru sēriju.

Visam pa vidu arī nu jau bijušā vieglā svara divīzijas čempiona Konora Makgregora sarīkotais jandāliņš. UFC lielākā zvaigzne kopā ar saviem komandas biedriem sarīkoja grautiņu, uzbrūkot UFC autobusam, kurā pēc preses konferences atradās organizācijas cīkstoņi. Konors meklēja Nurmagomedovu, lai izrēķinātos ar dagestānieti, kurš iepriekš bija iesaistīts konfliktā ar Makgregora komandas biedru. Tā vietā, lai aizvadītu cīņu un aizstāvētu titulu, Makgregors izdomāja ar bagāžas pārvadātāju izsist autobusa stiklu.

Šī incidenta dēļ tika savainoti autobusā esošie Maikls Kiesa (14-3) un Rejs Borgs (11-3), kuru cīņas tika svītrotas no ''UFC 223'' cīņu saraksta.

Nurmagomedovs piecu raundu titulcīņā demonstrēja dominējošu sniegumu un neļāva Aikvintam sagādāt pārsteigumu. Dagestānis izmantoja sev raksturīgu cīņas plānu, cenšoties cīņu pārvest parterā. Habibam tas nesagādāja lielas problēmas, un bija iespēja pabeigt cīņu jau otrajā raundā, tomēr Aikvinta izturēja.

Trešajā raundā amerikānim izdevās pāris labi sitieni, taču Nurmagomedovs ieturēja distanci un precīzi strādāja ar džebu. Aikvinta arī pats centās pāris reizes nogāzt pretinieku zemē un iegūt vērtīgus punktus, bet Habibs turpināja kontrolēt cīņas gaitu. Taisnie sitieni Nurmagomedova izpildījumā izrādījās ļoti efektīvi, neļaujot pretiniekam izvērsties. Noslēdzošajā raundā amerikānis atkal tika nogāzts zemē, kur Nurmagomedovs apbēra pretinieku ar sitieniem.

Tiesneši visos raundos uzvaru atdeva Habibam, kurš ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem tika atzīts par uzvarētāju un kļuva par jauno vieglā svara kategorijas čempionu. ''Tas ir neticami. 26 uzvaras 26 cīņās, desmit uzvaras UFC - esmu čempions. Gribu pateikties savam pretiniekam Aikvintam. Viņš ir īstais Bruklinas gangsteris! Paldies viņam.''

Čempions, protams, nosūtīja ziņu arī Makgregoram: ''Viņš varbūt grib cīnīties ar autobusiem, bet es gribu cīnīties ar cilvēkiem. Dodiet man 30 minūšu atpūtu, un es būšu gatavs cīnīties vēlreiz - pret Konoru, pret Toniju, jebkuru.'' Tāpat Habibs izsauca uz cīņu vienu no visu laiku labākajiem MMA cīkstoņiem neatkarīgi no svara kategorijas - Džordžu Sanpjēru (26-2). ''Es joprojām mācos. Kā teicis Džordžs Sanpjērs - pat ja tev ir melnā josta, savā prātā paliec pie baltās. Bet tagad gribu cīnīties pret Džordžu. Novembrī, Ņujorkā, ''Madison Square Garden''.''

Savu titulu svarā līdz 52 kilogramiem nosargāja amerikāņu cīkstone Rouza Namajunasa, kura otro reizi divās cīņās pieveica bijušo titula īpašnieci Joannu Jendžeičiku. Cīņa noritēja stājā, kur veiksmīgāka šoreiz izrādījās čempione. Pirmajos trīs raundos noteikumus diktēja Rouza, taču cīņas izskaņā Jendžeičika centās saglābt, kas glābjams. Tomēr pēc pieciem aizvadītiem raundiem tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu atdeva uzvaru Namajunasai.

UFC 223, Main Card, rezultāti

#UzvarētājsZaudētājsSvara kategorijaMetodeRaunds
1.Khabib NurmagomedovAl IaquintaLightweightDecision (unanimous)5 (5:00)
2.Rose NamajunasJoanna JedrzejczykStrawweightDecision (unanimous)5 (5:00)
3.Renato MoicanoCalvin KattarFeatherweightDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Zabit MagomedsharipovKyle BochniakFeatherweightDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Chris GruetzemacherJoe LauzonLightweightTKO2 (5:00)

, 2018-04-08 11:59, pirms 6 gadiem
Namajunasa

Aikvinta Jakvinta tak.

