Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Neuzvarētais Habibs lielajā cīņā sakauj arī amerikāni Porjē

Neuzvarētais Habibs lielajā cīņā sakauj arī amerikāni Porjē
Habibs Nurmagomedovs pret Dastinu Porjē. Foto: Reuters/Scanpix

Jau 28. uzvaru 28 cīņās svinējis UFC pasaules čempions jauktajā cīņu mākslā Habibs Nurmagomedovs, kurš AAE galvaspilsētā Abū Dabī trešajā raundā ar padošanos pārspēja UFC pagaidu čempionu Dastinu Porjē. Nurmagomedovam tā bija pirmā cīņa kopš pagājušā gada uzvaras pār Konoru Makgregoru un sekojošās diskvalifikācijas, kas beidzās jūlijā.

Pirmajā raundā Nurmagomedovs sāncensi zemē kontrolēja aptuveni trīsarpus minūtes un raunda noslēgumā spēja arī nopietni caursist amerikāņa aizsardzību, trāpot ar kreiso elkoni un veicot sitienu sēriju. Izturējis pirmo setu, otro Porjē sāka negaidīti agresīvi un atbildēja ar ļoti labu sitienu no labās, sagādājot Nurmagomedovam nepatīkamus brīžus. Habibs gan ātri vien atguvās un atguva arī iniciatīvu, Porjē tuvcīņā tiekot pie nopietnas brūces virs kreisās acs.

Amerikānis izturēja arī otro raundu, taču patērēja daudz spēka, un trešajā raundā Nurmagomedovs, izsprucis no vēl vienas bīstamas situācijas, panāca savu – atkal tuvcīņa zemē, spēcīgs tvēriens no muguras, un Porjē vairs nebija nekādu cerību tikt vaļā. Nurmagomedovs pēc cīņas apmainījās krekliņiem un veltīja cieņpilnus vārdus Porjē, uzsverot, ka jauktā cīņu māksla nozīmē cieņu, nevis muldēšanu, kā rīkojas viņa iepriekšējais pretinieks: "Ne velti pirmais, ko treneris tev iemāca, ir cienīt zāli, cienīt pretinieku un cienīt cīņu."

Galvenajā iesildošajā vieglā svara cīņā brazīlietis Edsons Barboza (20-7) pirmajā raundā ar taisno sitienu un ar sitienu ar galvu sagādāja divas brūces amerikānim Polam Felderam (16-4), kurš otrajā raundā spēcīgi pārsita brazīlieša kreiso aci un aizvadīja agresīvu trešo raundu, brazīlietim par lielu pārsteigumu un par spīti publikas ūjināšanai uzvarēja ar tiesnešu dalītu lēmumu. Felders pēc uzvaras intervijā publiski izaicināja vadošos vieglā svara cīkstoņus, lai viņam nebūtu jābeidz karjera un jākļūst par televīzijas komentētāju.

Citās cīņās Islams Mahačovs no Krievijas un Karluss Djēgu Ferreira no Brazīlijas ar vienbalsīgu lēmumu pārspēja attiecīgi brazīlieti Davi Ramosu un Mairbeku Taisumovu no Krievijas. Smagajā svarā amerikānis Kērtiss Bleidss otrajā raundā nokautēja Šamiļu Abdurahimovu.


, 2019-09-07 23:55, pirms 5 gadiem
Neuzvarams
, 2019-09-07 23:57, pirms 5 gadiem
Boooring
, 2019-09-07 23:57, pirms 5 gadiem
3 seta sākumā tuvcīņā Puarē biju tuvu uzvarai, bet Habibs tika ārā no giljotīnas un var teikt uzreiz ar žņaugšanas paņēmienu viss beidzās.

