Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Liela nakts UFC: Diazs un Masvidals tiksies slikto puišu divkaujā

Liela nakts UFC: Diazs un Masvidals tiksies slikto puišu divkaujā
Horhe Masvidals un Neits Diazs aci pret aci. Vidū - Dveins Džonsons ar BMF jostu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šonakt ''Madison Square Garden'' arēnā vienā no visu laiku vērienīgākajiem UFC cīņu šoviem par speciāli izveidoto BMF [baddest motherf*cker] jostu cīnīsies UFC zvaigznes - pusvidējā svara cīkstoņi Neits Diazs (20-11) un Horhe Masvidals (34-13).

Čempiona josta par 50 tūkstošiem

Īstenā gangsteru duelī Diazs un Masvidals cīnīsies par speciāli šim šovam izveidoto ''baddest motherf*cker'' jostu - runājot latviski un pieklājīgi, sliktā puiša titulu. Papildus efektu tam piedod arī fakts, ka “UFC 244” galvenās cīņas uzvarētājam speciāli izveidoto jostu astoņstūrī pasniegs aktieris un WWE zvaigzne Dveins ''The Rock'' Džonsons, kurš iepriekš atsaucās uz Masvidala aicinājumu. Josta izgatavota par 50 tūkstošiem ASV dolāru, uz tās arī ticis iestrādāts skaitlis 500, kas apzīmē 500. cīņu šovu, ko sarīkojusi UFC. Tāpat zināms, ka ''Madison Square Garden'' notiekošo ''UFC 244'' apmeklēs arī ASV prezidents Donalds Tramps.

''Godīgi sakot, man vienalga par to jostu. Galu galā, es pats to radīju,'' mediju dienas sarunā izteicās Diazs, kurš ierosināja par šādu titulu cīnīties viņam un Masvidalam. ''Tā vienkārši tika pielikta klāt cīņai. Visu šo laiku šī BMF josta bijusi kā pilnvarojums tiem, kas domā, ka ir priekšā pārējiem šai spēlē. Es tāpat zinu, ka vienmēr esmu bijis priekšā jebkurā gadījumā. Tāpēc nekad neesmu dzinies pakaļ jostai.''

''Visu savu karjeru nekad neesmu dzinies pēc jostas, bet gan pēc cīņas, pēc uzvaras. Laikā, kad es tikai sāku [cīnīties], vienmēr čempons bija Bīdžejs Pens - pret viņu man bija liela cieņa, es uzaugu, viņu skatoties. Tāpēc nekad nedzinos viņam pakaļ. Es tikai cīnījos un parādīju visiem, ka esmu labākais cīkstonis. Nekad neskrēju pēc jostas kā visi pārējie,'' savu filozofiju izklāstīja Diazs. 34 gadus vecais amerikānis cīņu apritē pēc trīs gadu pauzes atgriezās šā gada augusta vidū, pārliecinoši pieveicot Entoniju Petisu (22-9).

Rietumkrasta gangsteris pret Maiami ielu cīkstoni

Pēc tās uzvaras Diazs intervijā meta izaicinājumu Masvidalam, sakot, ka ''šai spēlē ir palikuši tikai divi gangsteri - es un viņš. Zinu, ka Horhe ir gangsteris, bet viņš nav nekāds rietumkrasta gangsteris". Neits nāk no Kalifornijas pilsētas Stoktonas, kas ir zināma ar augsto noziedzības un narkotiku tirdzniecības līmeni, savukārt viņa vienaudzis Masvidals savas kajeras pirmsākumos gājis sūro ielu cīkstoņa ceļu, cīnoties leģendārā Kimbo Slaisa pagalmā Maiami.

Gatavojoties cīņai, Diaza un Masvidala starpā allaž valdījusi savstarpēja cieņa. "Ja es būtu cīņu sporta fans, tad es gribētu redzēt vai nu Masvidala un manu cīņu, vai Masvidalu pret manu brāli [Neita vecākais brālis Niks Diazs, kurš šobrīd beidzis karjeru] - jo visi pārējie ir vārguļi,'' teica Diazs.

