Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Bransons negaidīti sagādā talantīgajam Šabazjanam pirmo zaudējumu karjerā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bransons negaidīti sagādā talantīgajam Šabazjanam pirmo zaudējumu karjerā
Dereks Bransons. Foto: AFP/Scanpix

Lielu uzvaru UFC cīņu šova ''UFC Fight Night 173" galvenajā duelī izcīnīja 36 gadus vecais vidējā svara cīkstonis Dereks Bransons (21-7), trešajā raundā ar tehnisko nokautu sakaujot 22 gadus veco Edmenu Šabazjanu (11-1). Talantīgajam armēņu izcelsmes amerikānim tas bija pirmais zaudējums karjerā.

Sākotnēji par 1. augustā Lasvegasā paredzētā UFC šova galveno cīņu tika nozīmēts bijušās čempiones Hollijas Holmas duelis ar Ireni Aldanu, taču cīņa nenotika, jo Aldanai tika atklāta saslimšana ar Covid-19. Tā par galveno cīņu kļuva Bransons - Šabazjans.

Pirms cīņas bukmeikeru vērtējumā favorīts bija tieši 22 gadus vecais Šabazjans, kurš savulaik bija viens no cīņu sporta superzvaigznes Rondas Rauzijas treniņpartneriem. Talantīgais vidējā svara cīkstonis intervijās pat izteica ambīcijas pārspēt pussmagā svara čempiona Džona Džounsa savulaik uzstādīto rekordu, 23 gadu vecumā kļūstot par jaunāko čempionu UFC vēsturē. Tiesa, astoņstūrī vārdus darbos pārvērst neizdevās - veterāns Bransons demonstrēja pārliecinošu sniegumu, izcīnot uzvaru.

Bransonam lieti noderēja plašāks uzbrukuma arsenāls, vairākkārt veiksmīgi pārvedot cīņu parterā, kamēr Šabazjans bija bīstamāks stājā, cenšoties ieturēt distanci un likt pretī savas kikboksa iemaņas. Otrā raunda izskaņā Bransonam vēlreiz izdevās nogāzt pretinieku zemē, kas Šabazjanam kļuva par beigu sākumu - parterā Bransons izdarīja vairākus spēcīgus sitienus, bet mirkli pirms raunda beigu signāla Šabazjans izlaida ļoti spēcīgu pretinieka sitienu ar elkoni, kas, iespējams, ļautu tiesnesim pasludināt cīņu par izbeigtu.

Tiesnesis Herbs Dīns gan deva iespēju Šabazjanam cīņu turpināt arī trešajā raundā, taču Bransons iesākto darbiņu nekavējoties pabeidza līdz galam - vēl viens takedown, sitienu gūzma un cīņa tika apturēta. 36 gadus vecais amerikānis UFC rindās cīnās jau kopš 2012. gada, tomēr allaž savos uzvaru gājienus atdūries pret vadošo vidējā svara kategorijas cīkstoņu pretestību. Uzvara pār vienu no kategorijas lielākajiem talantiem ļāvusi Bransonam pierādīt, ka norakstīt viņu vēl ir par agru. Šobrīd amerikānis uzkrājis trīs uzvaru sēriju.

Šova otrajā galvenajā duelī lielu uzvaru izcīnīja brazīliete Dženifera Maija (18-6-1), pieveicot Džoannu Kaldervudu (14-5) - skotu cīkstonei nākamajā duelī bija paredzēts spēkoties ar UFC sieviešu mušas svara čempioni Valentīnu Ševčenko, tomēr Kaldervuda lēma nākt talkā UFC un aizvietot ar Covid-19 saslimušo Vivianu Arauho. Kā pēc tam izrādījās, šāds risks neatmaksājās.

Uzvaru ar rokas laušanas paņēmienu pirmajā raundā izcīnīja Maija, izpelnoties arī Ševčenko uzmanību. Čempione savā ''Twitter'' kontā jau pavēstījusi, ka nākamo titula aizstāvības cīņu vēlas aizvadīt tieši pret 31 gadu veco brazīlieti. Pēc cīņas beigām medijos nonāca ziņas, ka Kaldervuda ģērbtuvē uz brīdi zaudējusi samaņu - skotu cīkstone tika nogādāta slimnīcā, kur viņas stāvoklis ir uzlabojies.

''UFC Fight Night 173'' rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Derek BrunsonEdmen ShahbazyanTKO (punches)3 (0:26)
2.Jennifer MaiaJoanne CalderwoodSubmission (armbar)1 (4:29)
3.Vicente LuqueRandy BrownKO (knee and punches)2 (4:56)
4.Bobby GreenLando VannataDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Jonathan MartinezFrankie SaenzTKO (knee and punches)3 (0:57)
6.Joseph ManessJohnny MunhozDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Jamall EmmersVince CacheroDecision (unanimous)3 (5:00)
8.Chris GuttierrezCody DurdenDraw3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

     [+] [-]

, 2020-08-02 13:21, pirms 4 gadiem
Viduvējs fight card, bet dažas cīņas tīri ok.
Vicente Luque krasavčiks, viņa cīņas viemēr ir skatāmas 👍
Shahbazyan izskatījās negatavs, cardio galīgi nekāds, bet visu cieņu Brunsonam, pēdējās 3 cīņās izmanto galvu ne tikai sitienu uzņemšanai un rezultāts neizpaliek.