Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

"UFC 250" sagādā divus lieliskus nokautus, čempione aizstāv titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"UFC 250" sagādā divus lieliskus nokautus, čempione aizstāv titulu
Šons O`Melijs nokautē Ediju Vainlendu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lasvegasā aizvadīts UFC cīņu šovs "UFC 250", kurā lielas uzvaras izcīnīja vieglākā svara cīkstoņi Koudijs Garbrants, Eldžemeins Sterlings un Šons O`Melijs, bet savu pusvieglā svara titulu pirmoreiz aizstāvēja brazīliete Amanda Nuniša (20-4), kas bez ierunām sakāva Felišu Spenseru (8-2).

32 gadus vecajai Amandai Nunišai titulcīņa pret kanādieti Felišu Spenseru izvērtās teju par treniņa sparingu - tieši tik liela bija atšķirība abu cīkstoņu sniegumā. Čempione bija pārāka visos cīņas elementos un pamatīgi sadaudzīja savu pretinieci, taču Spensera nodemonstrēja apbrīnojamu izturību, negrasoties padoties un izturot visu Nunišas uzbrukumu gūzmu.

Vistuvāk priekšlaicīgai uzvarai brazīliete bija ceturtā raunda beigās, kad nosūtīja kanādieti nokdaunā un ieguva tvērienā Spenseras kaklu. Kanādieti gan izglāba raunda beigu sirēna, bet piektajā raundā Nuniša droši noveda cīņu līdz pārliecinošai uzvarai ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem.

"UFC 250" otrajā galvenajā cīņā [co-main event] spilgtā manierē punktu trīs zaudējumu sērijai lika bijušais UFC vieglākā svara čempions Koudijs Garbrants (12-3), kurš ar izcilu nokautu otrā raunda pēdējā sekundē pieveica brazīliešu veterānu Rafaelu Asunsao (27-8). Amerikāņu cīkstonis parādīja teicamu tehniku, pārspējot pretinieku gan ātrumā, gan uzbrukumu dažādošanā.

Garbrants ar zemajiem spērieniem pamatīgi apskādēja Asunsao kāju, bet otrajā raundā tika arī pie pirmā nokdauna. Amerikānis, kurš iepriekšējās trīs cīņās piedzīvoja zaudējumus ar nokautu, iesaistoties atklātās sitienu apmaiņās, šoreiz bija krietni pacietīgāks un nosvērtāks, kas atnesa viņam uzvaru - otrā raunda pēdējās sekundēs, piespiedies ar muguru pie būra, Garbrants izvairījās no Asunsao sitiena, bet pēc tam atbildēja ar nevainojamu labo āķi, kas brazīlieti nosūtīja tīrā nokautā.

Koudijam Garbrantam šī bija pirmā uzvara kopš 2016. gada 30. decembra, kad amerikānis sakāva leģendāro tautieti Dominiku Kruzu un izcīnīja UFC vieglākā svara čempiontitulu. "Jūtos lieliski. Šis ir bijis varens ceļojums. 25 gadu vecumā ar bilanci 11-0 biju virsotnē, bet tam sekoja trīs neveiksmju sērija. Atguvu savu motivāciju un dzinuli atkal būt labākajam pasaulē,'' atzina Garbrants.

Spēcīgu pieteikumu uz pirmo titulcīņu karjerā izdarīja jamaikietis Eldžemeins Sterlings (19-3), kurš jau cīņas pirmo divu minūšu ietvaros tika galā ar amerikāņa Korija Sendheigena (12-2) pretestību. Sterlingam izdevās ātri pārvest cīņu parterā un tikt klāt pretinieka mugurai, saņemot žnaugšanas tvērienā Sendheigena kaklu. Pēc aizvadītām 1:28 minūtēm ringa tiesnesim cīņu nācās apturēt, jo Sendheigens ar tapout ziņoja par padošanos.

30 gadus vecais Sterlings tādējādi pagarināja savu uzvaru sēriju līdz pieciem panākumiem pēc kārtas. UFC prezidents Deina Vaits iepriekš solīja, ka tieši Sterlinga un Sendheigena cīņas uzvarētājs būs nākamais rindā uz cīņu par vieglākā svara titulu, ko izcīnīs Žuzē Aldo un Pjotrs Jans. Sterlings pēc savas uzvaras vērsās tieši pie krievu cīkstoņa: "Šī bija lielākā cīņa manā dzīvē. Pjotr Jan, labāk uzvari savu nākamo cīņu, es nāku pēc tevis!"

Vieglākā svara divīzijas uzlecošās zvaigznes statusu atkal apliecināja 25 gadus vecais Šons O`Melijs (12-0) - talantīgais amerikānis pirms šonakt gaidāmās cīņas pret Ediju Vainlendu (24-14-1) solīja, ka uzvarēs ar lielisku nokautu, un savu solījumu piepildīja. O`Melijs izslēdza gaismas pretiniekam, trāpot lielisku taisno sitienu ar labo roku. "Es tiešām ticu, ka stājā cīnos vislabāk visā MMA sportā," pēc cīņas atzina O`Melijs.

Starp pārējām cīņām jāatzīmē arī pusvidējā svara cīkstoņa Nīla Magnija (23-7) uzvara ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pār Entoniju Roko Martinu (17-6). Alekss Kaseress (16-12) sagādāja pirmo zaudējumu karjerā jaunākajam cīkstonim UFC, 20 gadus vecajam Čeisam Hūperam (9-1). Divu vidējā svara cīkstoņu duelī uzvaru ar tehnisko nokautu pirmajā raundā izcīnīja Īens Heinišs (14-3), kurš pārtrauca divu neveiksmju sēriju, pieveicot Džeraldu Meršertu (31-13).

"UFC 250" rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
12.Amanda NunesFelicia SpencerDecision (unanimous)5 (5:00)
11.Cody GarbrandtRaphael AssuncaoKO (punch)2 (4:59)
10.Aljamain SterlingCory SandhagenSubmission (rear-naked choke)1 (1:28)
9.Neil MagnyAnthony Rocco MartinDecision (unanimouos)3 (5:00)
8.Sean O’MalleyEddie WinelandKO (punch)1 (1:54)
7.Alex CaceresChase HooperDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Ian HeinischGerald MeerschaertTKO (punches)1 (1:14)
5.Cody StamannBrian KelleherDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Maki PitoloCharles ByrdTKO (punches)2 (1:10)
3.Alex PerezJussier FormigaTKO (leg kick)1 (4:06)
2.Devin ClarkAlonzo MenifieldDecision (unanimous)3 (5:00)
1.Herbert BurnsEvan DunhamSubmission (rear-naked choke)1 (1:20)

     [+] [-]

, 2020-06-07 08:22, pirms 4 gadiem
Ja es nezinātu,ka tā bija pēdējā sekunde,tad es domātu,ka Koudija K.O bija skaņas specefekts