Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Itālietim Vetori lielākā uzvara karjerā, UFC šķiras no veterāna Romero

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Itālietim Vetori lielākā uzvara karjerā, UFC šķiras no veterāna Romero
Marvins Vetori. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lielāko uzvaru līdzšinējā karjerā izcīnījis itāliešu vidējā svara cīkstonis Marvins Vetori (16-4-1), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakaujot zviedru Džeku Hermansonu (21-6).

27 gadus vecais Vetori tādējādi pagarinājis savu uzvaru sēriju līdz četrām. Šogad Itālijas cīkstonim tā bija otrā cīņa - jūnija vidū Vetori ar žņaugšanas paņēmienu pirmajā raundā pieveica Karlu Robersonu. Pirms aizvadītās nakts dueļa Vetori ieņēma 13. vietu UFC vidējā svara divīzijas reitingā, kamēr Hermansons bija ceturtais.

Negaidītā uzvara ļāvusi Vetori ielauzties svara kategorijas pašā elitē, un itālietis pēc cīņas izaicināja brazīlieti Paulo Kostu, kurš šoruden piedzīvoja sakāvi cīņā par UFC vidējā svara titulu pret čempionu Izraelu Adesanju. Jāatzīmē, ka pirms divarpus gadiem notikušajā cīņā Vetori piekāpās Adesanjam tikai ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. Pašreizējam UFC vidējā svara čempionam tā bija tikai otrā cīņa UFC, savukārt Vetori aiz muguras bija jau četras.

Duelī ar Hermansonu itāliešu cīkstoņa lielākais pārsvars bija stājā. Vetori arsenālā bija ātrākas kombinācijas un lielāks spēks, kas ļāva iegūt iniciatīvu, un pirmajā raundā pēc teicamas kombinācijas Hermansons tika nosūtīts nokdaunā. Pretiniekam nonākot zemē, Vetori gan centās saņemt tvērienā pretinieka kaklu, nevis turpināt ar sitieniem, un šāds itālieša lēmums Hermansonam nāca par labu - zviedrs varēja nedaudz atgūties un izturēt līdz raunda beigām.

Turpinājumā Hermansons biežāk centās pārvest cīņu parterā, taču Vetori teicami aizsargājās. Cīņai turpinoties stājā, arvien redzamāka kļuva atšķirība uzbrukumu spēkā - lai gan labi atbildēja arī Hermansons, Vetori to izturēja bez lielām grūtībām un pretiniekam nodarīja krietni lielāku skādi. Itālieša pārsvars auga ar katru raundu, Hermansonam izlaižot vairākus teicamus Vetori sitienus ar kreiso roku, bet Vetori nevairījās iesaistīties arī atklātākā tuvcīņā. Pēc pilniem pieciem aizvadītiem raundiem Itālijas cīkstonim tiesneši piešķīra uzvaru ar 49-46, 49-46 un 49-45.

Neskatoties uz to, ka izcīnīta lielākā uzvara karjerā, Vetori bija ļoti paškritisks par savu sniegumu: "Teikšu jums taisnību, nejūtos lieliski. Nejūtos tā, ka būtu padarījis labu darbu. Manuprāt, es varu daudz labāk, bet šis čalis ir sīksts. Bija nokdauns pirmajā raundā, un es domāju, ka piebeigšu viņu, bet viņš atguvās. Šodien kļuvu daudz stiprāks. Tā tik bija cīņa. Esmu ļoti priecīgs, ka uzvarēju."

32 gadus vecajam Hermansonam tas bija pirmais zaudējums šogad - jūlijā zviedrs pirmajā raundā ar sāpju paņēmienu pieveica Kelvinu Gastelumu. Jāatzīmē, ka Vetori bija trešais pretinieks, pret kuru Hermansons gatavojās 6. decembrī aizvadīt cīņu - ceļgala savainojuma dēļ no cīņas izkrita Darens Tils, bet Covid-19 infekcija liedza astoņstūrī kāpt sākotnējam Tila aizvietotājam Kevinam Holandam.

Šajā nedēļas nogalē UFC vidējā svara divīziju skāra arī citi jaunumi, tiesa, ne astoņstūrī notikuši - UFC pārtrauca sadarbību ar bijušo titula pretendentu, 43 veco kubieti Joelu Romero (13-5). Superatlētiskajam veterānam UFC līgumā bija atlikušas vēl trīs cīņas, taču līgums ar Romero ticis pārtraukts. Kubietis savulaik trīs reizes nesekmīgi centies iegūt UFC vidējā svara titulu, divreiz piekāpjoties Robertam Vitakeram, bet šā gada februārī - Izraelam Adesanjam.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

  +2 [+] [-]

, 2020-12-06 17:08, pirms 3 gadiem
Un ne vārda par baiso slam KO,tikai 13 UFC vēsturē.....mmmja

     [+] [-]

, 2020-12-06 20:55, pirms 3 gadiem
Itālietis 🤣 brazīlietis lol nopietni?

     [+] [-]

, 2020-12-11 19:17, pirms 3 gadiem
Portugālietis, rumānietis, ungārietis

Muļķu centrs rullē