Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Adesanja sakauj Vitakeru un kļūst par jauno čempionu

Andrejs Siliņš

Adesanja sakauj Vitakeru un kļūst par jauno čempionu
Izraels Adesanja. Foto: AFP / Scanpix

Uzlecošā UFS zvaigzne Jaunzēlandes cīkstonis Izraels Adesanja (18-0 MMA, 7-0 UFC) naktī uz svētdienu Melburnā cīņu šovā ''UFC 243'' ar nokautu otrajā raundā pieveica mājinieku un līdzšinējo čempionu vidējā svarā Robertu Vitakeru (20-5 MMA, 11-3 UFC).

Vairāk nekā 57 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē "Marvel" stadionā Austrālijas pilsētā Melburnā līdzšinējais čempions Vitakers tikās ar divīzijas pagaidu čempionu Izraelu Adesanju. Vitakeram tā bija pirmā cīņa astoņstūrī vairāk nekā gada laikā (kopš 2018. gada jūnija). Sākotnēji Vitakeram čempiontitulu bija paredzēts aizstāvēt februārī pret amerikāni Gastelumu (15-4), tomēr veselības problēmu dēļ čempions bija spiests no dueļa izstāties iepriekšējā naktī pirms cīņas.

Nigēriešu izcelsmes Jaunzēlandes sportists Adesanja UFC rindās debitēja tikai pagājušā gada februārī, taču uzvarējis visās cīņās un, ņemot vērā arī savu tēlu un harizmu, kļuvis par MMA lielāko zvaigzni šobrīd. Pirmā raunda sākumā Vitakers dažas reizes tika līdz Adesanjam, bet raunda otrajā pusē jau nigērietis pārņēma kontroli. Tikai 18 mēnešus pēc debijas UFC Adesanja neatstāja nekādas cerības čempionam Vitakeram, trīs ar pusi minūtes pirms otrā raunda beigām pēc vairākām kombinācijām nokautējot austrālieti un kļūstot par jauno čempionu.

"Viņš izdarīja visus sitienus, ko gaidīju. Mums viss bija izplānots no A līdz Z," pēc uzvaras teica Adesanja. "Tas ir nereāli. Cilvēki teica, ka man nepietiekot sitiena spēka, lai kādu nokautētu. Vitakers mani noķēra ar vienu labu sitienu, bet es atgriezos cīņā. Es to apēdu un atbildēju divkārši." Adesanja turpat pēc cīņas izaicināja Paulo Kostu, kurš sēdēja līdzās būrim.

"Noņemu cepuri Adesanjas priekšā. Viņš ir ļoti spēcīgs. Domāju, ka rādu labu sniegumu, bet tad mani noķēra... Šodien neuzvarēju, bet es nekur nepazudīšu," pēc cīņas solīja Vitakers.

Otrajā galvenajā cīņā Dens Hukers vieglā svara cīņā ar tiesnešu lēmumu pieveica Elu Aikvintu.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-06 12:00, pirms 5 gadiem
Austrālijas galvaspilsēta ir Kanbera, nevis Melburna.

     [+] [-]

, 2019-10-06 12:09, pirms 5 gadiem
Hz,kas bija iespaidīgāks.Stylebendera dominējošā cīņa,vai viņa walk out

     [+] [-]

, 2019-10-06 13:10, pirms 5 gadiem
Autor, lūdzu, pirms publicē,pārbaudi ko esi uzrakstījis.

Stājā Izraels ir labākais savā svara divīzijā, bet gribētos redzēt viņu pret Souzu un Romero.

     [+] [-]

, 2019-10-06 21:53, pirms 5 gadiem
Uzlecošā UFS zvaigzne

p.s. Ko tas video te dara vispār..?

     [+] [-]

, 2019-10-09 13:15, pirms 5 gadiem
nu īstenībā vienos vartos visa cīņa bija ta jau arī likā kaut paskatoties uz auguma, reach starpību.
nav tas whitakers tik labs lai tas buu mazsvarīgi