Un atkal "sanpjērs" Vispār jau Sentpjers.
, 2018-04-08 12:05, pirms 6 gadiem
Dagestaniešiem vēl viens zvērs vārdā Zabits aug.
Khabibs pret Al diezgan garlaicīga cīņa līdz piektajam raundam..Khabibs principā uz vienas kājas uzvarēja...
Bet kāds prieks atkal redzēt polieti zaudējot.Divas reizes pēc kārtas zaudējusi Thug Rose,bet joprojām domā,ka viņa ir kaut kāda neuzvaramā..Intervijā pēc cīņas nedaudz par daudz sadomājās,un sāka uzvesties,kā Konors.
, 2018-04-08 13:04, pirms 6 gadiem
Kuram interesē tā miskaste? Ja jūs skatījāties UFC, NXT Takeover vietā, jūs palaidāt garām kaut ko nepārspējamu.
, 2018-04-08 13:09, pirms 6 gadiem
edzis111 rakstīja: Kuram interesē tā miskaste? Ja jūs skatījāties UFC, NXT Takeover vietā, jūs palaidāt garām kaut ko nepārspējamu.
Shock the System bija labs.
Principā standarta NXT-Visi ļoti skatāmi matči.
Da vpizdu skatīties WWE tiešraidē.Šonakt vēl 7 stundu mania?
, 2018-04-08 13:56, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Shock the System bija labs.
Principā standarta NXT-Visi ļoti skatāmi matči.
Da vpizdu skatīties WWE tiešraidē.Šonakt vēl 7 stundu mania?
Ladder mačs bija labākais kādu jebkad esmu redzējis. Rouzijas draudzenei Beizlerei bija labs mačs, tag mačs bija labs dēļ beigām un pēdējie 2 mači - vienkārši 5 zvaigžņu reitings. +muzikālie priekšnesumi no Cane Hill, tāda sajūta ka Attitude era ir atgriezusies!
WM diezvai spēšu visu noskatīties live 7 stundas, bet nedaudz paguļot pirms un pakavējot pre-show gan jau izdosies..
, 2018-04-08 18:54, pirms 6 gadiem
edzis111 rakstīja: Kuram interesē tā miskaste? Ja jūs skatījāties UFC, NXT Takeover vietā, jūs palaidāt garām kaut ko nepārspējamu.
Nosaukt UFC par miskasti, bet tajā pat laikā skatīties WWE teātri, apsveicami...