Neits vairs negrasās nolaist savu latiņu zemāk arī turpmāk: ''Ar švakuļiem vairs necīnīšos. Vairs ne. Jebkuram, kurš ar mani cīnīsies, tas būs tāpat kā šoreiz. Uzvari, zaudē, ar jostu vai bez - katra cīņa būs pati trakākā [Diazs lieto vārdu ''baddest'']. Viņiem [pārējiem] kaut kas jāizdara, lai piesaistītu mūsu [Diaza un Masvidala] uzmanību. Gribi cīnīties? Labāk, lai mēs to sadzirdam un ieraugām.''

Līdzīgā noskaņojumā par savu cīņu bija arī Masvidals. ''Esmu šeit, lai darītu pretiniekam sāpes katru sekundi, katru minūti, katru raundu. Ja viņš [Diazs] pārdzīvos to, ko esmu viņam sagatavojis, tad cepuri nost. Bet manī iekšā ir suns. Un, kad tas nogurst, tad sāk kost. Neatkāpjos ne no viena.”

Masvidals profesionālajā MMA jau ir ļoti ilgi – kā nekā, viņa profesionāļa cīņu bilancē ierakstītas jau 47 cīņas, tomēr līdz slavas virsotnei kubiešu izcelsmes amerikānis aizsniedzies vien šogad. Vispirms Masvidals martā Liverpūlē notikušajā cīņu šovā ar lielisku nokautu otrajā raundā sakāva mājinieku Darenu Tilu (17-2-1), taču šovasar “UFC 239” ietvaros uzstādīja sevis jau tā augstu uzlikto latiņu vēl augstāk un piecās sekundēs iznīcināja Benu Askrenu (19-2) pēc eksplozīva spēriena ar ceļgalu. Tas kļuva par ātrāko nokautu UFC vēsturē, un Masvidals pelnīti kļuva par vienu no lielākajām organizācijas zvaigznēm.

“UFC 244” atklātos treniņus Masvidals aizvadīja ar stilu, aicinot fanus sarīkot nelielu sparingu savā starpā. ''Jums tas patika?" mediju pārstāvjiem pēc tam vaicāja Masvidals. ''Zinu, ka ņujorkiešiem ļoti patīk cīnīties. Atceros sevi šeit savas karjeras pirmsākumos. Ņujorkiešiem patīk kauties, tāpēc devu viņiem iespēju uzspīdēt.''

Gan Diazs, gan Masvidals var būt ļoti bīstami gan cīnoties parterā, gan stājā. Domājams, ka tieši stājā Masvidalam uz papīra varētu būt nelielas priekšrocības. Horhe pēdējās četras uzvaras izcīnījis tieši ar nokautu vai tehnisko nokautu, taču Neits savas karjeras laikā šāda iemesla dēļ zaudējis ir tikai vienreiz un ne vienu reizi vien pierādījis, ka var uzņemt daudz sitienu. Ar šādu spēju noteikti būs jānodrošinās arī Masvidalam, jo Diazs spēj izdarīt daudz sitienu visas cīņas garumā un uzturēt augstu tempu.

Bīstamāks gan Diazs ir, cīnoties parterā, kur var pielietot brazīļu džiu-džitsu prasmes, ko labi apzinās arī Masvidals, lai gan arī viņš nav nekāds svešinieks šai cīņas mākslai. “Man nepārtraukti jāuzmanās. Viens no viņa trumpjiem ir žņaugšanas paņēmieni, atrodoties uz muguras. Tomēr es nāku no labākās zāles pasaulē, kur trenējas daudz spēcīgu cīkstoņu tieši šajā elementā. Tāpēc pārāk neuztraukšos, ja nonākšu virs viņa. Ja varēs likt lietā dūres un elkoņus, tad viss būs kartībā,” pajokoja Horhe.