Patika tā cieņa vienam pret otru, ne tikai pirms cīņas bet arī cīņas laikā un pēc cīņās, ko vērts vien bija tas ka abi apmainījās t-krekliem un Habibs šo Puarē kreklu pārdos izsolē un naudu ziedos Puarē labdarības fondam, ļoti cēls žests no dagestānieša puses.
, 2019-09-07 23:58, pirms 5 gadiem
Vislabākais no šīs cīnas bija Habiba runa..
, 2019-09-07 23:58, pirms 5 gadiem
nu vel Fergusons palicis lai var pasludināt par neuzvaramu
, 2019-09-08 00:01, pirms 5 gadiem
njaa...tas jau tika gaigiits,ka habibs tik ar reslinga panemieniem daris visu lai uzvaretu..un taa arii notka. zeell...gribeejaas redzeet beidzot no vina puses iistu ciinu,nevis vartishanos pa zemi. biju porjee pusee,jo shis vismaz teemee uz kausanos,ne vartishanos.bet prieks,ka krievs arii izjuta paaris labus sitienus...
, 2019-09-08 00:03, pirms 5 gadiem
Tiešām tik cilvēciski žēl Dastina, lieliska brīnišķīga boksera kas izrubīja visus bijušos čempionus un gatavojās savas dzīves lielākajai kaujai ... Bet kā lai tai iespējams sagatavoties ja nolīgsti labākos kas mēdz atdarināt Habibu bet viņi labi ja 60% ir spējīgi atadrināt reālā cīņā to ko dara Habibs ??? Jā, vienreiz izdevās Dastinam patiešām labi trāpīt un pusnokdaunā Habibu nolikt, bet viņš uz pieredzīti 3-4 sekundēs uz atpakļu paskaraidīja un atguvās untas arī bija viss ... Nolika pie zemes neskaitāmas reizes un izsūca visu enerģiju no Dastina ! Vēl kas bija palicis viņam iekšās tad visu spēku izlika lai giljotīnā nožņaugtu Habibu kur tas patiesi retās kļūdas dēļ savā karjerā ielīda un kas patiesi bija bīstami ... Bet dēļ savas pieredzes un ķermeņa kustībām un Dastina pēdējiem pulvera pilieniem izlīda tomēr no giljotīnas un tad jau bij skaidrs ka te vairs Habibs savu upuri no skavām neatlaidīs ..
, 2019-09-08 00:05, pirms 5 gadiem
batista rakstīja: njaa...tas jau tika gaigiits,ka habibs tik ar reslinga panemieniem daris visu lai uzvaretu..un taa arii notka. zeell...gribeejaas redzeet beidzot no vina puses iistu ciinu,nevis vartishanos pa zemi. biju porjee pusee,jo shis vismaz teemee uz kausanos,ne vartishanos.bet prieks,ka krievs arii izjuta paaris labus sitienus...
Visas reālās cīņas un kautiņi kur puslīdz pretinieki ir vienādā līmenī beidzās ar vārtīšanos un to kas tur pie zemes ir prasmīgaks un meistarīgaks !
, 2019-09-08 00:12, pirms 5 gadiem
Ļoti žēl Porjē, redzēja, ka ļoti pārdzīvo. Dažas vājās vietas tika arī atklātas Habīdam. Tagad jāgaida supercīņa Fergosons pret Habīdu!
, 2019-09-08 02:53, pirms 5 gadiem
Kas ko tādu vispār skatās...sviests ne sports....
, 2019-09-08 05:56, pirms 5 gadiem
Ja godīgi tad porjē padošanās man izskatījās stipri aizdomīga! Šie čaļi kapitāli zin ka nedrīkst atdot muguru,kā jāstrādā guardā,kā no tā jāuzbrūk un kā jābloķē žņaugšana. Domāju ka tur bija kkāda netīra vienošanās ar lielu naudu un draudiem.