Runājot par virsrakstu, jā, pēc statistikas Habibs uzvarēja pārliecinoši, bet realitātē bēdīga cīņa no viņa. Kārtējo reizi pierādīja, ka strikings viņam ir viduvējs. Cīņā, kurā viņam bija viegli jāuzvar, viņš pēdējos 3 raundos knapi vienu takedownu izspieda pēdējā raundā. Izskatījās arī varbūt, ka pārāk pašpārliecināti piegāja cīņai. Jebkurā gadījumā, pret pretinieku ar labu takedown defense un labu strikingu, Habibam būtu ļoti grūti, tagad vairs tikai var fantazēt kas būtu, ja Fergusons nebūtu notraumējies.
, 2018-04-08 19:06, pirms 6 gadiem
Khabibam gandrīz par 0.5kg lielāks svars par pieļauto vakardienas svēršanās laikā,līdz ar to par jostu necīnās un kāds te čempions,virsraksts nepareizs ,autor necel krievus debesīs.
, 2018-04-08 19:13, pirms 6 gadiem
mato rakstīja: Khabibam gandrīz par 0.5kg lielāks svars par pieļauto vakardienas svēršanās laikā,līdz ar to par jostu necīnās un kāds te čempions,virsraksts nepareizs ,autor necel krievus debesīs.
Aiakvintam bija par 0.2lbs lielāks svars par pieļauto, nevis Habibam, bet nosvēra viņa apenes un bija tieši tie 0.2lbs. Līdz ar to, ja Aiakvinta būtu uzvarējis, NYC komisija oficiāli neatzītu viņu par čempionu, jo neiekļāvās svarā, bet UFC atzītu. Jebkurā gadījumā par jostu cīnījās abi un Habibs jau ir čempions.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-08 20:39, pirms 6 gadiem
yahooo rakstīja: Normāli, no dambretes sadaļas esi ieklīdis..?
No šaha sadaļas pats esi nācis😤
, 2018-04-08 20:52, pirms 6 gadiem
Mato netaisi sev kaunu,labāk paklusē
, 2018-04-08 20:57, pirms 6 gadiem
blah rakstīja: Aiakvintam bija par 0.2lbs lielāks svars par pieļauto, nevis Habibam, bet nosvēra viņa apenes un bija tieši tie 0.2lbs. Līdz ar to, ja Aiakvinta būtu uzvarējis, NYC komisija oficiāli neatzītu viņu par čempionu, jo neiekļāvās svarā, bet UFC atzītu. Jebkurā gadījumā par jostu cīnījās abi un Habibs jau ir čempions.
Ok,mazs aplauziens man😁palaidu garām ,bet Nez kas par čempionu tas čečens,ja par jostu jācīnas ar #11 pēc ranga.
, 2018-04-08 20:58, pirms 6 gadiem
Rio77 rakstīja: Mato netaisi sev kaunu,labāk paklusē
Kauns Tev biksēs
, 2018-04-08 21:27, pirms 6 gadiem
Kads var paskaidrot, kads sakars tam Lobovam bija? Pec ta raksta sapratu, ka vins cinisies ar shito Habibu, bet pec tam pavisas citi uzvardi figuree, kas tur ko nomainiijis, bet Lobova uzvards starp vinjiem nebija.
, 2018-04-08 21:32, pirms 6 gadiem
mato rakstīja: Ok,mazs aplauziens man😁palaidu garām ,bet Nez kas par čempionu tas čečens,ja par jostu jācīnas ar #11 pēc ranga.
Nākamais aplauziens ir tāds, ka Habibs nav čečens.
Kā arī, ja būtu sekojis līdzi MMA, nevis dambretei, tad jau būtu lietas kursā, ka Habibam nomainījās vairāki pretinieki pēdējā nedēļā un varēja būt arī tā, ka vispār nav ar ko cīnīties.
, 2018-04-08 21:34, pirms 6 gadiem
mato rakstīja: Ok,mazs aplauziens man😁palaidu garām ,bet Nez kas par čempionu tas čečens,ja par jostu jācīnas ar #11 pēc ranga.
Nu nejau Habibs vainīgs pie tā, ka Ferguons notraumējas vai Holoveju nepielaiž pie cīņas vienu dienu pirms pasākuma. Aiakvintam bija paredzēta cīņa šajā pasākumā ar citu čali, bet Habibam vajadzēja pretinieku. Praktiski 24h laikā atrast aizvietotāju bija tikai 3 varianti - Pettis, Felders vai Aiakvinta. Felderu NYC komisija izbrāķēja, Pettis atteicās, palika Aiakvinta. Jebkurā cīņā pastāv tā saucamais "punchers chance" un jāuzteic Als, neizskatījās slikti, lai arī ko Habibs stāstītu post-fight konferencē par to, ka speciāli gribēja 5 raundus, ko es apšaubu, ņemot vērā, ka likme bija josta.
, 2018-04-08 21:37, pirms 6 gadiem
Puertoriko rakstīja: Kads var paskaidrot, kads sakars tam Lobovam bija? Pec ta raksta sapratu, ka vins cinisies ar shito Habibu, bet pec tam pavisas citi uzvardi figuree, kas tur ko nomainiijis, bet Lobova uzvards starp vinjiem nebija.
Lobovs ir Konora draugs un komandasbiedrs dēļ kā viss cirks sākās. No*irsa Habibu video, pēc kā sekoja Habiba un Lobova konfrontācija, kurā Lobovu iepļaukāja. Tālāk jau Konoram aizbrauca jumts un kopā ar Lobovu uzbruka autobusam, dēļ kā Lobovu noņēma no 223, kurā viņam bija paredzēta cīņa. Lobovs kā pretinieks Habibam nemaz nefigurēja, tas bija tikai interneta joka līmenī, ka jālaiž Lobovs/Konors pret Habibu, lai noskaidro attiecības.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.