Abi cīkstoņi bez lielām problēmām iekļāvās pieļaujamā svara rāmjos. Uz ceremoniālo svēršanās procedūru ieradies bija arī Dveins Džonsons ar BMF jostu, bet Neitu Diazu pavadīja viņa vecākais brālis Niks Diazs. Savukārt kopā ar Masvidalu bija leģendārais panamiešu bokseris Roberto Durans.

Pārējās cīņas un ''main card'' saraksts

UFC izdevies nokomplektēt lielisku cīņu sarakstu šim šovam. “UFC 244” otrajā galvenajā cīņā (co-main event) savu debiju vidējā svara kategorijā piedzīvos bijušais UFC pusvidējā svara pretendents Darens Tils (17-2-1), kurš mērosies spēkiem ar Kelvinu Gastelumu (15-4). Anglis Tils piedzīvojis divus zaudējumus pēc kārtas, iepriekšējo no tiem jau pieminētajā cīņā pret Masvidalu, savukārt amerikāņa Gasteluma iepriekšējais iznāciens kļuva par vienu no izcilākajām titulcīņām UFC vēsturē, piecu raundu cīņā par UFC vidējā svara pagaidu titulu Gastelumam piekāpjoties Izraelam Adesanjam.

Gatavošanās posms arī šai cīņai pagāja ne gluži bez satraukumiem. Tils Ņujorkā ieradās tikai vakar, nokavējot atklātos treniņus un mediju dienu, jo saskārās ar vīzas problēmām, tomēr uz svēršanos uzspēja un arī droši iekļāvās svarā. Šajā sakarā šaubu ēna kritusi pār Gastelumu, kurš svēršanās procedūras laikā atbalstījās pret savu treneri, tādējādi, iespējams, tur novirzot nedaudz svara, kas ļāva iekļauties pieļaujamajā limitā. Gasteluma treneris gan šādas runas kategoriski noliedza, bet Ņujorkas Štata Atlētu komisija, kas uzrauga “UFC 244” paziņoja, ka šis incidents vēl tiks izskatīts. Tiesa, bažu par šīs cīņas norisi neesot.

Main card cīņu sākums paredzēts šonakt ap 4:00 pēc Latvijas laika, kad astoņstūrī paredzēts doties vieglā svara cīkstoņiem Kevinam Lī (17-5) un Gregoram Gilespī (13-0). No undercard cīņām lielu vērību pelnījis arī pussmagā svara cīkstoņu Korija Andersona (12-4) un Džonija Volkera (17-3) duelis. Kolorītais brazīlietis Volkers tiek uzskatīts par vienu no reālākajiem draudiem čempionam Džonam Džounsam, bet amerikānis Andersons būs Volkera lielākais pārbaudījums līdz šim.

UFC 244, galvenās cīņas (main card)

Nr.CīņaSvara kategorijaRaundi
1.Jorge Masvidal - Nate DiazWelterweight5
2.Darren Till - Kelvin GastelumMiddleweight3
3.Stephen Thompson - Vicente LuqueWelterweight3
4.Derrick Lewis - Blagoy IvanonvHeavyweight3
5.Kevin Lee - Gregor GillespieLightweight3

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2019...
https://mmajunkie.usatoday.com/2019...
https://www.sherdog.com/
https://www.espn.com/mma/


