Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Bijusī UFC čempione Holma izcīna pārliecinošu uzvaru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bijusī UFC čempione Holma izcīna pārliecinošu uzvaru
Hollija Holma. Foto: AP/Scanpix

Jāsas salā Abu Dabī aizvadīts cīņu šovs "UFC on ESPN 16: Holm vs. Aldana'', kura galvenajā duelī dominēja bijusī UFC čempione Hollija Holma (14-5), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Ireni Aldanu (12-6).

38 gadus vecā Hollija Holma, kas 2015. gadā parūpējās par vienu no lielākajiem pārsteigumiem UFC vēsturē, gāžot no čempiones troņa organizācijas superzvaigzni Rondu Rauziju, pirmo reizi kopš toreiz izcīnītā panākuma spējusi izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas. Šā gada sākumā Holma pēc punktiem pārspēja Rakelu Peningtoni, bet tagad pieveica 32 gadus veco meksikāņu cīkstoni Ireni Aldanu.

"Tagad nāk daudz jaunu talantu. Viņi domā, ka šis ir viņu pakāpiens. Bet tā nebūšu es,'' pēc uzvaras pauda pieredzējusī amerikāniete, kas pirms pievēršanās jauktajām cīņu mākslām izcīnīja trīs čempiontitulus boksā. "Kad es pārnācu uz MMA, negribēju būt boksere MMA būrī. Es atnācu, lai būtu jaukto cīņu mākslu cīkstone. Tas ir prasījis laiku... Joprojām vēl esmu zaļa un vēl mācos. Vienkārši gribu salikt to visu kopā,'' atzina Holma.

Cīņā pret Aldanu Holma pierādīja, ka ir spēcīga visos MMA cīņas elementos. Bijusī UFC čempione kontrolēja cīņu jau no paša sākuma, ieturot distanci un pielietojot savas prasmes boksā un kikboksā - sitienu kombinācijas galvā un spērienus ķermenī. Kad cīkstones sagāja tuvcīņā, Holma veiksmīgi spēja pārvest cīņu parterā. Cīņā kopumā tas Holmai izdevās piecas reizes, kas ir labākais takedown rādītājs amerikānietes MMA karjerā.

Otrajā raundā Aldana izlaida spēcīgu Holmas sitienu ar kreiso roku, bet trešajā amerikāniete pretinieci pamatīgi apstrādāja parterā. Meksikāņu cīkstonei labākais moments radās ceturtajā raundā, kad precīzs sitiens lika asinīm sākt tecēt pa Holmas degunu, taču vairāk tādas epizodes amerikāniete nepieļāva. Piektā raunda izskaņā Holmai gandrīz izdevās cīņu pabeigt priekšlaicīgi, tomēr Aldana spiedienu izturēja.

"Man patīk skatīties, kā nākotne attīstās. Man apkārt ir lieliska komanda, kas domā par tām lietām, kamēr es varu vienkārši trenēties,'' taujāta par turpmākajiem plāniem atbildēja Holma. Uzvaru aizvadītajā cīņu naktī svinēja arī cita bijusī UFC čempione - holandiete Džermeina De Randemī (10-4), kas trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzveica Džulianu Penju (9-4).

Tāpat jāatzīmē, ka Jāsas salā savu pirmo uzvaru kopš 2015. gada izcīnīja bijušais UFC pusvidējā svara divīzijas titula pretendents, pieredzējušais Karloss Kondits (31-13). 36 gadus vecais amerikānis ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Kortu Makgī (19-10). Kondits līdz ar to lika punktu piecu zaudējumu sērijai. Pirms cīņas amerikānis pauda pārliecību, ka viņa labākie laiki vēl neesot aiz muguras. Savulaik Kondits apliecinājis sevi kā viens no aizraujošākajiem UFC cīkstoņiem un savas karjeras laikā pieveicis tādus vīrus kā Niks Diazs, Rorijs Makdonalds un Dens Hārdijs.

"UFC on ESPN 16: Holm vs. Aldana'' rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
11.Holly HolmIrene AldanaDecision (unanimous)5 (5:00)
10.Carlos FelipeYorgan De CastroDecision (unanimous)3 (5:00)
9.Germaine De RandamieJulianna PenaTechnical submission (guillotine choke)3 (3:25)
8.Kyler PhilipsCameron ElseTKO (elbows)2 (0:44)
7.Dusko TodorovicDequan TownsendTKO (punches)2 (3:15)
6.Carlos ConditCourt McGeeDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Charles JourdainJoshua CulibaoDraw (split)3 (5:00)
4.Nassourdine ImavovJordan WilliamsDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Konklak SuphisaraJinh Yu FreyDecision (unanimous)3 (5:00)
2.Casey KenneyHeili AlatengDecision (unanimous)3 (5:00)
1.Luigi VendraminiJessin AyariTKO (head kick and punches)1 (1:12)

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...