Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Holovejs spiests izstāties no ''UFC 226'' šova dažas dienas pirms cīņas

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Holovejs spiests izstāties no ''UFC 226'' šova dažas dienas pirms cīņas
Makss Holovejs
Foto: AFP/Scanpix

Sestdien Lasvegasā tiks aizvadīts viens no potenciāli vērienīgākajiem cīņu šoviem organizācijas ''Ultimate Fighting Championship'' vēsturē - ''UFC 226''. Vakara otrajā galvenajā cīņā pusvieglā svara titulu bija paredzēts aizstāvēt Maksam Holovejam (19-3), tomēr čempions veselības problēmu dēļ spiests no cīņas atteikties.

Cīņu šova ''UFC 226'' galvenajā duelī skatītājus gaida saldais ēdiens, astoņstūrī aci pret aci tiekoties smagsvaru čempionam Stipem Miočičam (18-2) un pusssmagā svara čempionam Danielam Kormjē (20-1), kurš metis izaicinājumu pretiniekam un uzvaras gadījumā var kļūt par otro cīkstoni UFC vēsturē, kurš savā īpašumā turējis divu svara kategoriju čempiontitulus vienlaicīgi. Vienīgais, kurš līdz šim to ir paveicis, ir skandalozā MMA sporta ikona Konors Makgregors (21-3), kurš, atrodoties pusvieglā svara čempiona statusā, izcīnīja titulu arī vieglā svara divīzijā.

Vakara otrā galvenajā cīņā ļoti intriģējošs solījās būt Maksa Holoveja un vienas no organizācijas uzlecošajām zvaigznēm - ne reizi neuzveiktā Braiena Ortegas (14-0) duelis. Tomēr neilgi pirms cīņas pusvieglā svara divīzijas čempions Holovejs svītrots no cīņas dalībnieku saraksta.

''Maksa komanda un UFC darbinieki bija ievērojuši, ka jau kopš pagājušās nedēļas Makss īsti nebija savā ādā,'' paziņojumu izplatījis Holoveja menedžeris. Simptomi liecinājuši, ka Holovejs guvis smadzeņu satricinājumu. ''Šādi simptomi sāka parādīties jau pirms svara nomešanas sākšanas. Pirmdien nācās saukt ātro palīdzību, Makss slimnīcā pavadīja nakti, veica dažas pārbaudes un otrdien tika atbrīvots. Tomēr pazīmes joprojām nebija mainījušās,'' atklāj havajiešu cīkstoņa menedžeris Braiens Batlers.

Pats cīkstonis vēlējies turpināt gatavošanās procesu un aizvadīt cīņu pret Ortegu, tomēr tam pielicis punktu incidents treniņā. ''Maksa veselība nedaudz uzlabojās, tomēr nevarētu teikt, ka viņš bija pavisam vesels. Bet tad, pēc publiskajiem pirmscīņas treniņiem, Holovejs noģība, un viņam bija grūti atkal piecelties. Kad Makss atmodās, viņam sāka raustīties valoda un bija redzes traucējumi.'' Tagad Holovejs aizvests atpakaļ uz slimnīcu, kur cīkstonim tiks veiktas padziļinātas pārbaudes.

Jāatzīmē, ka Holovejs bijis spiests izstāties no pēdējiem trijiem cīņu šoviem, kuros amerikānim bija jāpiedalās. ''UFC 222'' šovā, kur Maksam bija jāizstāv čempiona josta pret Frenkiju Edgaru (21-6-1), havajietis mēnesi pirms cīņas izmežģīja potīti, savukārt šā gada aprīlī, nedēļu pirms ''UFC 223'' šova sākuma piekrītot aizvietot savainoto Toniju Fergusonu (25-3), Holovejs nespēja iekļauties pieļaujamā svara rāmjos.

Kā ziņo ESPN jaukto cīņas mākslu apskatnieks Eriels Helvani, Ortega pagaidām nevēloties cīnīties ar nevienu pēdējā brīža aizvietotāju, bet esot gatavs gaidīt nākamo iespēju cīnīties par titulu ar Holoveju. Tāpat Maksa veselības problēmu iemesls, visticamāk, neesot svara nomešana. Pats Holovejs gan pirms incidenta treniņos neslēpa, ka nākamo cīņu varētu aizvadīt jau svara kategoriju augstāk.

Izmantotie resursi:
ESPN