@#/_€ tam impim tak ir melnā džiu josta,viņiem parters otrà māja!!
, 2019-09-08 06:05, pirms 5 gadiem
batista rakstīja: njaa...tas jau tika gaigiits,ka habibs tik ar reslinga panemieniem daris visu lai uzvaretu..un taa arii notka. zeell...gribeejaas redzeet beidzot no vina puses iistu ciinu,nevis vartishanos pa zemi. biju porjee pusee,jo shis vismaz teemee uz kausanos,ne vartishanos.bet prieks,ka krievs arii izjuta paaris labus sitienus...
Tu laikam jauc Habibu ar Benu Askrenu, kurš izņemot Kā cīnīties neko neprot, Habibs parasti pirmos divus raundus nomoka pretiniekus trešajā parasti viņš jau sāk kauties un tad uz beigām viņš atkal dara to kas viņam labāk padodas, bet viņa cīņas vismaz nav garlaicīgas
, 2019-09-08 07:41, pirms 5 gadiem
kuklitis rakstīja: Tiešām tik cilvēciski žēl Dastina, lieliska brīnišķīga boksera kas izrubīja visus bijušos čempionus un gatavojās savas dzīves lielākajai kaujai ... Bet kā lai tai iespējams sagatavoties ja nolīgsti labākos kas mēdz atdarināt Habibu bet viņi labi ja 60% ir spējīgi atadrināt reālā cīņā to ko dara Habibs ??? Jā, vienreiz izdevās Dastinam patiešām labi trāpīt un pusnokdaunā Habibu nolikt, bet viņš uz pieredzīti 3-4 sekundēs uz atpakļu paskaraidīja un atguvās untas arī bija viss ... Nolika pie zemes neskaitāmas reizes un izsūca visu enerģiju no Dastina ! Vēl kas bija palicis viņam iekšās tad visu spēku izlika lai giljotīnā nožņaugtu Habibu kur tas patiesi retās kļūdas dēļ savā karjerā ielīda un kas patiesi bija bīstami ... Bet dēļ savas pieredzes un ķermeņa kustībām un Dastina pēdējiem pulvera pilieniem izlīda tomēr no giljotīnas un tad jau bij skaidrs ka te vairs Habibs savu upuri no skavām neatlaidīs ..
Pat Makgregors parterā izskatījās labāks! Kkas tur nebija ok,Felders parādīja ko var paveikt parterā strādājot ar elkoņiem no apakšas,ne reizi porjē nelietoja ne celi ne elkoni,Masvidals taču ir no viņa komandas,redz kā apstādināja Askrenu! Vispār neredzēju reālu cīņas plānu darbībā nebija distances ar lovkikiem,pat negāja virsū,vienīgo reizi kad saņēmās dagestānis uzreiz ierija. Tagad kārta Fergusonam,to diez vai var nopirkt vai nobiedēt! Viņš pieliks punktu,bet gan jau Habibs atkal paņems kādu Holoveju,lai bez problēmām dabūtu 30-0
, 2019-09-08 09:33, pirms 5 gadiem
Uz jautājumu,vai apgalvojumu, “Kas,ko tādu vispār skatās?”
Ja tevi,tas neintresē,vai arī esi cirvis,kurš no tā neko nesaprot, tad priekškam vajag to izrādīt...skaties #11 vikus,tur vairāk ir ko redzēt!
Par cīņu kopumā,var teikt ka iznākums bija paredzams jau pirms pašas cīņas, vienīgā atšķirība,ka šoreiz bija pacelts,kautkāds liels un nepamatots haips! Jabkurā gadījumā,respekts Dastinam,džeks darīja ko varēja un atdeva savu sirdi!
P.s ar Fergusonu notiks tieši tas pats!
, 2019-09-08 10:16, pirms 5 gadiem
Biju no Dastina gaidījis nedaudz vairāk, tieši ground game ziņā, bet iznākums paredzams.

