Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Drāma turpinās: Holovejs neiekļaujas svarā, Habibam kā pretinieku atrod Aikvintu

Drāma turpinās: Holovejs neiekļaujas svarā, Habibam kā pretinieku atrod Aikvintu
Habibs Nurmagomedovs un Makss Holovejs
Foto: AP/Scanpix

Notikumu virpulis ap rītvakar gaidāmo cīņu šovu ''UFC 223'' uzņem jaunus apgriezienus. Kļuvis zināms, ka pieļaujamā svara rāmjos nav iekļāvies Makss Holovejs, kuram vakara galvenajā cīņā bija paredzēts ar Habibu Nurmagomedovu cīnīties par vieglā svara čempiona jostu, līdz ar to pēc pamatīga haosa par viņa pretinieku nozīmēts Els Aikvinta, kurš gan nemaz nevarēs iegūt čempiona jostu, jo minimāli pārsniedza svara limitu.

UFC pusvieglā svara kategorijas čempions Makss Holovejs (19-3) piekrita cīņai pret Habibu Nurmagomedovu (25-0) nedēļu pirms cīņu šova ''UFC 223'' sākuma, aizvietojot traumēto Toniju Fergusonu (25-3). Tomēr šovu piemeklējis kārtējais starpgadījums, jo Holovejs nav spējis iekļauties pieļaujamajos 70,3 kilogramos vieglā svara kategorijā.

Holoveja pārstāvis atzinis, ka saskaņā ar cīkstoņa uztura speciālistu svara nomešana ritējusi gludi un ka liekos 0,2 kilogramus Makss varētu nomest pieļautajā laikā, tomēr Ņujorkas štata atlētu komisijas ārsti uzskatījuši, ka tas varētu nopietni kaitēt Holoveja veselībai. Līdz ar to Maksa vārds svītrots no cīņu saraksta.

Nurmagomedovs tikmēr pārliecinoši iekļāvās pieļaujamajos svara rāmjos, uzrādot 70,08 kilogramu svaru. Jāatzīmē, ka savulaik Habibs pats bijis līdzīgā situācijā, pirms cīņas nespējot nomest svaru. Dagestānim uz ātru roku tiek meklēts jauns pretinieks, un ietekmīgais MMA žurnālists Eriels Helvani ziņo, ka tas varētu būt bijušais UFC čempions Entonijs Petiss (20-7), kuram bija paredzēta cīņa pret Maiklu Kiesu (14-3). Tomēr, kā ziņots, Kiesa cieta Konora Makgregora sarīkotajā uzbrukumā UFC autobusam, kurā atradās sportisti.

Tomēr svara rāmjos nav spējis iekļauties arī Petiss. Amerikānim tika dotas divas stundas, lai lieko svaru zaudētu, taču tas nav noticis. Iespēju tikt pie cīņas pret Nurmagomedovu ļoti tīko arī UFC vieglā svara kategorijas pārstāvji Els Aikvinta (13-3-1) un Pols Felders (15-3), kuriem bija paredzēts savstarpējs duelis. Felders iekļāvās svara rāmjos un bija gatavs cīnīties, tomēr Ņujorkas štata atlētu komisijas pārstāvji nav ļāvuši Felderam stāties Holoveja vietā, jo Pols neesot iekļuvis UFC vieglā svara reitingos, ziņo ESPN apskatnieks Brets Okamoto.

Beigās tomēr nolemts, ka ar Habibu cīnīsies Aikvinta, kurš gan pavisam nedaudz pārsniedza atļautā svara ierobežojumu, līdz ar to oficiāli nemaz nevarēs pretendēt uz čempiona jostu. Ja Aikvinta tomēr uzvarēs šajā cīņā, viņam, visticamāk, balvā tiks iespēja cīnīties par titulu nākamajā cīņā.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/
ESPN