, 2019-11-02 16:21, pirms 4 gadiem
Žēl, ka Broks Lesnars vairs necīnās - it kā dopingu lietojot, bet tika izēsts, jo bija pārāk bīstams pārējiem.
, 2019-11-02 16:43, pirms 4 gadiem
Broks un it kā lieto. Man nav ko tev teikt Henry,vnk nekad te neko neraksti un būs ok
, 2019-11-02 18:01, pirms 4 gadiem
Gribētos,ka pēc cīņas Habibs izaicinātu uzvarētāju. Neizskatās,ka viņam būtu pretinieki savā svara kategorijā, viņš varētu pamēģināt nokost baddest motherfker
, 2019-11-02 18:01, pirms 4 gadiem
ļoti žēl, ka Gasteluma un Tilla cīņa nav 5 raundus, kgan ir liela aizdoma, ka līdz decision nemaz nevilks. Viss main card vienkārši konča, nevaru sagaidīt
Diaz > Masvidal (dec)
Till > Gastelum (tko, r1)
Thompson < Luque (dec)
Lewis > Ivanovn (ko, r1)
Lee < Gillespie (tko, r2)
, 2019-11-02 19:16, pirms 4 gadiem
Tas gan, šoreiz Main Card izskatās iespaidīgi!
Diaz < Masvidal (tomēr liekas svaigāks)
Till > Gastelum
Thompson > Luque
Lewis > Ivanov
Lee > Gillespie
Patiesībā gribas redzēt vai Diazu viņš var TKO.
Uzvarētāju pret Khabibu? 😁
Viņš pat ar retired St Pierre grib cīnīties tikai savā svarā! Uzkāptu svaru augstāk, kas arī ir viņa patiesas svars cīņas dienā, tad arī redzētu kā viņš kapitulē.
, 2019-11-02 21:33, pirms 4 gadiem
The Rock UFC - tas tik būtu kaut kas.
, 2019-11-02 23:04, pirms 4 gadiem
Plānoju likt dvacāru uz Diazu, cerams širmis nepievils..
, 2019-11-03 00:21, pirms 4 gadiem
Jāpiekrīt par main card, būs bomba.

Masvidal (dec)
Gastelum (tko/dec)
Thompson (dec)
Ivanov (sub)
Gillespie (tko)

Vēl ieteiktu iemest aci prelimos uz Corey Anderson vs. Johnny Walker cīņu.
, 2019-11-03 00:41, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Žēl, ka Broks Lesnars vairs necīnās - it kā dopingu lietojot, bet tika izēsts, jo bija pārāk bīstams pārējiem.
It kā lietoja? Izēda, jo bija pārāk bīstams pārējiem? Kamon Var jau šaut šķībi, bet ne šitik. Tikko bija iespēja nopelnīt lielu naudu pret Cormier, bet Broka puse nojuka. Labāk bez riska ņemt lielo naudu joku sportā WWE, varēs ar Cain abi tur pamāžoties.

Kas attiecas uz šīs nakts fight card, tad tā ir vienkārši slima! Visas cīņas lielas, bet pats personīgi visvairāk gaidu Walker vs Anderson (jābūt ļoti skatāmai), Wonderboy vs Luque (ar varētu būt kārtīgs stand and strike), nu un saldais ēdiens - Diaz vs Masvidal. Abi ir lieliskas personības, bet pats esmu Diaz brāļu fans, kopš sāku skatīties mma, tādēļ par Neitu

Pārējās cīņas ar būs jaudīgas, protams.
, 2019-11-03 02:14, pirms 4 gadiem
Arčello rakstīja: Tas gan, šoreiz Main Card izskatās iespaidīgi!
Diaz < Masvidal (tomēr liekas svaigāks)
Till > Gastelum
Thompson > Luque
Lewis > Ivanov
Lee > Gillespie
Patiesībā gribas redzēt vai Diazu viņš var TKO.
Uzvarētāju pret Khabibu? 😁
Viņš pat ar retired St Pierre grib cīnīties tikai savā svarā! Uzkāptu svaru augstāk, kas arī ir viņa patiesas svars cīņas dienā, tad arī redzētu kā viņš kapitulē.
Jā,par to Habibu galīgi auzās iebrauca. Turklāt dagestānim pirmais rindā jau ir Fergusons,nesen šķiet pat Dana jau oficiāli apstiprināja,tā gan varētu būt traka cīņa.
PS Tilam būt/nebūt cīņa,ja zaudēs par čempiona sapņiem var aizmirst uz gadiem. Un mani besī Walker gribu lai Andersons viņu labi paeksaminē parterā
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).