Es domāju, ka Fergusonam ir visas iespējas sagādāt Habibam pirmo zaudējumu, čalis eksplozīvs, izcils cardio, neparadzems, labi tur sitienus un submision pret Lee pierādīja, ka parterā ir bīstams.
, 2019-09-08 10:17, pirms 5 gadiem
ballbreaker rakstīja: Kas ko tādu vispār skatās...sviests ne sports....
Un kas ir futbols Latvijas izlases izpildījumā? Margarīns?
, 2019-09-08 10:52, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Ja godīgi tad porjē padošanās man izskatījās stipri aizdomīga! Šie čaļi kapitāli zin ka nedrīkst atdot muguru,kā jāstrādā guardā,kā no tā jāuzbrūk un kā jābloķē žņaugšana. Domāju ka tur bija kkāda netīra vienošanās ar lielu naudu un draudiem.
@#/_€ tam impim tak ir melnā džiu josta,viņiem parters otrà māja!!
Gaidīju šo komentu...un pilnībā piekrītu, kaut kas tur nebija tīrs!
, 2019-09-08 11:09, pirms 5 gadiem
Garlaicīgs teātris. Tiem kas uztver so 'sportu' nopietni ir ar steigu jāmeklē galvas dakteris.
, 2019-09-08 11:57, pirms 5 gadiem
ArisLG rakstīja: Garlaicīgs teātris. Tiem kas uztver so 'sportu' nopietni ir ar steigu jāmeklē galvas dakteris.
Puikiņ, tas ir augstākā līmeņa cīņas sports. Ja to vēl neesi sapratis, tad galvas dakteris ir nākamais, ar ko jārunā.
, 2019-09-08 11:57, pirms 5 gadiem
Tomēr palika jautājumi par Dastina gatavību cīnīties parterī. To apjukumu parterī nav ieapējams notēlot. :- Tik nespējīgam "pie zemes" nav ko darīt pret šo, no zīdaiņa vecuma kaujas sambo "katorgā" augušam kalnietim...! Vienīgi ja nu ļoooti paveicas ar Laimīgu Sitienu!
, 2019-09-08 12:43, pirms 5 gadiem
Tikai pilnīgi atmari skatās šo su.du, tas nav sports bet atsaldēto cilvēku smadzeņu dauzisana
, 2019-09-08 12:51, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Domāju ka tur bija kkāda netīra vienošanās ar lielu naudu un draudiem.
@#/_€ tam impim tak ir melnā džiu josta,viņiem parters otrà māja!!
Tas ir pi*dec ta uzrakstit! (tas par vienoshanos un draudiem)
, 2019-09-08 12:53, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Ja godīgi tad porjē padošanās man izskatījās stipri aizdomīga! Šie čaļi kapitāli zin ka nedrīkst atdot muguru,kā jāstrādā guardā,kā no tā jāuzbrūk un kā jābloķē žņaugšana. Domāju ka tur bija kkāda netīra vienošanās ar lielu naudu un draudiem.
@#/_€ tam impim tak ir melnā džiu josta,viņiem parters otrà māja!!
Tu esi dārzenis? Kāds vēl tur aizdomīgi...Aizej uz kādu mma treniņu un sapratīsi, cik večiem stiprs ir satvēriens, un cik maz vajag, lai atslēgtu.
, 2019-09-08 13:30, pirms 5 gadiem
figuldss rakstīja: Tu esi dārzenis? Kāds vēl tur aizdomīgi...Aizej uz kādu mma treniņu un sapratīsi, cik večiem stiprs ir satvēriens, un cik maz vajag, lai atslēgtu.
Tu puišel filtrē savu netīro tvertni!
Turklāt šad tad pacīnos. Neviens nestrīdas ar tevi ka var nožņaugt,ja tiek pie kakla es esmu sašutis par to cik viegli porjē to atdeva. Aizstāvoties atlika bloķēt vienu roku un nekad nenožņaugtu! Vēlreiz atkārtoju - porjē ir MELNĀ,Karl!!! MELNĀ džiu džitsu josta! Viņš par šo lietu zin 100× labāk. Porjē padevās speciāli jo iepriekšējās cīņās tas bija cits cilvēks
, 2019-09-08 13:38, pirms 5 gadiem
nu nez nez, par specialu padosanos , prak skalji vardi.
varbut nebija sagatavojies vienkarsi.
otrkart, tad ir habibs, ne velti vinam 28-0 ne pa velti.
, 2019-09-08 13:38, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tu puišel filtrē savu netīro tvertni!
Turklāt šad tad pacīnos. Neviens nestrīdas ar tevi ka var nožņaugt,ja tiek pie kakla es esmu sašutis par to cik viegli porjē to atdeva. Aizstāvoties atlika bloķēt vienu roku un nekad nenožņaugtu! Vēlreiz atkārtoju - porjē ir MELNĀ,Karl!!! MELNĀ džiu džitsu josta! Viņš par šo lietu zin 100× labāk. Porjē padevās speciāli jo iepriekšējās cīņās tas bija cits cilvēks
Vienīgais ar ko tu vari cīnīties ar savs resnais vēders un impotence, bomār.
Kur šad tad tu pacīnies? Veikalā pa alkohola atlaidēm?

