Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Ortega uzveic Edgaru un tuvojas titulcīņai, Džustino nosargā UFC jostu

Ortega uzveic Edgaru un tuvojas titulcīņai, Džustino nosargā UFC jostu
Foto: AFP/Scanpix

Lasvegasā šonakt aizvadīts cīņu šovs ''UFC 222''. Vakara galvenajā cīņā savu titulu veiksmīgi aizsargāja Krisa ''Kiborgs'' Džustino (20-1), pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveicot UFC debitanti Janu Kunitskaju (10-4), savukārt Braiens Ortega (14-0) kļuva par pirmo cīkstoni, kuram izdevies priekšlaicīgi pabeigt cīņu pret Frenkiju Edgaru (21-6-1).

Jāatzīmē, ka ''UFC 222'' šovs tapšanas gaitā piedzīvoja lielas izmaiņas. Proti, sākotnēji par vakara galveno notikumu bija jākļūst pusvieglā svara čempiona Maksa Holoveja (19-3) un jau pieminētā Edgara divkaujai, tomēr Holovejs gatavošanās laikā iedzīvojās savainojumā, kas liedza cīņai notikt. Interesanti, ka šis duelis izjuka jau otro reizi - abiem bija paredzēts cīnīties šovā ''UFC 218'', taču toreiz iespēju izjauca Frenkija trauma. Lai šovs nepaliktu tukšā, pret Edgaru piekrita cīnīties perspektīvais Braiens Ortega, savukārt par titula aizstāvības cīņu vienojās Kristiana Džustino un Jana Kunitskaja.

Čempione apliecina favorītes statusu un neatstāj vietu intrigām

Sieviešu pusvieglā svara kategorijas čempione, brazīliete Kristiana Džustino, plašāk pazīstama ar iesauku Kiborgs, trīs nedēļas pirms cīņu šova norises piekrita aizvadīt cīņu pret organizācijas ''Invicta FC'' vieglākā svara čempioni Janu Kunitskaju. Krievijas sportistei nācās pakāpties vienu svara kategoriju augstāk, turklāt šī bija cīkstones debija UFC rindās.

Cīņu aktīvāk sāka čempione, uzreiz nodemonstrējot savu pārākumu stājā, trāpot Kunitskajai ar labo āķi. Krieviete centās pārvest cīņu parterā, kas arī izdevās, tiesa, ne uz ilgu laiku. Džustino piespieda pretinieci pie žoga, spēcīgi trāpot pretiniecei ar ceļgalu. Precīzs sitiens ar labo roku apdullināja Janu, un brazīlietei atlika pabeigt iesākto. Džustino to arī darīja, izdarot sitienus pa zemē guļošo Kunitskaju, tiesnesim apturot cīņu pēc nepilnām trīsarpus minūtēm.

Lieliskais Ortega joprojām nepārspēts

Čempiona Holoveja prombūtnē cīņu pret pieredzējušo Frenkiju Edgaru uzņēmās aizvadīt 27 gadus vecais Braiens Ortega. Amerikānis līdz šim aizvadītajās 13 cīņās zaudējuma rūgtumu vēl nebija izjutis, turklāt visās zem UFC karoga aizvadītajās divkaujās spējis cīņu noslēgt priekšlaicīgi. Deviņus gadus vecākais Edgars savas ilgās MMA karjeras laikā piedzīvojis piecus zaudējumus, tomēr katru reizi aizvadot cīņu līdz galam.

Ortegam gan tas neizrādījās nepārvarams šķērslis. Dueļa sākumā ar lielu sparu uz priekšu devās Edgars, tomēr Ortega precīzi strādāja aizsardzībā, kā arī atbildēja ar taisnajiem sitieniem. Frenkijs centās saraustīt pretinieka aizsardzību ar kombinācijām, tomēr Ortega nestrēba karstu, gaidot iespēju izdarīt spēcīgu un precīzu sitienu. Pirmā raunda beigās Braiens spēcīgi trāpīja pretiniekam ar elkoni. Apdullinātais Edgars nespēja ieņemt aizsardzības pozīciju, kad Ortega izpildīja ļoti spēcīgu labo āķi pa Edgara žokli, noliekot pretinieku uz astoņstūra grīdas.

Iespaidīgais nokauts ļāva Braienam izcīnīt sesto priekšlaicīgo uzvaru pēc kārtas, kas ir labākais rādītājs šobrīd visā UFC organizācijā.

UFC 222, galvenās cīņas (main card)

#UzvarētājsZaudētājsSvara kategorijaRaundsMetode
1.Cris CyborgYana KunitskayaFeatherweight (W)1. (3:25)TKO
2.Brian OrtegaFrankie EdgarFeatherweight1 (4:44)KO (uppercut)
3.Sean O`MalleyAndre SoukhamthathBantamweight3 (5:00)Decision (unanimous)
4.Andrei ArlovskiStefan StruveHeavyweight3 (5:00)Decision (unanimous)
5.Ketlen VieiraCat ZinganoBantamweight (W)3 (5:00)Decision (split)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com


, 2018-03-04 20:23, pirms 6 gadiem
Krisa

Spotacentrs uzdevumu augstumos
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.