, 2018-04-06 19:07, pirms 6 gadiem
Petiss arī necīnīšoties ar Khabibu,jo nauda esot piedāvāta viņam smieklīgi maza.
, 2018-04-06 19:36, pirms 6 gadiem
nomest 0,2 kg?? respektivi 200grami? spej kaitet cilveka veselibai?? kas tas par bs?
, 2018-04-06 20:02, pirms 6 gadiem
ziecha16 rakstīja: nomest 0,2 kg?? respektivi 200grami? spej kaitet cilveka veselibai?? kas tas par bs?
Lieta jau ir tajā,ka Max meta svaru no 185 uz 155 nedēļas laikā.Tas nav normāli.UFC pašiem bija tas jāsaprot,ka nedēļas laikā tādu svaru ja ir iespējams nomest,tad labi nebeigsies..Tie knapie 0.2 beigās tevi aizsūtīs uz slimnīcu..Khabibs pats tak nesen tur bija metot nost pārāk ātri..Ringā tomēr vēl arī pēc tās mešanas ir jācīnās.
, 2018-04-06 20:11, pirms 6 gadiem
Obasralisj ...
, 2018-04-06 21:31, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Lieta jau ir tajā,ka Max meta svaru no 185 uz 155 nedēļas laikā.Tas nav normāli.UFC pašiem bija tas jāsaprot,ka nedēļas laikā tādu svaru ja ir iespējams nomest,tad labi nebeigsies..Tie knapie 0.2 beigās tevi aizsūtīs uz slimnīcu..Khabibs pats tak nesen tur bija metot nost pārāk ātri..Ringā tomēr vēl arī pēc tās mešanas ir jācīnās.
Tāpēc arī UFC beidzot vajadzētu pieņemties prātā un ņemt sportistu īsto svaru, ko liela daļa runā. Kāda jēga taisīt weigh-in iepriekšējā dienā, ka tas pats Holovejs moš iekļausies 155, bet cīņas dienā būs jau 170. Lai weigh-in taisa tajā pašā dienā, kad cīņa un visas problēmas būs atrisinātas, sportistiem nebūs jāriskē ar savu veselību un visi iekļausies svarā bez liekām problēmam, jo +- tas būs viņu īstais svars.
, 2018-04-06 23:10, pirms 6 gadiem
Ja Khabibam neatrod pretinieku, tad Konors joprojām paliek čempions.
, 2018-04-06 23:40, pirms 6 gadiem
blah rakstīja: Tāpēc arī UFC beidzot vajadzētu pieņemties prātā un ņemt sportistu īsto svaru, ko liela daļa runā. Kāda jēga taisīt weigh-in iepriekšējā dienā, ka tas pats Holovejs moš iekļausies 155, bet cīņas dienā būs jau 170. Lai weigh-in taisa tajā pašā dienā, kad cīņa un visas problēmas būs atrisinātas, sportistiem nebūs jāriskē ar savu veselību un visi iekļausies svarā bez liekām problēmam, jo +- tas būs viņu īstais svars.
Un ko darīt, ja neiekļaujas svarā? Paziņot visiem, kas nopirkuši biļetes, ka balle nenotiek? Tā vismaz ir iespēja atrast aizstājēju.

Kaut kurai Japānas organizācijai bija ideja ņemt kaut kādu sportista vidējo svaru pirms cīņas pēdējo mēnešu laikā, jo viņiem tur viens bija nomiris dzenoties nost. Iespējams, ka tas tad arī ir vienīgais risinājums.
, 2018-04-06 23:53, pirms 6 gadiem
Iaquinta apstiprināts par pretinieku. Svars pārsniedza nieka 0,2 paundus, kas nozīmē, ka uzvaras gadījumā viņš nemaz nedabūs jostu. Tīri dēļ naudas piekrita noteikti.
, 2018-04-07 00:05, pirms 6 gadiem
Kardināls rakstīja: Un ko darīt, ja neiekļaujas svarā? Paziņot visiem, kas nopirkuši biļetes, ka balle nenotiek? Tā vismaz ir iespēja atrast aizstājēju.

Kaut kurai Japānas organizācijai bija ideja ņemt kaut kādu sportista vidējo svaru pirms cīņas pēdējo mēnešu laikā, jo viņiem tur viens bija nomiris dzenoties nost. Iespējams, ka tas tad arī ir vienīgais risinājums.
Ja ņem īsto svaru, tad atrast aizstājēju nebūtu jābūt problēmai, ņemot vērā to, ka visi jau būs max 8lbs robežās ap noteikto svaru, nevis ka čaļi met pa 20+ lbs nedēļā, kas ir slimi, un nākamajā dienā pēc rehidrācijas jau atkal praktiski atpakaļ īstajā svarā. Kā jau minēju, pietiktu pat svēršanos pārcelt pirms cīņas tajā pašā dienā, jo nepietiktu laika rehidrēties, līdz ar to, lai iekļautos svarā, tev aptuveni tajā svara robežā jau ir jābūt pirms tam, bet nu arī vīdējo svaru ņemt un citas metodes, protams, derētu, jo kā pats minēji, ir bijuši arī letāli gadījumi.
, 2018-04-07 02:33, pirms 6 gadiem
Nevis "Khabibs" bet Habibs - gan arābiski, gan krieviski!
Habib arābiski nozīme - "iemīļotais" ("beloved")
Angļi nemak H burtu, tapēc aizvieto ar Kh
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.