Nu ko tu piemini to jostu? Khabibs Dos Anjosu arī par amatieri pataisīja, bet viņam melnā josta. Kāda tam nozīme, dalbajob?
, 2019-09-08 14:24, pirms 5 gadiem
Par kādu speciālu uzvaras atdošanu te iet runa? Arēnā +37 grādi pēc celsija, Dastins apmēram 50 sekundes mēģināja izpildīt guillotine choke, tādejādi "nodedzinot rokas", vnk spēka pietrūka un uzrāvās uz pretuzbrukumu.
P.s. "Galička" personīgajā ierakstā, mūsdienās neko nenozīmē, tas par Dastina BJJ jostu.
, 2019-09-08 14:41, pirms 5 gadiem
figuldss rakstīja: Vienīgais ar ko tu vari cīnīties ar savs resnais vēders un impotence, bomār.
Kur šad tad tu pacīnies? Veikalā pa alkohola atlaidēm?

Nu ko tu piemini to jostu? Khabibs Dos Anjosu arī par amatieri pataisīja, bet viņam melnā josta. Kāda tam nozīme, dalbajob?
Tāda nozīme pidrilēn ka vienīgā josta ar ko vari palielīties maksāja 5,38 eiro
, 2019-09-08 15:03, pirms 5 gadiem
Kā var padoties speciāli!? It īpaši cīņas sportā un tas ir Dustins kuram deva iespēju izpildīt savu sapni - kļūt par čempionu! Khabibs uzvar ne tikai tāpēc ka viņš ir izcils cīkstonis, bet viņš nāk no pavisam cita cīņas stil# kā pārējie amerikāņi, brazīļi. Viņiem bāze ir viena. Khabibam bāze ir Sambo stila. Visas turēšanas un tamlīdzīgi, kāpēc viņš dominē pār citiem ir tas ka citi pat nezin kā ir trenēties pēc Sambo. Manās acīs Vieglāk ir apgūt boksu un kikboksu kā sambo vai džudo. To arī Khabibs apgūst lai būtu konkurētspējīgs arī stāvot, vismaz tik lai netiktu nokautēts...

Poirier visu cīņu bija jātiek ar dubultu svaru. Tas ka Khabibs ir aizmugurē- tā jau uzvara. Ja tev 15-25 minūtes ir jānotur savs un pretinieka svars un jāizvairās no sišanas tajā pašā laikā, tad ātri vien tavs cardio būs izpumpēts. Konors nevarēja rokas pacelt pēc trešā raunda, Dustins arī. Viņš jau arī labi pateica, ne jau Khabibs ir tik fiziski pārāks par citiem, bet viņš apspēlē ar tehniku un liek cīkstēties ar dubultu svaru un tas Poiriers sāpju paņēmiens pēc Khabiba sacītā nebija kritisks, bet labi izpildīts, bet ne tāds no kura nevarēja tikt vaļā. Nākamais rindā ir Fergusons.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.